To będzie ta inwestycja na lata ![]()
Haha!
To teraz się wszyscy jeszcze bardziej rzucą na te maskotki ![]()
![]()
Odkładam dzieciom na swoje konta jednak co dalej z tym zrobić nie mam pomysłu narazie
Zainspirował mnie ten temat do działania, aż muszę rzeczywiście coś pomyślec bardziej odnośnie oszczędności Maluszka i może pójdę w tym kierunku
![]()
No u nas w sumie wyszło, że kupiliśmy mieszkanie na wsi, blisko miasta, ale cena w mieście powalała na łopatki ![]()
![]()
W mieście to czasem za działkę chcą tyle co na wiosce dom ![]()
U mnie w mieście najbardziej zaskakują mnie ceny garaży ![]()
Uuu u nas miejsca parkingowe też się cenią
tak samo jak za ROD! ![]()
![]()
U nas na osiedlu , bez garażu , 20 tys pod blokiem ![]()
my kupiliśmy w tym roku działkę Rod , bo chcemy jakiś basen rozłożyć , grila zrobić… a tak zawsze musieliśmy jechać do teściów no i cena spora, ale można kupić tańsze, w gorszym stanie i wtedy doprowadzić ją jakoś do ładu po swojemu
U nas to samo!
Rozmyślaliśmy nawet nad ROD w tym roku, ale żadna oferta nie skusiła nas na tyle, żeby warte było to tej stawki, którą wołają
![]()
@Mika1 a u nas to samo
ceny garaży, w sumie u nas wiaty są w takich cenach, że głowa mała, a gdzie tu zamknięty garaż…
Rod warto szukać jakoś właśnie w grudniu/styczeń ludzie chcą się wtedy pozbyć … my szukaliśmy w Maju to ceny 2x większe niż na początku roku i poczekaliśmy do końca lata
ale już nie mogę się doczekać jak zrobię sobie tam ogródek i szklarnie i będę miała swoje pomidory ![]()
Oo to może teraz w zimowych miesiącach coś uda się upolować ![]()
Aż Ci zazdroszczę!
Też mi się marzy taki kawałek zieleni w miejskiej dżungli ![]()
Wy się jeszcze zastanówcie!
my mamy domek z ogrodem - nie jakimś dużym, ale ile na nim jest roboty to głowa mała ![]()
A tak bardziej serio to fajna sprawa, czy to w lecie rozłożyć jakiś basen czy zorganizować grilla ![]()
@Magdallenka0897 aa tak! Ja w tym roku po raz pierwszy miałam swoje pomidorki i papryczki, jak wyrosły to taka byłam szczęśliwa, cudowne uczucie! ![]()
Może trzeba teraz w te garaże inwestować i za parę lat będziemy milionerami jak je sprzedamy ![]()
Wiadomo jak ze wszystkim są plusy i minusy, ale jednak fajnie mieć taki kawałek ogródka
nawet żeby sobie posiedzieć i spędzić czas ![]()
A jak właśnie uda się jeszcze coś wyhodować to na pewno radość ogromna ![]()
Pewnie, że tak! Mój tata ma działeczkę jakieś nie wiem 400/500 metrów od domu to w lecie tam spędza całe dnie, jak wyjdzie rano wraca pod wieczór, ma basen i trampolinę nawet dla wnuków, a w ostatnim czasie działka ta przeszła niezły upgrade bo i nawet toaletę zrobil ![]()
Super jak tak blisko od domku, to dodatkowy plus ![]()
I dla wnuków takie atrakcje! Genialnie
a jak toaleta jest na miejscu to i można śmiało cały dzień spędzić ![]()
Ojj tak taka działka niedaleko to luksus! Zwłaszcza jak się mieszka w bloku!
My mamy bliziutko właśnie działkę moich rodziców - latem to ratuje kiedy nigdzie nie jedziemy, a mimo to mamy kawałek własnej zieleni, żeby odpocząć.
Ale jak ostatnio widze ceny ogródków działkowych
rzeczywiście inwestycja w przyszlosc…
Ja już się nie mogę doczekać , jak będę w tym ogródku siedzieć, lubię robić takie rzeczy
tylko nie przy kwiatach
@Mamii tylko trzeba być szybkim , bo takie oferty szybko się sprzedają !
Oj tak jesli chodzi o ogrod przy domu to robota na caly rok , latem koszenie trawy , zima odsniezanie , no i jesien lisciee
ale warto , moja niunia jest z sierpnia wiec jeszcze nie miala okazji pokorzytsac z dobrodziejstw ogordu ale na przyszle lato bedzie sie dzialo
zacznieny od basenu (juz jest) i mysle co nastepne , z czasem mysle o placu zabaw , dmuchanym zamku , piaskownicy .
Ja hodowalam cytrusy i figi ,z maluchem jest juz troszke ciezej bo jednak tez jest przy ttm roboty , mam okolo 30 okazow , obecnie zimuja w piwnicy i mam nadzieje , ze nie padna , bo niestety teraz brak mi czasu zeby tam zagladac ![]()