Intymne chwile w związku podczas ciąży

Ja z mężem nie mieliśmy takich problemów w czasie ciąży. Ja w obu ciałach miałam wielką ochotę na sex. Zdarzały się dni kiedy faktycznie nie chciałam a raczej nie miałam ochoty na sex. Ogólnie porównując ochotę miałam wielką i dość często w ciazach wspolzylismy z mężem. Za to po porodzie mieliśmy chwilę przerwy od sexu na czas połogu.

czas połogu to przerwa we współżyciu…my podobnie jak justynamamajasia-w ciąży ochota na seks, potem czas połogu wiadomo-a miałam połóg 8 tygodni i potem najgorszy pierwszy raz

Ja w 1. ciazy jak juz nie meczyly mnie nudnosci i inne tego typu sprawy, mialam czesto ochote i czesti inicjatywa wychodzila ode mnie. Nawet maz sie dziwil. Ale na poczatku ciazy jakos bylam zbyt zmeczona, balam sie tez bo byl moment ze lozysko bylo nisko polozone… a teraz mam jakies plamienia i krwawienia i nie tylko nie chce i sie boje, ale tez uslyszalam od pani ginekolog ze powinnam wziac na wstrzymanie. Maz zalamany bo juz dawno nic sie w lozku nie dzialo… ale coz poradze :frowning: Szczerze mowiac mimo calej milosci i tego ze mnie pociaga, nie mam ochoty go zaspokajac gdy niemal jedyne o czym mysle to to czy z bobasem wszystko ok i koedy znowu sie wyspie… :stuck_out_tongue:

Michuni dokładnie Cię rozumiem , mąż musi się uzbroić w cierpliwość. Jak lekarz Ci zabronił to nie chce być złym prorokiem ale ja odkąd dostałam czerwone światło minęło 3,5 miesiąca i jakoś mój sobie radzi może dlatego że to pierwsze dziecko i jakoś wytrzymuje chociaż mówi że bardzo już mu się chce , ale mam tak samo bobas w tej chwili jest najważniejszy. I teraz czekam do wizyty może już dostaniemy zielone światło i każdy będzie zadowolony :slight_smile:

No na szczescie wczoraj wzielam sie w garsc i troche meza wypiescilam wiec juz nie jest taki zaniedbany. Mam nadzieje ze mi wybaczy :wink: ( Oczywiscie on to rozumie, zna powody i wspiera mnie bardzo, ale emocje to emocje, ich sie nie da wylaczyc)

Niektorzy mezczyzni sie boja albo po prostu czeksja az kobieta da znac ze chce bo uwazaja w ciazy osobiscie moj maz czrkal az sana poprosze i sto razy pytal czy na pewno mozemy itd

MichuNi normalnie zainspirowałaś mnie tak mi się smutno zrobiło jak pisałaś że mąż zawiedziony że muszę zadbać o mojego Pana i dzisiaj się nim zająć bo mi ich szkoda w brew pozorom są tacy niewinni i poszkodowani :slight_smile:

Haha Pati widzialam w innym watku ze inspiracja znalazla swoje ujscie. Ciesze sie, mam nadzieje ze Bog mi to policzy za dobry uczynek :wink:

Michuni no ja mam nadzieję że tak będzie :smiley: Jak nie to mu przypomnę :slight_smile: Teraz taki zadowolony chodzi, że aż mi to się podoba że jest taki zadowolony i chodzi jak paw :smiley:

Hah dzięki Pati :smiley:
U nas tez jakos jak w lozku sie uklada to i reszta jakby lepiej :wink:

Ja na razie muszę się udawać do różnych sposobów , bo niestety dalej nie możemy nic robić lekarz nie chce dać zielonego światła :confused:

A co sie wlasciwie dzieje ze macie narzucona tak dluga abstynencje Pati? :frowning: Przykro mi i trzymam kciuki za poprawe, choc jesli tylko w miare dobrze sie czujesz to sposobow na to by malzonek byl zadowolony jest co najmniej kilka :wink: Ale przeciez nie tylko o niego tu chodzi!

Michuni jak na razie to dbam o niego inaczej :slight_smile: oczywiście zgodzę się z Tobą że nie tylko o niego chodzi ale już teraz mi się nie chce chyba mi na jakiś czas przeszło. Jak wcześniej było ryzyko poronienia i nie mogliśmy to przeszło i jest wszystko w porządku a teraz lekarz powiedział że przy infekcji nie możemy i musimy czekać aż minie

Oczywiście mój mąż prawie mnie nie dotykał oczywiście chodzi o seks bo jak on to stwierdził nie może się przełamać wiedząc że syn jest w brzuchu i nie jest pewny czy mu nie zrobi krzywdy dopiero pani ginekolog go uspokoiła ale i tak rzadko to robiliśmy zwłaszcza z mojej inicjatywy 

Ja będąc w ciąży nie współżyłam dość często. Teraz dopiero od niedawna bo miałam cc i bałam się tego jakoś ale wszystko jest dobrze także teraz można szaleć 

No fak po cc to jednak trzeba trochę poczekać zanim rana się zagoi ,

Najwazniejsza jest rozmowa co kto oczekuje w czasie ciąży od swojego partnera ☺

moja cala ciaza to gorszy dzien :d libido spadlo mi do minus 500 :D...

My normalnie jak przed ciążą uprawialiśmy seks 

miska no to zazdro, ja czekam na koniec pologu az mam nadzieje libido mi wroci :D