Kalendarz porodu – jak obliczyć termin porodu?

U nas termin porodu wychodzi w ten sam dzień z połówkowego badania USG oraz tabelki zamieszczonej przez autorkę porady. Ciekawe czy rzeczywiście obliczenia się sprawdzą w praktyce…

ja mam termin na 13 maja a według usg na 20 maja i tak wychodzi na 2 usg:)

mówią, że niby chłopcy szybciej na świat się śpieszą, zobaczymy jak to będzie u nas, wolałabym w terminie niż po

moj przyszedl na swiat dzien przed terminem:) mozliwe ze szybciej

dariolka195 to co piszesz nie w każdym przypadku sie sprawdza. ja trzy tygodnie przed terminem wszystko to co mówisz robiłam a po schodach chodziłam na 6 piętro i jak sie okaało wszystko to było napróżno. Córka przyszła dwa tygodnie po terminie.

w moijej rodzinie tak samo chlopaki rodzily sie przed terminem kilka dni

Tak wiec nie ważne co sie robi czy się czlowiek oszczędza czy też nie dziecko przyjdzie w takim czasie jak bedzie chcialo.

u mnie corka przyszla na swiat dzies przed temrinem co mi lekarz wyliczyl

Fajnie masz. Mi lekarz wyliczył termin i badania tak też podazywały a corka moja przyszła na świat dwa tygodnie po terminie.

Moja córka również przyszla dwa tygodnie po terminie ale do samego końca byłam w domu i 20 kwietnia pomyłam okna, podłogi i zawiesiłam firanki a w nocy jechałam autem do szpitala. Nad ranem córka już byla ze mną.

ja obliczałam termin rozpoczęcia ostatniej miesiączki + 7dni + 9miesięcy :slight_smile:

Arleta86 to nie jest trudne. Na pewno byś dała rade. Są takie ściągi w tym temacie że każda osoba by sobie to wyliczyła.

Moja córeczka urodziła się równo tydzień po terminie.

ja mam termin na drugą połowę sierpnia ale już od początku sierpnia nie planuję nigdzie wyjeżdżać i męża też nigdzie nie puszczę, bo wiadomo, że różnie może maluszek chcieć się urodzić :slight_smile: podobno chłopcy bardziej się “spieszą” na świat.

balam sie ze moj facet nie zdazy wrocic na porod ale na szczescie synek poczekal na tatusia :slight_smile:

moja córeczka tez poczkała na tatusia

moj maly nie poczekal, tatus musoał akurat wyjezdzac

moja córcia nie czekala na tatusia

mnie tatus corki na porodowke zawolil i czekal pod dzwiami caly czas jak urodze zeby corke zobaczyc

innocentangel18 to tatuś miał super prezent na powrót.