Jak wyglądało Wasz wstawanie z łóżka po cięciu cesarskim?

Aisa też mi się tak wydaje , bo to jest duży ból jak znieczulenie puszcza . Zresztą po każdej operacji czy to cięcie czy wyrostek jest kroplówka

No nie wiem. Wiem że dali mi znieczulenie w kręgosłup a potem już był zabieg. A welflonu nie kojarzę żebym miała to jak niby mieliby podać kroplówkę?

Ja również dostałam środki przeciwbólowe w kroplówce. Później jeszcze mogłam dostać w tabletkach i skorzystałam dwa razy. Mamy, które miały cesarki po mnie tez miały kroplówki.

Aneczka wydaje mi się, ze wenflon to zakładają już przed sama cesarką - profilaktycznie, a wydaje mi się że podają już wtedy przez niego jakieś leki. Raczej musiałaś mieć założony.

Pewnie był założony podczas cesarski. Zaraz po zdjeli go. U mnie po cesarce podają leki przeciwbólowe w tabletkach. Kroplowke podają jak cesarka była ciężka. Wtedy dają bo jest o wiele mocniejsza.

Aneczka do cc zawsze robią wenflon musi być w razie gdyby były jakieś komplikacje i potrzebne leki to szybko podaja wlansie przez wenflon

Może i tak ale pewnie zdjęli skoro nie kojarzę

Aneczka pewnie tak i jeszcze ma się takie coś na plecach w razie co i przez to też mogą podawać:)

Aiisa co na plecach się ma?

Aneczka nie wiem jak to nazwać ale koleżanka z sali miała znieczulenie wlansie zewnatrzoponiwe i na plecach miała takie coś jak niby wenflon ale nie do końca i wlansie tamtędy jej podawano leki itd
.

Aisa o takim rozwiązaniu pierwsze słyszę. Co by to mogło być? Przecież nie wenflon bo by uciskał, byłoby to niewygodne.

Nie spotkałam się z takim czymś i pierwszy raz o takim czymś słyszę.
A co do bólu to jak dziewczynę obok bolało to dostawała w pośladek zastrzyk. A nie kroplówkę

Ani przez welflon nie podawali

Też pierwsze słyszę bo na plecach miałam plastry ale po to żeby anastezjolog miał wyznaczone miejsce gdzie się wkłuć , poza tym jak byłoby to możliwe żeby podać skoro leży się na plecach kilka godzin i nie można się podnosić .

Aneczka dziwna sytuacja u Ciebie w szpitalu. A miałaś robiona lewatywę ? Ja przed cesarka miałam lewatywę , zakładany wenflon później się kąpałam dostałam koszule i na salę po znieczuleniu założyli cewnik i w trakcie cesarki już miałam podawane Królówki i założone na rekach do mierzenia ciśnienia itd ręce przywiązane

Pati może u nas to znieczulenie inaczej robią bo są różne metody u nas robi się taki nie wiem jak to nazwać cewnik czy coś I przez ten cewnik podaje się

Pati nie nie miałam robionej lewatywy

Aneczka to zależy od szpitala ale generalnie robi się lewatywe do cc żeby wlansie problemu nie bylo z cięciem i dodatkowo z wyproznienuem po porodzie.

Napewno zależy od szpitala. Bo nawet słyszałam że przez naturalnym czasem robią lewatywe

Aneczka to też zależy od pacjentki :slight_smile: bo przy sn czy cc mogą ale nie muszą lewatywy robić i to w obu przypadkach tyle że ogólnie lewatywe lepiej wg mnie nie ma się stresu że coś tam wyjdzie w czasie porodu sn a przy cc ma się o tyle że nie ma problemu z dwojeczka na początku.

Ja lewatywy nie miałam. Rozwarcie bardzo szybko postępowało i położna stwierdziła, że e
do sn nie trzeba bo nie ma już czasu. Później wyszła nagła cc i nie było kiedy robić. Trochę żałuję że nie zrobili, bo jednak problem po cc z wypróżnianiem był. Na dodatek bardzo brzuch bolał, rana ciągła a to w cale nie pomagało w wc :confused:

Aiisa wątek lewatywy dotyczył pytania Pati bo pytała czy miałam Robina lewatywę bo u niej jak robili to założyli welflon. Ja to wiem że nie każdy ma lewatywę że to zależy od pacjenta. Tak samo że znieczuleniem jedni mają miejscowe a inni ogólne. Czy jedni potrzebują środków przeciwbólowych po cesarce a inni nie. Nie ma dwóch takich samich osób tzn dwóch identycznie przechodzących poród naturalny bądź przeć casarke