Chyba jakiś taki niekorzystny był dzień, bo mój maluch też strasznie marudny, nie dał się praktycznie odłożyć…
U mnie to samo , mala poszla spac lekko przed 1 w nocy , bo bawila sie w “lozeczko parzy” albo "kto nirmalny odklada bobasa z rak " jal tylko sie odsuwalam to oczy jak 5 zl . Wiec chyba oprogramowanie u mnie tez tego dnia poleglo ![]()
Czyli wychodzi na to że to był jakiś niekorzystny biomet dla Bobasków tego dnia ![]()
![]()
![]()
No masakra jesteśmy okropne, że mamy czelność odkładać maluchy do łóżeczka xd przecież nie mamy nic innego do roboty jak je nosić
mi łatwiej się odkłada jak jest z kocykiem, bo tak to od razu czuje zmianę miejsca xd
Czy u was dalej takie ciężkie wieczory?
Ja nie wiem czy mały nie ma refluksu bo to w jaki szał wpada przy karmieniu, jak dam smoczek żeby się uspokoił to pluje, piersc też nie a jakby szukał. Kazda pozycja przytulenia nie pomaga. Dopiero jak zaczęłam z nim chodzic to się w miarę uspokoił. Bliźniaczka w miarę się uspokaja chociaż też ma trochę płaczliwy wieczór , ale ewidentnie widać że bratu coś dolega z brzuchem ![]()
U mnie ostatnio też ciężko. Synek nie chce jeść, ewidentnie coś mu przeszkadza. Troche wypije mleka i odsuwa butle. Ma troszkę napuchnięte dziąsła w 2 miejscach i trochę wygląda mi to na ząbkowanie bo pije z butelki lansinoh i canpol ale po chwil odwraca głowę, po chwili znowu je i szybko rezygnuje. lovi medical+ całkowicie odrzucił. Lovi ma twardy smoczek więc obstawiam że to coś z dziąsłami a nie np refluks. Próbuje różnych pozycji do karmienia z butelki i tak samo marudzi w pozycji półleżącej, leżącej. Próbowałam go nawet nakarmić na poduszce klin bo myślałam że może nóżki go po szczepieniu bolą a przy karmieniu jednak ta nóżka dotyka mnie.
Ale wydaje mi się że to trochę za szybko na ząbkowanie bo ma dopiero 16 tygodni.
Ooo tak tak tak, dodałabym do tego, “jak tak po prostu możesz wyjmować cyca z buzi, przecież NIE jem”, a jak tylko wyjmę to zaraz jest szukanie i głowa chce mu się urwać, pociągnie 2 razy i przechodzi w tryb czuwania.
@Ewidentnie…
@Mamaprzygod u Ciebie bobasy są tylko na piersi czy dajesz im butle? Może małemu butelka nieodpowiada tak jak u @SylwiaMK
Jak to mowi moja bratowa “lozeczka ani kolyski nie sa dla dzieci
”
@Kikip o tak ! Dokladnie ! Przeciez nie je , ALE czuwa
i nie pozwolil uciekac z cycem ![]()
Dobre ![]()
![]()
a wgl my dzisiaj mieliśmy jechać do brata i bratowej na imprezę urodzinowo-imieninową i bratanek dzisiaj dostał ospę xd
Także UWAGA sezon ospowy się zaczyna ![]()
I tak dobrze, że w porę zobaczyła i nam dała znać, bo niby starsza u nas była szczepiona, ale młody by mógł mieć ciężko.
No wlasnie moja corka ma grype typu a a od wczoraj ja wszystko swedzi i ma czerwone plamy ![]()
Uuu to ciekawe, ale aż taka kumulacja by była?
to biedna teraz ![]()
Wlansie nie wiem czy to chwilowe uczulenie na cos , mam taka nadzieje:/
A wgl wiecie jak długo ospa może zarażać, bo bratowej aptekarka powiedziała, że trwa tylko 2-3 dni, a zaraża do zaschnięcia, ale jak tak czytam to różne informacje znajduje.
Pierś i butelka. Przy butelce jest spokój a przy piersi się denerwuje ale nie za każdym razem. Myślałam że to mniejsza ilość mleka ale jak się odrywa to widać że ma je w buzi. Dzisiaj to już od poludnia jest nieodkładalny, pojechałam ze starszą na zakupy to mąż dwójkę na zmianę usypiał i darli się na zmianę
ciekawe co mnie czeka wieczorem bo mąż chciał wyjść z kolegą i trochę boi się mnie zostawić
ale z reguły jak jestem sama z bliźniakami to śpią po 3 h i są “grzeczne”
Oj życzę Ci tego
i zawsze podziwiam mamy bliźniaków, bo ja z pierwszą córką mało ogarniałam, a co tu mieć 2 na raz xd niby teraz mam 2 po półtora roku i też jest ciężko…
Moja bratowa do bliźniaków e miała pomoc mamy i siostry.
U nas tylko jeden dzień był ciężki po szczepieniu
dziś już dużo lepiej ![]()
Liczę że synek w końcu zacznie przesypiać noce i w końcu się wyśpię .
z miesiąca na miesiąc będzie coraz lepiej tak sobie wmawiam:rofl:
@ironiczniepateyczna hahah to prawda dopiero jak zostałam mamą wiem co to prawdziwe zmęczenie ![]()
I z kocykiem to prawda odkladam i się nie budzi a bez czuję zimne łóżeczko i się budzi.
@Mamaprzygod wiesz że u nas jest to samo. I tak samo płacze jak je i zastanawiałam się czy to nie refluks.
@Mama.kacperka u nas córka usnęła dziś o 23.10:see_no_evil: masakra nie chciała strasznie usnąć , ![]()
@ironiczniepateyczna ja tak samo zawsze jestem pełna podziwu dla mam bliźniaków
naprawdę trzeba mieć wszystko logistycznie ogarnięte żeby dać radę z dwójką ![]()
Zastosowałam trochę technik z chata odnośnie podejrzenia refluksu i wieczór synka był spokojniejszy. Córcia trochę przejęła rolę nerwusa na wieczór
finalnie leżeli na mnie i się tuliliśmy, czasami parę minut spali sami w kołysce. Frustruje mnie to że nic nie zrobię w domu i jestem przybita nimi do kanapy, ale etap 6-8;tygodni ponoć jest wyjątkowo atrakcyjny… tak w to wierzę, że za parę tygodni będą bardziej odkladalni ![]()
@ironiczniepateyczna na razie moje doświadczenie z bliźniakami jest takie że nie wiem czy nie bardziej bałbym sie ciąży rok po roku
sama ciąża gdzie ma się malucha, którego trzeba nosić i dużo robić przy nim. Moja skończyła 2 latka jak zaszłam w ciążę i nie podniosłam od tamtego czasu, swoją drogą że to ponadwymiarowe dziecko i waży 20kg
szybko się stała rezolutna i wiadomo że jest jeszcze mała i trzeba jej pomóc, poświęcić uwagę. A ogarnianie bliźniąt to matka natura jakoś ogarnęła w naszym instynkcie i to wszystko razy dwa jest dla mnie naturalne ![]()
Nieraz tak właśnie jest , a zwłaszcza jak same jesteśmy zmęczone to jak na złość późno zasypiają . U nas syn tak często miał, z córką jak narazie super karmie na nockę i śpi ![]()