Jak nauczyć dziecko brać smoka

Też mam takie wrażenie i jeszcze tak głośno mówią np w miejscu publicznym komentując coś nieprzyjemnie i uważają że to jest w porządku

1 polubienie

A to jest akurat nagminne . A to dlatego , że wielu ludzi nie zwraca na to uwagi i mają takie przyzwolenie . Fakt , czasem nie warto się denerwować i wkraczać w dyskusję ale jak tak każdy będzie robił to będzie dla nich naturalne. Ja osobiście parę razy skomentowałam takie „babcie” co nagłos kogoś obgadywały . „ tyle lat , a nikt kultury nie nauczył „ .

1 polubienie

Ja się nie spotkałam z komentowanie na głos tego co robię ale ostatnio wchodziłam z mamą do klatki i ona trzymała mi drzwi a ja manewrował wózkiem bo tak są wysokie krawężniki i progi i weszłyśmy a słyszałam jak baba taka w średnim wieku chyba albo ok 60 szła za nami z pieskiem i coś pod nosem zaczęła ze jej nawet drzwi nie przytrzymaliśmy …. Miałam sie odezwać bo mnie wkurzyła ale odpuściłam. Widział że ledwo wchodzimy z małym to jeszcze nieśność że nie próbowała pomóc to jeszcze doczekiwała trzymania drzwi :face_with_peeking_eye:

Ostatnio też jak jechałam autobusem do rodziców to mały miał fazę na zabawkę grającą beczała albo miała dźwięk rżącego konia…. Tak mi się śmiać chciało jak puszczał te same dzięki w kółko a ludzie jadący do pracy znanego rana jeszcze nie dostani i takie dzieki :joy::face_with_peeking_eye: ale nikt nie zwrócił uwagi

No ja ostatnio w autobusie… Byłam z wózkiem, baba stała na miejscu dla wózka a potem do mnie pretensje że mogłam z tym wózkiem głębiej wjechać a nie stać w przejściu. To jej powiedziałam że bardzo chętnie ale do tego musiałaby się przesunąć a nie tylko komentować :joy:

3 polubienia

Bardzo dobrze jej powiedziałaś :laughing::laughing:

1 polubienie

Jej mina była bezcenna :rofl:

1 polubienie

Aaaa to ja muszę powiedzieć że jak wsiadam do tramwaj lub autobusu z wózkiem to ludzie się przesuwają i robią miejsce

Mi się nie zdarzyło żeby jakaś babcia w komunicacji czy na mieście coś mi powiedziała , ale te starsze osoby nie wszystkie to są tak nie mili, odkąd weszły leki za darmo na seniora i za coś muszą płacić to tacy zdenerwowani, opryskliwi Ani Dzień Dobry tylko od razu lecą z cyframi i się domyśl czy podaje kod czy pesel ehh

1 polubienie

Jak ja pracowałam w kinie na studiach to ludzie też czasem podchodzili i od razu "poproszę dwa ulgowe* przykładowo a ja wtedy zawsze “dzień dobry, na jaki film? Na jaką godzinę?” Bo przecież to takie oczywiste na co oni chcą te dwa bilety :rofl::rofl:

1 polubienie

Przecież to twój obowiązek się domyślić :joy::joy: maskara :confused:

To nie domyśliłaś się :joy::joy: ? Kobieta i nie domyśliła się - no wiesz co :rofl::rofl::rofl::rofl:

Muszę też powiedzieć że jak wsiadam z małym to widzę że ludzie bardziej życzliwi i się uśmiechają :smiling_face_with_three_hearts: do małego

No macie rację, strasznie bezczelne z mojej strony :face_with_hand_over_mouth:

To nieźle jej powiedziałaś . Delikatnie i z klasą haha . Ale to jest nagminne , że ludzie nie przesuwają się z miejsca dla wózków jak wjeżdża wózek do autobusu czy tramwaju .

Dziś jechałam na kontrolę z małym i weszłam do pełnego tramwaju i ludzie jak mrówki się rozeszli by zrobić miejsce … jest jednak coraz większa świadomość ludzi i zwalnia miejsca które jest na wózki

2 polubienia

Oo to miło jak tak się zachowali, ja jeszcze nie miałam okazji podróżować wózkiem w tramwaju więc się nie wypowiem jak to było u nas :frowning:
Ale jak raz jechałam na badania prenatalne w krk i widać było brzuszek to niestety nikt mi wtedy miejsca nie ustąpił , dobrze że jechałam z mężem to mnie trzymał na zakrętach

Wczoraj w pociągu z kolei to z trzy osoby wstały mi ustąpić jak byłam z dzieckiem w nosidle

2 polubienia

O to super :grinning: . Fajnie bo to wiadomo ciężko

To bardzo mile, i niestety rzadko spotykane :pleading_face:

To prawda! A że było gorąco i duszno to jeszcze mi zmieniali tak żebym na słońcu z nią nie siedziała :face_holding_back_tears: