No to jest straszne, my czekaliśmy jak będzie taniej a to tylko jest drożej ![]()
Ja też mam u rodziców kilka segregatorów, ciekawa jestem czy one tam są jeszcze ![]()
ale no widziałam te ceny , tak samo różne ludziki z kinder jajek albo pokemony . Ale tej karteczki z tym telefonem nie mam, mama tylko same bajkowe . Ja chcę je kiedyś pokazać dzieciom jak będą starsze ![]()
Ja zamówiłam w moim banku PKO sztabki w danej wadze za kwotę którą chciałam przeznaczyć.
Są też strony o których piszą dziewczyny, ale nie zagłębiałam się w te oferty . Bank to jednak bank , sztabki są z mennicy polskiej
Wiadomo, lepiej z pewnego źródła takie rzeczy kupować ![]()
Jak narazie nie ![]()
Będą starsi to neda mieć swoje konta oszczędnościowe
Niestety nie inwestujemy.Przeznaczamy na bieżące wydatki na dziecko
2 dzieci - pierwszoklasista i 7 miesieczniak , dwa konta dobrze oprocemtowane - te dzieciece sa fajne… i tyle
dorosna bede moze mieli cos na start… ![]()
U mnie jeszcze są za ok 6/7 tysięcy za metr, ale jak na mój region to też wariactwo, no i przeważnie takie mieszkanie jest wtedy całe do remontu. Deweloperskie to nie wiem od ilu nawet
A to nawet nie miałam pojęcia , że tak jest . Muszę się tym zainteresować
Hehe pamietam te karteczki, tak @Wesola95 patrzac na ten post to my za dzieciaka wszyscy inwestowalismy w swoja przyszlosc
szkoda tylko , ze moje gdzies zaginely w akcji . Pamietam nawet w jakich segregatorach je mialam , i jak mam byc szczera to mysle , ze musiala je wyrzucic moja mama kiedy robila jakies porzadki .a szkoda bo tez mialam ogromna kolekcje . Chociaz karteczki karteczkami , mialam tez karty pokemon , zetony z chrupek , zabawki z kinder niespodziankek i wiele innych relikow przeszłości , a niestety wszytsko poszlo w smieci ![]()
Ale może kiedyś to co nasze dzieci mają też będzie takie jak teraz to co my mieliśmy ![]()
@Mamamiski 6/7 tys za metr gdyby takie ceny były u nas w mieście toż to byłaby okazja życia, ale wiadomo mniejsze miasta mają lepsze ceny, my sami mieszkamy jedynie 5 km za miastem ale mieliśmy wybór albo dom za miastem albo mieszkanie 2 pokojowe w centrum
także no, ceny powalają ![]()
@Magdallenka0897 Z tym czekaniem aż nieruchomości będą tańsze to nie ma co czekać bo te czasy nie nastąpią ![]()
Co do karteczek - piękne sprawa, ahh! Też miałam pełno tych zabawek i figurek z kindera, niestety już ich nie mam, a szkoda bo by człowiek sobie powspominał ![]()
myślisz, że co to mają teraz dzieciaki za kilka lat będzie warte x10?
tylko ciężko przewidzieć co to mogłoby być ![]()
Ja nadal trzymam je na strychu , tak z sentymentem nieraz przeglądam jakoś ciężko by mi było sprzedać , to jednak kawałek wspomnień ![]()
Tylko teraz tak się zastanowić to chyba nie ma takich rzeczy co by mogły zostać po naszych dzieciach aby mogły wspominać tak jak my te karteczki . Same te figurki z jaj to odrazu niektóre na śmietnik się nadają ![]()
Dokladnie chyba ze butelki po wojankach ![]()
![]()
![]()
Butelki po wojankach , papierki po lodach ekipy , labubu , i bluey ![]()
@Nadzianii ja pamiętam jak moja mama chodzila do sklepu i wazyla kinder jajka , zawsze brala te najciezsze
boze jakie to cudowne wspomnienia
@ewelka8990 @asiam1 no nieee przeczytałam wojanki i już do końca dnia będzie mi towarzyszyć w głowie : “pij wojanka do białego ranka” ![]()
![]()
Ja uważam że biedroniaki mimo wszystko mają potencjał
cała Polska je zbiera zawzięcie na każdej akcji, myślę że nasze dzieciaki będą je wspominać jak właśnie my karteczki ![]()
Hmm, myślę że jak nasze dzieci będą w naszym wieku to wszystko już będzie sztuczną inteligencją, więc coś na pewno będzie miało wartość tylko co. A może za kilka lat te biedroniaki będą miały wartość ![]()
![]()
Chociaż myślę że to dobry trop , to wychodziło by na to że ten słynny koszyczek za kilka lat może być jeszcze droższy ![]()