Kalendarz porodu – jak obliczyć termin porodu?

Mi przy każdym USG wychodził inny termin,a malutka to wybrała sobie termin którego nikt nie przewidział:) tak to już jest wielka niewiadoma.

obliczenie terminu porodu przez lekarza to jak wróżba u wórżki, albo sie trafi albo nie.

wyznaczanie terminu porodu to wrózęnie w pewnym okresie przedziałowym

zgadza się z tym wróżeniem bo ja miałam multum terminów a i tak mała się urodziła po tych wszystkich terminach :slight_smile:

ewatar zgadzam sie z Tobą.

moje oba szkraby urodziły sie po tych wszystkich terminach ustaleniach. przychodzi czas i dzieci same decyduja i tyle

Często dzieci same decydują kiedy przyjdą na świat , są jednak wyjątki z powodu złego losu jaki nas spotyka i lekarze decyduja o wcześniejszym porodzie.

moje obie sie urodziły 2 tygodnie przed ich terminami

moja córcia urodziła się dwa dni po terminie

mam kolezankę co córka przyszła w terminie takim co lekarz wyznaczył. więc nie ma norny co do terminu przychodzi czas i tyle

moja szwagierka rodzi tylko19 oczywiście innego miesiąca i teraz przy trzeciej córce też tak było

z tego co op[owiadala mi mama ja przyszlam na swiat dokladnie w takim terminie jak podal lekarz nie chcialam wyjsc wczesniej ani pozniej hehe pewnie sie zdziwili ale byli szczesliwi i nadal sa

kasia 102 no co ty ? super :slight_smile:

mi lekarz raz obliczyl ternim porodu i trafil 100 procent ja jak sobie policzylam to wyszlo mi tak samo

ja urodz 12 dni po terminie i to przez wywolanie

Ja urodziłam równo dwa tygodnie po terminie ale wszystko samo sie zaczeło.

oja corka miala urodzic sie w nasza rocznice slubU:) tak obliczyl lekarz ja nigdy nie potrafilam tego robic:)

ja urodziłam 2 tygodnie przed terminem i wszystko samo sie zaczeło

ja urodziłam 2 tygodnie po terminie, a dzien pózniej mialam miec esarke bo kroplówki które dostawałam od tygodnia nie działały na mnie ale mała na szczeście sie chyba wystraszyła i wszystko samo ie zaczeło

u mnie rowniez wszystko samo sie zaczelo… nikt mi nie musial wywolywac porodu