ja tam tydzien po ale np kolezanka 3 dni przed, szczesciara… a ja to durne wywolywanie, tylko czemu tydzien po terminie jak mozna bylo jeszcze poczekac
ja tydzień przed
Dokładnie każda z Nas jest inna, każdy organizm inaczej pracuje i chyba mało która kobieta rodziła dokładnie wtedy kiedy termin miała wyznaczony nio chyba że lekarz wywoływał jakimś środkami …
dzidzius decyduje kiedy chce wyprowadzic sie z brzucha mamy;)
A czasem lekarze
na sile wywołują chociaż to w zasadzie nie w każdych przypadkach jest przymusowe nio ale cóż…
u mnie maluszek kilka dni po, ktg a na nim wysokie tętno zdecydowało o terminie cesarki=narodzin
u mnie 2 miesiace przed terminem miałam rozwarcie ale potem lezałam cały czas i sie zamkneło… Afinał był taki ze musiał byc wywoływać poród bo byłam po terminie
mi dali kroplówkę po wszystko za wolno szło
Czasem własnie nie ma wyjścia i musza wywoływać.
A co do rozwarcia w ciązy tak w 6-7 miesiącu to chyba większość kobiet ma, j miałam i kazał leżeć ale ja nie umiem leżec, a teraz go też nie mam ![]()
ja urodziłam jeden dzień przed terminem
ja nie mialam wcześniej rozwarcia a i jak się zaczał poród to też wolno szło
ja jak zajechałam do szpitala miałam 1,5 cm rozwarcia a wody mi odeszły
podobno najlepiej termin porodu określa USG robione ok.10 tyg ciaży
a wogóle to jakieś 2 tyg przd to już się doczekać nie mogłam kiedy w końcu urodzę:)
ja mialam pelne rozwarcie po paru godzinach wywolywania bo tak tydzien po terminie i dalej nic nie bylo, rozwarcie zerowe i dlatego trzeba bylo podlaczyc kroplowke z okstytocyna,
najwaznejsze jest znac date ostatniej miesiaczki a to usg okolo 10 tyg to lekarz mi wlasnie mowil ze wtedy mozna dosc dokladnie okreslic termin na podstawie rozwiniecia plodu
mi wolno wszystko szło i tez dostałam kroplówkę
W czwartek mam wizytę więc się okaże jaki teraz termin mi wyskoczy
i jaka będze różnica na plus minus ![]()
I tak patrzy się tylko na termin z wizyty serduszkowej, tylko on jest miarodajny…
czarna ja też miałam kroplówkę niestety potem takie silne skurcze
mi teraz na 19 listopada wypada termin…