Dla mnie 9 miesiecy najgorsze jeśli chodzi o oczekiwanie. Najgorsze było to jak juz było po terminie i te wyczekiwanki kiedy sie rozpocznie poród i jak to będzie.
mi położna w 8msc mowila ze nie donosze malego do terminu, a to bylo 2tyg przed rozwiazaniem
porod porodem, ale ja juz bym chciala dzidziusia miec na narodzonego ![]()
Moja cocria urodzila sie dokladnie w dniu terminu wyznaczonego przez usg zrobionego w 1 trym.
ja właśnie przez moje nieregularne miesiączki mam przesuniętą datę porodu o 2 tygodnie wg USG
ja mimo zmiennego terminu na usg sama obliczylam tydzien w ktorym mi przypada rodzic, poniewaz wiem kiedy dokladnie zaszlam w ciaze i dodalam do tego 40tyg. tydzien ktory mi wyszedl potwierdzil sie z jednym z pierwszych usg
ja mam termin wg tabeli na 8-10 a wg usg na 14-15/10. podobno owulacja była nietypowo 7 dni później…
ja urodziłam 4 dni przed terminem
ja miałam podane dwa terminy ze wzgl na dwoch lekarzy
u mnie byl podany tylko jeden termin porodu… a niektore maja pare
u mnie też jeden
urodziłam 12 dni przed terminem
mój termin jak na razie zmienił się dwukrotnie po badaniu USG
terminami na usg radze sie niekierowac bo one wynikaja z wielkości płodu
Ja synka urodziłam tydzień przed terminem, a córeczkę równo tydzień po terminie ![]()
a mi teraz gin na usg powiedział, że urodzę tydz po terminie z miesiączki bo z usg wynika że do zapłodnienia doszło o tydzień później niż książkowo… ciekawe czy się sprawdzi
Ja dwójkę urodziłam 9 i 11 dni przed terminem. Dlatego strasznie się niecierpliwiłam gdy z najmłodszym akcja zaczęła się dopiero tydzień po terminie.
Ja drugi poród miałam wywoływany, ponieważ byłam tydzień po terminie, a główka dziecka była bardzo wysoko.
ja córkę urodziłam 4 dni przed terminem nawet miałam wyznaczoną wizytę kontrolną u lekarza na ten dzień a spotkaliśmy się w szpitalu
ŚWietnie sprawdzają się dostępne w sieci kalkulatory, obliczające temin porodu zgodnie z długością cyklu:)
U mnie tylko nie sprawdziło się twierdzenie, że przy krótszych niż 28 dniowe, można spodziewać się porodu przed terminem. Mam 26 dniowe i urodziłam prawie 2 tygodnie po;)