Jak nauczyć dziecko brać smoka

Wgl przy drugim dziecku to już wgl intuicja góra :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears::blush:

1 polubienie

Mam wrażenie, że ponad wszystko większy luz

2 polubienia

Też mam takie wrażenie, doświadczenie jednak robi swoje :blush::blush:

2 polubienia

Ja jestem z siebie dumna w sumie bo to moje pierwsze dziecko a już wiele razy słyszałam że mam rozsądne podejście :see_no_evil:

2 polubienia

O to super! Takie słowa dodają wiatru w żagle i dla mamy jest to cudowny komplement :star_struck: Ja czułam się fajnie jak teściowa chwaliła że jestem zorganizowana , dzieci mają rutynę, a u jej córek drzemka o 17 spanie o północy :see_no_evil: a mamy dzieci w tym samym wieku

To mi teściowa kiedyś powiedziała że sądziła że nie będę sobie tak radzić w macierzyństwie :see_no_evil:
A radzę sobie wychodzi na to całkiem nieźle. Drzemka zdarza się i o 18, ale tylko taka turbo żeby jednak koło tej 20 już mała zasypiała na noc

Oooo nie wiem czy odebrać to za komplement czy co

No myślę że taki był zamysł, ale i tak trochę przykro mi się zrobiło

To chyba jedna z tych uwag które bardziej bolą niż motywują. Dobrze, że udowodniłaś, że było inaczej. 🩷

1 polubienie

Nie dziwię się. Też by mi było przykro

1 polubienie

Dziękuję :smiling_face_with_three_hearts: mimo wszystko złapałam pewnego rodzaju dystans po tym komplemencie. Później się jeszcze dowiedziałam że mojemu mężowi daje “złote rady” i masę uwag na temat naszej córki a do mnie zawsze super milutka :see_no_evil:

1 polubienie

Teściowa zawsze potrafi coś powiedzieć :face_with_peeking_eye::sweat_smile:
Dobrze że pokazałaś swoje ! Mi teściowa nie zwraca uwagi ale denerwuje mnie jak coś mówi czy nadpisze mężowi bo to też moja stronę jakaś uszczepliwość :sweat_smile:
U nas na razie wprowadziliśmy kąpiele między 19-20 :sweat_smile: a całą resztą jest ruchoma

1 polubienie

A to u nas dzień też ruchomo. Uważam że skoro każdy człowiek powinien jeść, spać i robić rzeczy wtedy kiedy tak czuje to i bobas też. Karmienie na żądanie takie chciane, to czemu niby drzemka na żądanie by miała nie być :sweat_smile: jedynie właśnie kąpiel na noc mamy tak ok. 19 (+/- 15minut) żeby tak 19:30-20:30 już mała spała :smiling_face: a jeśli w dzień ma chęć spać mniej/więcej/częściej/rzadziej to niech śpi. Czasem ostatnią drzemkę przerywamy właśnie na rzecz snu nocnego.
@karolina27034 też właśnie uważam że to uszczypliwe w stronę nas jako mam i dlatego tak bardzo mi to przeszkadza. Jeśli już ma coś do powiedzenia to niech mówi, ale skoro wie że nie chcemy słuchać to swojemu synowi powie i to z wyrzutem że nie chcemy słuchać a przy mnie potem nagle babcia idealna 'bo mamusia mówiła żeby tak robić ’ :roll_eyes:

1 polubienie

A ile ma Twój maluch ?

4msc dokładnie jutro :slight_smile:

2 polubienia

Ajj faktycznie tak niby ok, a z drugiej strony tak nie fajnie :face_with_peeking_eye: A spokojnie wasze maluszki z @karolina27034 jeszcze będą mieć większą rutynę w ciągu dnia bo do pewnego momentu sen jest drzemkowy freestyle. Nadejdzie taki moment że łatwiej będzie przeżyć dzień jak się tego trochę przypilnuje :blush: u 1.5-2latka takie drzemki o 17 to strzał w kolano, a u kilkumiesięcznego dziecka zbawienie :smile:

2 polubienia

Taaak, wolę żeby o 17/18 się przespała z 20 minut nawet ale była znośna następne 2h :rofl:

Ooooo to słabe. Jak można coś takiego powiedzie swojej synowej …… ehhh

@usmiechnietaMama my też mieliśmy nadal ten 0-6 jak Mały miał już 7 miesięcy :smiley: więc na spokojnie możecie “ponosić” jesczcze te mniejsze :smiley:

niektórzy to po prostu mnie osłabiają… z biegiem lat jednak tez widzę ze starsi ludzie mniej sie pilnują z tym co mówią. Jakby to ze sa starsi ich broniło przed tym ze cos cos co powiedzieli było nie na miesjcu

1 polubienie