Ojej, ale fajne masz te okazy
zazdroszczę
My mamy akurat dzialke ogrodowa i tez caly czas jest co robic, to koszenie trawy, czyszczenie basenu, wyrywanie chwastow
grabienie lisci itp ale w lecie nie wyobrazam sobie tam nie byc ,dzieci pluskaja sie w basenie, ja na lezaku odpoczywam ![]()
To zawsze jakaś odskocznia ![]()
Super
Mi właśnie w mieście bardzo brakuje takiego swojego miejsca, żeby móc coś podziałać w ogródku ![]()
Żebyś wiedziała! Jeszcze jak na wsi nie ma sklepu, to już w ogóle ceny są niskie. Przykładowo w mojej rodzinnej miejscowości działki 10 arów są po 70/80 tysięcy, a w mieście za działkę 7 arów trzeba zapłacić grubo ponad 100🙉
U nas w mieście to nawet działki są za ok milion jak jest już jakaś przy głównej drodze ![]()
![]()
O Jezu ![]()
za milion to ja w swojej okolicy pewnie ze 2 chałupy bym postawiła ![]()
To ja u rodziców tak samo
ale tam to Same lasy /pola - ale taki spokój jest najlepszy ![]()
U nas tez nieruchomosci to dramat cenowy niestety , tak samo z dzialkami i garazami ![]()
I najgorsze jest to, że te ceny już nie spadną ![]()
![]()
Nam sie udalo kupic dom na ostatni dzwonek , teraz za ta sama nieruchomośc musielibysmy dac z 40% wiecej … normalnie dramat …
Zaraz bedzie to samo co w niemczech ![]()
Ale w Niemczech żyją jakoś spokojniej, nie skaj takich dużych domów, w sobotę mało pracują w niedzielę odpoczywają a w Polsce to wszystko inaczej wygląda
Mam.znajomych w niemczech , wlasciwie cala mase i to tylko pozory . U nich jest naprawde dziwnie . Nic nie mozesz zrobic w mieszkaniu bez zgody , nawet o pozwolenie na psiaka musisz sie prosic , sadziedzi moga na ciebie zlozyc cos takego jak zazalenie nawet jesli nic zlego nie robisz , tylkp im za glosno tuptasz i moga cie wyrzucic z mieszkania , papierologia to dramat , urzedy gubią dokumemty (tez mnie to spotkalo - 2 razy🙄) podnosza ceny za ogrzewanie z wynajem , prad z zaskoczenia i to naprawde o spore kwoty .
U nich mam wrazenie , ze tylko z pozorow wydaje sie tak swietnie . Jedno co jest pewne to zarobki ,emerytura i przeceny
aaa i lepsza chemia i sklady karm dla zwierząt ![]()
I jeszcze lepsza są żelki! Uwielbiam je
i kurczaki z rożna pod sklepem
to może zależy od landu , bo ja byłam z chłopakiem w Niemczech i bloku w którym spaliśmy u znajomego to muzyka leciała głośno kilka godzin i nikt nie zwracał uwagi .
No u moich właśnie podobnie, pola, lasy, brak sklepu, jedyną atrakcja to msza w niedzielę ![]()
![]()
![]()
Nawet dino nie ma?! ![]()
U nas jeszcze sklep jest i panowi pod sklepem
jest też łowisko
@Wesola95 do dino jest 8 km ![]()
Kurczę, to w takim razie muszę bardziej docenić moją wioskę bo mam i dino i jakiś osiedlowy sklepik, a do biedry całe 3,5 km na piechotę ![]()
![]()
O tak i zelki i czekoladę bardziej słodką niz u nas
to jakis wyjatkowy blok sie trafil ![]()
Ale w sumie wkurzało to nas, bo byliśmy zmęczeni po trasie i nie mogliśmy spac
a to jeszcze jakieś ruski byli u znajomych . Zelki to ja bym mogła jeść cały czas , już Polskim wcale nie ruszam ![]()