Jak ubrać niemowlaka

Ja też zapobiegawczo nic nie stosowałam, ale odpisałam jedynie, że bepanthen stosuje się profilaktycznie. Sama kupiłam go w wyprawce jeszcze w ciąży, i do dziś mam jedną tubkę, a córka ma rok :hear_no_evil::hear_no_evil: już muszę go wyrzucić, bo i tak długo strasznie jest otwarty a i tak nie używamy

1 polubienie

U nas śpiworki to hit. Na szczęście synom pasują. Tak jak piszesz zdecydowanie bezpieczniej niż kołderka. Ale co zrobisz jak dziecko nie chce i koniec

ja nie inwestowałam w kilka śpiworów , jedynie był lżejszy i grubszy. Moje dziecko po prostu tego nie lubiło.

No ja póki co kupiłam za grosze na Vinted i w lumpeksie więc nie był to duży wydatek a właśnie chcę spr czy bardziej otulacz czy śpiworek czy 2 w 1 czy co :flushed::woman_shrugging:t3: księciunio zdecyduję

1 polubienie

Najważniejsze żeby był zadowolony i z pewnością da to do zrozumienia :smiling_face: mój tak się darł , że nie było wątpliwości :see_no_evil: też staram się kupować jak najwięcej rzeczy z drugiej ręki

1 polubienie

@Patrycjaw25 piękny ten ocieplacz :smiling_face: on pasuje i do gondoli i do spacerówki ? Ja się zastanawiam nad zakupem, bo synek ma się urodzić w lutym i tak myślę czy mi się przyda :thinking: bo już będzie szło do wiosny :sun_with_face:

Tak pasuje i do gondoli i do spacerówki bo ma specjalne otwory na szelki także jak coś to polecam jest naprawdę cieplutki i świetnie się prezentuje :smiling_face_with_three_hearts:

Odświeżam temat :slight_smile: o ile w mrozy nie miałam problemu jak ubrać synka do gondoli tak przy 10-13 stopniach mam problem.
Teraz ubieram synka w cienki kombinezon z hm (kombinezon mis) i bawełniana czapeczka ale synkowi jest w tym za gorąco. Znowu na sama bluzę jest chyba jeszcze za zimno…
No i druga sprawa - gdzie polecacie czapeczki na wiosnę ? Kupiłam bawełnianą w hm na 4-6 miesięcy ale ja synek kręci głową w wózku to zsuwa się z uszu. Mamy czapeczkę merino, ale chciałam jeszcze jakąś na zmianę, bo ta z merino jest troszkę grubsza, więc chciałabym coś cieńszego

1 polubienie

Ja zakladam bodziaki , spodenki i kombinezon merino

1 polubienie

A jakąś czapeczkę zakładasz ? Czy kombinezon masz taki że już nie trzeba ?

Tak tak i czapeczke :see_no_evil: moj bratanek ma taki kombinezon z kapturkiem ala czapka , ale oni tez wola czapeczke niz ten kaptur bo jest malemu wygodniej

1 polubienie

Moje dzieci są już tak nauczone czapki że potem jak im nie założę bo jest ciepło to szok i krzyk

1 polubienie

A gdzie polecacie kupić czapeczkę ? Kupiłam ostatnio w hm w dwupaku bawełniane i synek ma cały czas uszy na wierzchu, co kilka metrów muszę mu poprawiać bo jak kręci głową to czapka mu się zsuwa

Ja kupowałam w h&m ale taką z takim dodatkowym kawałkiem materiału, jakby nauszniki i wiązana pod szyjką, ale nie wiąże jej :wink: lepiej się trzyma przez to :blush: bo te zwykłe bawełniane to rzeczywiście jakieś są jakby za płytkie, co chwilę zjeżdżają do góry i uszki na wierzchu :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: tę kupowałam jako zimową ale nie jest ona jakaś bardzo gruba, na razie jeszcze ją zakładamy :blush:

1 polubienie

No właśnie, ta moja to jakaś porażka, w ogóle się głowy nie trzyma, dziś wsadziliśmy synka do samochodu i zanim wsiadłam to czapkę już miał ściągniętą - wystarczyło że kilka razy odwrócił głowę i się zsunęła. Ale zobaczę tą z uszami bo faktycznie może lepiej sie trzymać głowy

@SylwiaMK wlasnie też miałam wczoraj problem w co ubrać … kombinezon zimowy za gruby, taki dresowy wydawał mi się za cienki jeszcze … czapeczkę dałam grubsza, ale dziś założę małemu właśnie z H&M taką bawełnianą, bo jednak pogoda naprawdę dopisuje :sun_with_face::sun_with_face::sun_with_face:

@SylwiaMK @Mamamalwi też mam teraz problem jak ubracć żeby nie zgrzać malucha. Ja używałam spiworka z la millou do gondoli i on zdecydowanie już za ciepły i szukam czegoś lżejszego. Wczoraj założyliśmy kombinezon taki cieńszy ala dresik i do teho koc z merino i super się sprawdził. Czapeczkę mamy z merino i tez przechodzimy na lżejszą bawełniana, wczoraj wyjęłam z szafy to już główka się nie mieści :see_no_evil: mieliśmy z new bie i super byla bo właśnie na uszka nachodziła i noe zjeżdzała.

@Mamii przypomniałaś mi, że też mam taką czapke z hm misia wiazana na dole czas do niej wrócić :grin:

1 polubienie

Taak! :star_struck: właśnie takiego misia mamy :star_struck: jak na razie fajnie nam się sprawdzał :blush:

Nam też się fajnie sprawdza, dziś synek miał ubraną, kupiłam nawet na wyprzedaży kolejny rozmiar :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Ooo to może też muszę już pomyśleć nad wymianą na większą :smiley: choć chyba będę już polować jednak na coś cieńszego pod tę wiosnę :smiley: