ja piję wodę i zieloną herbatę. czasem wypije lampkę wina ale zaraz po karmieniu podobno tak można.
ja piję sok z marchwi ,wode mineralna niegazowaną i herbatki na laktacje i mleko
hehe
nie słyszałam o powikłaniach po soku jabłkowym
ale zauważyłam, że po zielonej lepiej się załatwiał ![]()
bawarka soki naturalne mozna zrobic samodzielnie albo kupic jednodniowe
bawarka:) chociaż nie każdemu smakuje;P
Czy ta herbatka na laktacje to smakuje? bo słyszałam że jest okropna w smaku
jak dla mnie ma troszkę ma mdły smak ale da się przeżyć, ja stosowałam z Hippa tylko, nie wiem jak inne
bawarka to herbata a herbata to teina, za dużo niekorzystnie wpływa na dzidzie
Mama_Tymka1: ale do bawarki dodaje się mleko, więc na pewno nie jest tak szkodliwa jak zwykła mocna czarna herbata
No to nie lepiej wypić samo mleko?
ja nie przepadam zza mlekiem moge wypic kakao ale samo mleko fu
samego mleka tez nie jestem w stanie wypić, ale kakao już tak, albo jak zrobie sobie sama mleko waniliowe - pychotka
moja mama tez mi probowala bawarke robic ale ja nie lubie , mam male piersi a jednak karmie dziecko i bardzo dobrze przybiera pije duzo wody niegazowanej, i na poczatku pilam herbatke laktacyjna z hippa raz dziennie
herbatek laktacyjnych nie musiałam pić, najważniejsze to dużo pić i nie doprowadzać do uczucia pragnienia
ja jak będę mieć mało pokarmu, to będę pić dużo mleka, samo mleko dobre jest ![]()
nie wiedziałam że podczas karmienia nie można doprowadzić do uczucia pragnienia…idę po wodę…
a czego nie wolno pić?
na pewno napojów gazowanych kawy i mocnej herbaty z tym mlekiem to też bym uważała przynajmniej mój synek na początku miał wrażliwy brzuszek
podczas karmienia duzo wody mineralnej, gdzies pisalo ze przed kazdym karmieniem powinno sie szklanke wypic, ja pilam duzo wody na poczatku herbatki laktacyjne, inke z mlelkiem, nie wolno gazowanych napoji , kawy, mocnej herbaty, slyszlam o soku jablkowym ze nie powinno sie pic zeby dziecko biegunki nie mialo, ja nie pilam takze pomaranczowych i cytrynowych
ja piłam wodę źródlaną