Jakie macie noworoczne postanowienia na 2026?

No to mamy podobne plany, jest co robić :smiley: a stroicie chociaż jakoś pokój balonami ? :smiley: :laughing:

Byliśmy z mężem w Tajlandii na podróży poślubnej i przejechaliśmy Tajlandię z północy na południe wiec zobaczylismy bardzo dużo. W tym roku miał być Wietnam ale okazało się, że jestem w ciąży i mam teraz sajgon u siebie :rofl::rofl:

W sumie nie w naszym kierunku ale bardzo blisko nas , no niestety , niby spoleczenstwo coraz madrzejsze a jednak trafiaja sie takie kwiatki .
@Muszka chyba tak , troche dlatego , ze ich mlody jedy juz zainteresowany takimi bajerami i tez teoche do zdjec na pamiątkę. Teraz te kilka balonow kosztuje grosze , wlasnie zamawialam dla malej na chrzest to zaplacilam za caly zestaw 28 zl

Wiec te kilka sztuk na sylwestra tez mozna kupic :muscle:

Ooo zazdroszczę! Piękna podróż poślubna, będziecie na pewno mieli co wspominać :heart_eyes::heart_eyes: @asiam1 zawsze jednak dzieci mają radochę jak coś jest wystrojone :wink: a balony super, spoko cena i można też samemu wystroić

1 polubienie

Też oglądałam sabotażystę, ale jakoś nie po mojej myśli było, że Tymek wygra :rofl::rofl: zdecydowanie wolałam w finale kogoś innego

A top model oglądaliście ? :see_no_evil: ja jak byłam nastolatka to pamiętam że chciałam tam iść , znaczy się wujek mi zawsze mówił że mam iść , bo byłam zawsze chuda i wysokie nogi ale teraz to ja jestem w szoku że ci wszyscy uczestnicy tak potrafią mówić po angielsku

Jak byłam nastolatka to oglądałam top model i też chciałam iść ale w przeciwieństwie do Ciebie wzrostu nie miałam. Za to w dzieciństwie bardzo chciałam wystąpić w idolu i męczyłam rodzinę ciągłymi przedstawieniami, dobrze, że nikt mi wtedy nie powiedział że nie potrafię śpiewać :joy:

Dobrze , ze byli dla dla Ciebie łaskawi :sweat_smile: ja tyle szczescia nie mialam. Kocham śpiewać ale serio nie umiem :rofl: do tego stopnia , ze kiedys mieismy piosenke na muzyce do zaspiewania na ocene , wyszlam , zaspiewalam a nauczyciel do mnie "siadaj 4 " no to sie oburzylam i zapytalam dlaczego 4 , czy pomylilam sie gdzies w tekscie ? Czy ocenia moje przygotowanie czy talent do spiewania , bo no niestety nie kazdy sie rodzi z glosem Dody , argumentu nie mial , wiec wstawil mi 5 :see_no_evil:
Kiedys ogladalam top model i nawet lubilam , ale to jest zalosne , ze w kazdej edycji jest sesja rozbierana , i w ogole jak ostatnio na facebooku wyswietlily mi sie “efekty sesjo” to doszlam do wniosku , ze nie zaluje , ze juz nie ogladam . I w ogole te metamorfozy , oni nie patrza na dobro uczestnika , tylko na to , zeby zmiana byla drastyczna. Kiedys byla dziewczyna na castingu z takimi pieknymi dlugimi wlosami , ale naprawde tak jej pasowaly i nawet oni mowili , ze jej wlosy to.niesamowity atut i juz widza te sesje i pomysly na nią … co zrobili w matamorfozach ? Scieli ją na boba … i odpadla na nastepny odcinek :roll_eyes:

Te matamirfozy to czasem straszna porażka :grinning: kiedyś za dzieciaka oglądałam to top model, ale teraz już tego nie obserwuje. Niedawno widziałam jakiś filmik w którym uczestnik któregoś z programu TVN właśnie typu top model czy mam talent opowiadał, że oni też bardzo naciskają na “tkliwe” historie uczestnika. Zabierają ich na setki i próbują znaleźć jakiś czuły punkt, tak żeby odnaleźć jakąś ciężką albo wzruszającą sytuację z życia tej osoby bo takie rzeczy przyciągają widzów i się “klikają” :grinning:

