Jej , ale niedługo będzie u ciebie wesoło , dwójka maluchów ![]()
![]()
będziesz miała kogoś do pomocy ? Na początku lekko nie będzie pewnie ![]()
Tak
mąż ma już wolne, będzie conajmniej miesiąc w domu. Do tego dwie babcie, nawet i dziadki jak będzie trzeba
i brat zjechał z Holandii , mieszka u nas to jest niania nr 1 dla mojej córki. Rąk na pokładzie będzie dużo , będę chyba dyżury ustalać ![]()
Łoooooo ![]()
![]()
kazda pomoc na wagę zlota
czemu nie mogę być jednym z bliźniąt
chciałabym żeby mną tak się zajmowali ![]()
Oo taką pomoc to coś pięknego ![]()
przy dwójce to jednak się przyda
u mnie w klasie miałam bliźniaków byli tacy podobni do siebie że do końca szkoły ich nie rozróżniałam który to który tylko po butach poznawaliśmy
ciekawa jestem czy nieraz się podmieniali w szkole na sprawdzianie bo nieraz było tak że raz jednego nie było potem drugiego ![]()
![]()
Super ze bedziesz miala tyle pomocy
moze uda ci sie odpoczac od czasu do czasu ![]()
Oj tak ta pomoc to na wage zlota bedzie
u mnie w szkole w moim roczniku byly trojaczki
u @Mamaprzygod podwojne szczęście i idealnke proporcjonalnie duzo rak do kolysania , przytulania i pomagania ![]()
![]()
Nastawiam się że bliźniaki będą jeść i spać jak ich siostra:sweat_smile: a później jak podrosną to będzie więcej roboty , tak też mi mówią doświadczone mamy bliźniaków ![]()
@Magdallenka0897 odetchnęliśmy jak się dowiedzieliśmy że to dwujajowa a dodatku parka bo mąż był przekonany że on nie będzie ogarniał które to które
jutro zobaczę te buzinki ![]()
I też były takie podobne do siebie ?
@Mamaprzygod przy jednym pomoc jest potrzebna a co dopiero przy dwóch to super , że masz taka pomoc ![]()
no jestem ciekawa jak to właśnie jest z tymi maluchami w domu żeby nie pomylić potem ![]()
![]()
ale fajnie , że parka ![]()
a Ty od poniedziałku jesteś w szpitalu?
Tak, planowane przyjęcie miałam , ale maluchy siedzą w brzuchu grzecznie i ani śnią wychodzić. Jutro będą zaskoczone ![]()
Tak im tam dobrze , cieplutko przy mamusi ![]()
![]()
ach, tam im dobrze i cieplutko
co się dziwić, że mogą być w szoku ![]()
Brawo dziewczyno! Wspieramy z mężem różne akcje charytatywne, ale jestem za bardzo wrażliwa i później ten bagaż emocjonalny przynoszę do domu i bardzo przeżywam, a w ciąży gdzie hormony grają pierwsze skrzypce bym się chyba rozpadła, będąc na Twoim miesiącu, więc jeszcze większe ukłony w Twoją stronę ![]()
Ooo, to już całkiem niezła gromadka do pomocy
Najważniejsze jednak, żebyś na początku mogła się choć trochę wyspać , kiedy jesteśmy wypoczęte, od razu mamy więcej siły i same jesteśmy w stanie dużo więcej zrobić. ![]()
![]()
![]()
2 podobne , trzecia zupelnie inna
z tego co wiem to przy trojaczkach chyba ma sie zapewniona odgorna pomoc ale teraz nie jestem pewna , wtedy tak bylo
No też tak słyszałam, jednak przy trójce jedna mama to nie dałaby sama rady , przy dwójce ciężko a co dopiero trojaczki
Ja bardzo chciałam bliźniaki aby rodzic tylko raz ![]()
ale troche przeraza mnie perspektywa posiadania w brzuchu 2 dzieci
w 34 tygodniu jedno sie tak wierci, że czasami mam dosyc ![]()
To tak jak u mnie! Przy pierwszej ciąży, nie odczuwałam tak tego wiercenia się, teraz w drugiej też już mam dosyć, czasami to aż boli i tak właśnie jak czytam sobie tu forum to nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić jakie to musi być uczucie przy bliźniakach
a może, dlatego że mają trochę ciaśniej to się tak nie kręcą ![]()
![]()
@Efektdomi @MamaKins A ja znowu jestem ciekawa jak wy odczuwacie te ruchy, bo ja oczywiście synka czuję jak tam świruje, ale z racji tego że mam łożysko na przedniej ścianie to mi gin powiedziała, że te ruchy nie będą tak mocne i aż tak bardzo odczuwalne niż gdyby np łożysko było na tylnej ![]()
Ja wyczuwam w drugiej ciąży jakby jakis obcy z innej galaktyki wszedł do mojego ciała
to jest jest tak subtelny kopniaczek ja w pierwszej ciąży tylko ostatnio widziałam normalnie część ciała (stopa) która tak mi naciągneła brzuch, że masakra
ogólnie w 35 tygodniu mała ma 2400 g i jestem przerażina bo podobno niezły klocek z niej bedzie ![]()
Widziałam te filmiki innych kobiet właśnie gdzie na brzuchu normalnie odbijala się stopa, jak kosmita normalnie:sweat_smile: u mnie akuart szykuje się drobny chłopczyk, ostatnią wizytę miałam tydzień temu, ale kolejna dopiero po nowym roku i jestem bardzo ciekawa ile wtedy będzie ![]()