Aisa też mi się tak wydaje , bo to jest duży ból jak znieczulenie puszcza . Zresztą po każdej operacji czy to cięcie czy wyrostek jest kroplówka
No nie wiem. Wiem że dali mi znieczulenie w kręgosłup a potem już był zabieg. A welflonu nie kojarzę żebym miała to jak niby mieliby podać kroplówkę?
Ja również dostałam środki przeciwbólowe w kroplówce. Później jeszcze mogłam dostać w tabletkach i skorzystałam dwa razy. Mamy, które miały cesarki po mnie tez miały kroplówki.
Aneczka wydaje mi się, ze wenflon to zakładają już przed sama cesarką - profilaktycznie, a wydaje mi się że podają już wtedy przez niego jakieś leki. Raczej musiałaś mieć założony.
Pewnie był założony podczas cesarski. Zaraz po zdjeli go. U mnie po cesarce podają leki przeciwbólowe w tabletkach. Kroplowke podają jak cesarka była ciężka. Wtedy dają bo jest o wiele mocniejsza.
Aneczka do cc zawsze robią wenflon musi być w razie gdyby były jakieś komplikacje i potrzebne leki to szybko podaja wlansie przez wenflon
Może i tak ale pewnie zdjęli skoro nie kojarzę
Aneczka pewnie tak i jeszcze ma się takie coś na plecach w razie co i przez to też mogą podawać:)
Aiisa co na plecach się ma?
Aneczka nie wiem jak to nazwać ale koleżanka z sali miała znieczulenie wlansie zewnatrzoponiwe i na plecach miała takie coś jak niby wenflon ale nie do końca i wlansie tamtędy jej podawano leki itd
.
Aisa o takim rozwiązaniu pierwsze słyszę. Co by to mogło być? Przecież nie wenflon bo by uciskał, byłoby to niewygodne.
Nie spotkałam się z takim czymś i pierwszy raz o takim czymś słyszę.
A co do bólu to jak dziewczynę obok bolało to dostawała w pośladek zastrzyk. A nie kroplówkę
Ani przez welflon nie podawali
Też pierwsze słyszę bo na plecach miałam plastry ale po to żeby anastezjolog miał wyznaczone miejsce gdzie się wkłuć , poza tym jak byłoby to możliwe żeby podać skoro leży się na plecach kilka godzin i nie można się podnosić .
Aneczka dziwna sytuacja u Ciebie w szpitalu. A miałaś robiona lewatywę ? Ja przed cesarka miałam lewatywę , zakładany wenflon później się kąpałam dostałam koszule i na salę po znieczuleniu założyli cewnik i w trakcie cesarki już miałam podawane Królówki i założone na rekach do mierzenia ciśnienia itd ręce przywiązane
Pati może u nas to znieczulenie inaczej robią bo są różne metody u nas robi się taki nie wiem jak to nazwać cewnik czy coś I przez ten cewnik podaje się
Pati nie nie miałam robionej lewatywy
Aneczka to zależy od szpitala ale generalnie robi się lewatywe do cc żeby wlansie problemu nie bylo z cięciem i dodatkowo z wyproznienuem po porodzie.
Napewno zależy od szpitala. Bo nawet słyszałam że przez naturalnym czasem robią lewatywe
Aneczka to też zależy od pacjentki bo przy sn czy cc mogą ale nie muszą lewatywy robić i to w obu przypadkach tyle że ogólnie lewatywe lepiej wg mnie nie ma się stresu że coś tam wyjdzie w czasie porodu sn a przy cc ma się o tyle że nie ma problemu z dwojeczka na początku.
Ja lewatywy nie miałam. Rozwarcie bardzo szybko postępowało i położna stwierdziła, że e
do sn nie trzeba bo nie ma już czasu. Później wyszła nagła cc i nie było kiedy robić. Trochę żałuję że nie zrobili, bo jednak problem po cc z wypróżnianiem był. Na dodatek bardzo brzuch bolał, rana ciągła a to w cale nie pomagało w wc
Aiisa wątek lewatywy dotyczył pytania Pati bo pytała czy miałam Robina lewatywę bo u niej jak robili to założyli welflon. Ja to wiem że nie każdy ma lewatywę że to zależy od pacjenta. Tak samo że znieczuleniem jedni mają miejscowe a inni ogólne. Czy jedni potrzebują środków przeciwbólowych po cesarce a inni nie. Nie ma dwóch takich samich osób tzn dwóch identycznie przechodzących poród naturalny bądź przeć casarke