Tez widzialam cos podobnego . Ze jak ktos sie nadaje to zadaja pytania w stylu : a jak bylo w domu ? Jaki byl tata ? Czy wysmiewano Cie w szkole ? Po prostubpytaja tak dlugo az cos znajda :woman_shrugging: i pozniej ogladamy w telewizji , jak wchodzi gosc przed jurorow i zaczyna : bylem w domu dziecka . Wiadomo , ze te historie sa strasznje smutne ale ja uwazam , ze jesli juz taki program istnieje to nie powinno sie wywlekac takich spraw . Sympatię ludzi mozna szybko zdobyc swoja tragedia . I jest to w jakism stopniu nie obiektywne

Ja bardzo nie lubiłam i nadal nie lubię tego oglądać , tak samo programów typu Love Island itp

@Wesola95 @Mamamiski @asiam1 tersz właśnie była kobieta w top model po 40 i przeszła do finału i była też dziewczyna w rudych włosach , swoich i chcieli jej je pofarbować i obciąć chyba już nie pamiętam to ona płakała , że ona chce mieć swoje już ją chcieli wyrzucić z programu ale jednak zostawili i nic nie zmienili @Mamamiski tez nie lubię tego oglądać ale te co na netflixie są różne podobne do tego to akurat lubię obejrzeć np love never lies

1 polubienie

Ta 40 z tej polskiej edycji była finalistką w top model gdzieś indziej nie wiem czy nie w Wielkiej Brytanii.
Ja miałam taki okres że lubiłam oglądać Top model ale potem się zraziłam jak co edycję okazywało się że mieli jakiegoś uczestnika z “historią” aby tylko się “klikało”. A to z domu dziecka, a to transplciowy, a to dzieci Tulipana, a to Marianka żona polityka, no mnóstwo tego było…

Tak dokładnie, ale w tym wieku kobieta na prawdę miałam super figurę , ja w moim wieku nigdy takiej nie miałam . To masz rację, sami tacy co coś w życiu przeszli i zaraz opowiadają o swoim życiu w telewizji… no szkoda mi tych ludzi , ale jednak program powinien być dla wszystkich

Po pierwsze urodzić szczęśliwie. Mam zamiar wykorzystac swoje doświadczenie zawodowe oraz pojawienie sie maluszka do tworzenia fajnych treści dla mam dotyczących rozwoju dziecka.
A z takich osobistych to mam w planie uczestniczyć w zajeciach dla mam z bobasami, mize jakas joga. Przestac być zołzą i trochę wyluzować.

Ci z telewizji specjalnie zadaja takie pytania , zazwyczaj ludzie ida i nie mówią od progu o swojej trudnej histori ,ale , ze musi byc sensacja i poruszenie to to wywlekaja . Tak samo jest z rewolucjami Magdy Gessler , jak idziesz na taka kolacje to oni wypytuja Ciebie np : a panierka ? A jaka sos ma konsystencje ? A jak doprawione ? Czy zaskoczyla panią polaczenie smakow ? I tak dalej. Oni pozniej to montują i wyglada jakby ludzie to sami z siebie mowili. Ta kolacja jest darmowa ale spedza sie tam bardzo duzo czasu :see_no_evil:

Ooo byłaś kiedyś na takiej kolacji? Ciekawe jak to na prawdę jest z tymi gośćmi którzy są zaproszeni? Czy to każdy może przyjść czy to tylko ci wyżsi z miasta . Pamiętam jak u nas w mieście była to nawet nikt nie widział Ani nie wiedział że moja na tą kolację iść tylko każdy pod restauracją stał i oglądał z zewnątrz. Tylko, że jak ja bym szła do telewizji to ja bym o swoim życiu nie odpowiadała

Ja nie , ale kolezanka , mowilam , ze gra nie warta swieczki . Tyle razy ile musiala mowic , ze jej smakuje to masakra :see_no_evil:

Ja się dziwię, że ten program jeszcze istnieje :face_with_peeking_eye: nie dość, że te metamorfozy robi moim zdaniem brzydkie to jeszcze odnosze wrażenie, że “uratowanie” tych restauracji jest na chwilę. Już lepszy jest ksiazulo niż Geslerowa :sweat_smile:

Taak jest taki youtuber , ktorego czasem oglada moj maz i przez to czasem sie zagapie i tez przeleci caly “odcinek” to wlasciwie kazda restauracja ,ktora przechodziła rewolucje - jest juz zamknieta (chodz czasem mam wrazenie , ze to wina ludzi ) bo to jest niemozliwe zeby w tych czasach placic ludziom 500 zl za miesiac :woman_shrugging: znaczy sie jak widac mozliwe , ale nie ludzkie …