Jak zabić nudę w ciąży :/

Będzie dobrze! :smiley: Wiele osób tak straszy tymi nieprzespanymi nockami, ale wcale nie jest tak źle jak się człowiekowi wydaje. :sweat_smile: Uśmiech i wdzięczność tego Maluszka wszystko wynagradza. :smiling_face_with_three_hearts::baby:t2:

O matko :joy: Podziwiam :joy:

Oby tak bylo :heart: Ja raczej nie słucham tych “straszaków”, wierzę, że będzie dobrze, chociaż realnie wiem jak to wyglądać może i te na to męża przygotowuje. On nigdy z dziećmi poniżej roku styczności nie miał. I sam się śmieje, że łatwiej dla niego byłoby jechać na ćwiczenia na poligon na tydzień niż zajmować się cały dzień maleństwem bez niczyjej pomocy :joy:

Tyle że nie każdego stać na katering bo jednak kupić obiady dla 3 osób to spory wydatek. Gdyby było mnie na to stać to w ogóle bym nie gotowala ale niestety jak mus to mus

A to zależy jak się dało. Czasami wózek do kuchni nogą ruszałam i gotowałam. Nie robiłam też dwu bankowego obiadu z deserem ale zupa albo jakoś makaron z kurczakiem robi się szybko. Tak od 4 miesiąca miałam krzesełko do karmienia z funkcją leżaka więc mały uwielbiał w nim siedzieć bo wszystko widział, i gadałam do niego non stop. Ale były też momenty ze z maluszkiem na ręku kotlety smazylam

1 polubienie

My też mamy takie krzesełko z tym lezaczkiem,to później na pewno będę korzystać :smile: no zobaczymy jak to będzie, nastawiam się że będę ogarniać obiady :smile:

Na pewno dasz radę :wink::wink::blush:

1 polubienie

Ten lezaczek jest mega, my mamy ten że stokke i własnej ogarneicie czegoś w kuchni łazience rozwieszenie prania bardzo ułatwiał nam życie

1 polubienie

ja od 30 tygodnia w drugiej ciąży też leżałam i wytrzymałam do 38 tygodnia. ale skupić się na niczym nie mogłam, drugie dziecko latało w koło, a ja ledwo mogłam się ruszyć bo zaraz schizowałam, że coś jest nie tak.

Ja bardzo lubię czytać książki i bardzo mnie to pochłania :slight_smile: oprócz tego fajnie robić np haft diamentowy :slight_smile:

Tak jak pisałam wcześniej haft mnie potwornie nudzi, a książki usypiają :blush:

Może spróbuj podcastów, albo jakiś kursów językowych

Haha :sweat_smile: no zawsze jest ta nutka niepewności jak to będzie, tym bardziej, kiedy nie miało się wcześniej doświadczenia z Maluszkiem, ale często tatusiowie właśnie się obawiają, a później dumnie wykonują wszystkie obowiązki podsumowując, że to wcale nie jest takie trudne jak się wydawało :star_struck::grin:

Nic to nie daje, bo ciągle mnie nosi i nie umiem się skupić :joy:

1 polubienie

Mąż chyba najbardziej boi się tego, że z racji swojej pracy nie jest tak delikatny i czuły :see_no_evil: Nawet zaczął specjalnie kilka razy dziennie smarować dłonie kremem, żeby były choć trochę delikatniejsze :joy: Nawet na poligonie już mu ksywę zmienili na “Nivea” :joy::joy::joy:

1 polubienie

Ja właśnie siedzę z moim prawie trzytygodniowym synkiem , jest prawie 4 w nocy nie śpimy od 1 :rofl::rofl: lulamy się zaraz karmienie i może pójdzie w kimę :rofl: i mama się zdrzemnie do 6 bo o 6 córkę muszę obudzić do szkoły :see_no_evil::rofl: macierzyństwo jest piękne mimo nieprzespanych nocy nawet po dwóch godzinach spania wstajesz i wiesz że masz największy dar obok siebie​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Jejku moja córka spała całą noc, aż musiałam sama ja budzić na jedzenie, bo nie przybierała na wadze, ciekawe jak będzie z drugim synkiem, czy będzie taki łaskawy dla rodziców czy nie.

Hahah :joy: Pięknie! :smiley: Czyli przygotowania trwają nawet w najmniejszych szczegółach. :star_struck::grin: To jak już poświęca się na nawilżanie rąk, czego faceci najczęściej nie znoszą, to nie może być inaczej niż świetnie. :blush::grin:

1 polubienie

Mój mały na początku tak samo. Chętnie spał i nie przybierał na wadze więc go budziliśmy. Trochę żałuję bo po 3 tygodniach jak zaczął nadrabiać tak w 4 miesiące podwoił wagę za to budzi się co 1,5h :confused:

No to miałaś szczęście :heartpulse::heartpulse::heartpulse: twoja córka dla ciebie była łaskawa. Mój syn chce mame pomęczyć bo wie że jako najmłodszy członek rodziny może sobie na to pozwolić :rofl::rofl::rofl::heartpulse::heartpulse:

1 polubienie