Ja tez puszczam po angielsku ale nie za często pozwalam córce oglądać
Dziecko szybko się uczy a najszybciej przez zabawę
my też czasem puszczaliśmy po angielsku , ale raczej częściej i to o wiele częściej ma po polsku
U nas non stop idzie cocomelon nie wiem jak podlapala te angielskie śpiewanki to teraz nie ma końca i żyć mi nie daje ;)
Ja też uważam, że Dereszowska to idealna ambasadorka, bardzo lubię te odcinki oglądać:p
Jest kilka fajnych piosenek po angielsku gdzie wpadają one w uchu i dzieci szybko się uczą
No u nas alfabet po angielsku albo piosenka o psie Bingo ;)
dokładnie Dereszowska super tu pasje i miło się ją ogląda
U nas też była faza na bingo Be I eN gieo!
To chyba dziecku najlepiej zapamiętać takie bingo ;) dzieci lubią takie bajki bo jest im łatwo przyswoić
oni specjalnie te piosenki takie proste i rytmiczne własnie robią żeby dziecku było latwiej zapamiętac. ale dobrze bo przeciez od małych rzeczy trzeba zacząć
I dobrze dziecko się już czeka UCZY zawsze to jakieś nowe wyrazy i słowa :) według mnie to jest dobre np tak można się alfabetu nauczyć
U nas corka alfabet się tak uczy
alfabetu, liczenia, kolorów w sumie wielu rzeczy można sie tak uczyć poprzez piosenki. dobrze jak dziecko lubi spiewac, moje córki lubiły. nie wiem jak jest w przypadku chłopców bo to oze byc różnie właśnie
Muszę chyba zacząć swojej córce puszczać takie piosenki:)
Polecam polecam bo to fajna forma nauki jest
U nas cocomelon leci na okrągło chdoz nie do końca rozumiem fenomen tego widzę że kilka słówek po angielsku już zapamietala :)
zaczyna sie własnie od kilku słowek a potem coraz wiecej. dzieci maja dobrą pamięć i łatwość do języków dlatego warto tak ich edukować
u nas uczy się właśnie przez piosenki
MamaWojtusia a jakie piosenki u was sprawdzaja się najlepiej?