Tyle jest kalkulatorow dla leniwych mam ![]()
Wystarczy w google wpisać i mamy ich od wyboku do koloru.
no własnie a zreszta i tak lekarz przy pierwszej wizycie nam mówi na kiedy mamy termin
Taki termin jak wylicza tabela podał dokładnie moj ginekolog.
O to fajnie. A w rzeczywistości jak było?
mi lekarz wyliczył 2 tyg później niż w tej tabelce, ale maluch teraz tak rośnie jak na drożdżach więc nie wiem czy przypadkiem nie urodzę wcześniej ![]()
mi wswzyscy mówili że urodze przed terminem i tak tez było
to kiedy się urodzi jeszcze zależy od naszego trybu życia niektóre przyszłe mamy są bardzo aktywne
moja corka “pchala” sie na swiat 2 miesiace przed terminem ale udalo sie opanowac sytuacje
Termin, terminem a życie życiem:)
Termin porodu to bardzo indywidualna sprawa, te obliczenia daty są “orientacyjne”. Choć w moim przypadku córeczka pojawiła się na świecie tylko 1 dzień póżniej niż mi wyznaczono ![]()
dzieci i tak przychodzą na świat wtedy kiedy maja na to ochote. My jak długo nie przychodza na świat możemy je jedynie wywołać lub iść na cc.Jednak najlepiej jak dziecko przychodzi na świat tuż przed terminem porodu.
hehe o tak
miałam mieć termin na około 29 marca a 7 kwietnia ale Marcel postanowił ze przyjdzie 7 marca
hehe na dzień kobiet chłopak prezent chciał zrobić ![]()
każdy lekarz róznie liczy … u mnie rozbieżność była 2 tyg.
Ja urodziłam dokładnie w wyznaczonym dniu.
no u mnie była niewielka rozbierzość a badało mnie 2 lekarzy a mały i tak swoje zrobił ![]()
ja urodziłam 2 dni przed terminem
ja urodziłam 2 tygodnie po terminie ale i tak poród był wywoływany bo malej sie nie spieszyło
każdemu teraz wyliczają przez USG i daty ostatniego okresu
mi wyliczali przez usg w piatym miesiacu a o ciazy dowiedzialam sie w 4