Jakie macie noworoczne postanowienia na 2026?

Oj istnieją :face_with_peeking_eye: jak u nas w Siedlcach zostawiła dziewczynkę chorą samą w domu i pojechała nad morze :rage::rage::rage:

Wstyd się przyznać… ale nie martw się, nie jesteś sama! :sweat_smile:

1 polubienie

Ej cos w tym jest , moja roznie olacze na rozne potrzeby :see_no_evil: i tak samo z chatem , tez juz pare razy mi podpowiadal . Glownie przy tradziku niemowlecym i z kupką :laughing:

@Wesola95 ja wczoraj wysłałam swojemu chatu zdjęcie kupki z pytaniem czy to normalny kolor :joy: w sumie położne mogą być wdzięczne ze jest chat gpt, bo kiedyś pewnie wysłałabym takie zdjęcie do położnej (ale wcześniej bym z nią ustaliła czy mogę wysyłać jej niepokojące zdjęcia :joy:)
Mi w korpo też chat bardzo pomagał przy ocenie rocznej i przy mailach projektowych lub do klientów - zawsze wysyłałam mu treść maili żeby poprawił po mnie.

A co do rozpoznawania płaczu dziecka to wydawało mi się to niemożliwe rozpoznawać który płacz jest na co, ale okazało się że mój synek jest bardzo prosty w obsłudze - płacze jak jest głodny i to jest bardzo charakterystyczny płacz, płacze jak go coś boli to (kolka, gazy) i tego palaczu nie da się pomylić z głodem, marudzi jak chce się bawić i mu się nudzi, ale na zmianę pieluszki nigdy nie płacze, ma gdzieś czy ma mokrego pampersa czy nie :see_no_evil:

1 polubienie

Gdybys nie miala synka to bym powiedziala, ze masz moje dziecko :laughing: moja corka tez tak ma , ze nie placze na zmiane pampresa , wszytstko jej jedno , za to z glodu i wlasnie z nudow :woman_shrugging: za dlugo w jednym miejscu lub pozycji jej nie odpowiada .
Teraz dzieki ai to w ogole lekarze maja mniej roboty :laughing:

Dobrze, że istnieją takie bezproblemowe dzieci :smiley: zawsze zazdrościłam mojej mamie, ze siostra była takim dzieckiem i przesypiała całe noce, a w dzień wystarczyło wsadzić ją do krzesełka lub na jakiś bujaczek i obserwowała co wokół niej się dzieje. Nawet ząbkowanie przeszła łagodnie.
Mam nadzieje ze to rodzinne i synek będzie też taki bezproblemowy jak teraz :smiley:

Nie no to mi sie nie udalo z tą bezproblemowowscia :rofl: jak mala miala regres snu to byla jazda bez trzymanki

Właśnie najbardziej boję się regresu snu, chociaż już mam plan że w nocy mogę się zajmować dzieckiem, a po pracy męża będę odsypiać. Na szczęście jestem typem osoby która zaśnie szybko i wszędzie :smiley: Ale licze ze nie będzie aż tak źle

U nas jest podobnie wlasnie

Apropo sztucznej inteligencji i czata Gpt, to podrzucam grafikę z życzeniami noworocznymi.

Niby śmieszne, a jednak nie :slight_smile:

2 polubienia

I tak niestety będzie…

1 polubienie

:sweat_smile::grinning: śmiech przez łzy

@SylwiaMK mi też na chwilę obecną to się wydaje niemożliwe bo dla mnie każdy płacz brzmi tak samo, ale no już niedługo dowiem się na własnej skórze :grinning:i mocno liczę że faktycznie się tego nauczę bo nie oszukujmy się to całkiem niezłe ułatwienie :grinning:

1 polubienie

Wszystko przed tobą :footprints::heart_eyes: i jestem pewna że też będziesz rozróżniać płacz i wiedzieć co maleństwo potrzebuje :smiling_face:

1 polubienie

Nie wiem do czego to wszytko doprowadzi :persevere:

Najgorzej, że dzieci w szkołach właśnie zamiast się uczyć to już wszystko za nich robi sztuczna inteligencja, zrobią zdjęcie i po sekundzie mają wszystko rozwiązane…

1 polubienie

No wlasnie to jest najgorsze, niedługo wogole nie beda sie uczyc, odrabiac lekcji bo chat zrobi dla nich ;/

1 polubienie

Straszne to jest … nic nie będą umiały zrobić , chyba że nauczyciela będą lepiej patrzeć albo telefony będą zabierać przed lekcjami, słyszałam że w jednej szkole już tak zrobili… ale i tak najgorsze było jak dzieci nie chodziły do szkoły przez coronawirusa , dzieci najlepszy czas spędziły w domu… moja kuzynka nie miała studniówki , a klasy swojej prawie , że nie znała , a ja takie czasy jakoś wspominam najlepiej

1 polubienie

Z telefonami w szkolach często jest tak, że w statucie zapis że ma ich nie być wcale. A i tak polowa uczniow ma. Noby nacisk na TIK. Ale z drugiej steony czy to takie dobre.

1 polubienie

Słyszałam , że w niektórych szkołach już jest obowiązek wkładania tel do koszyka przed lekcja .

Ja telefon dopiero miałam jak poszłam do Technikum, a teraz to dzieci mają już w podstawówce @Maja.zielonka i dobrze, tak być powinno

1 polubienie