u nas ślinienie się, pchanie rączek do buzi w 3 msc, a ząbki w 4.
Czytałam że już w 2 miesiacu zycia u dziecku cos sie tam dzieje z dziąsełkami za sprawą zabkow i chyba tak jest moja po skończeniu 2 miesiąca tak usilnie wkłada rączki do buzi, no tez poznaje wszystko dookola więc to tez moze być powód;)
Wydaje mi się, że już widać zarys ząbków na dole ale zobaczymy kiedy wyjdą. Coraz bardziej się ślinić zaczyna
Kazda mama nie moze doczekać się tych ząbkó dlatego tez pewnie dopatrujemy się tych symptomów i myslimy ze to juz pewnie ząbek
Możliwe, ja bardziej szukam przyczyny jej zachowania, bo ostatnio bardziej płaczliwa jest
Roz_anett2 warto zapytać pediatry na wizycie czy widać już ząbki. Myślę że lekarz najlepiej nam powie czy to już bo tak jak piszecie wypatrujemy pierwszego ząbka i wszystko temu przypisujemy :)
W czwartek mamy kolejną wizytę więc na pewno czegoś się dowiemy
Tak ale mi własnie pediatra mowił ze juz widac pod dziąsłem zalązek a nim się wybił 2 miesiące wlasnie
Trochę to trwa zanim wyrośnie i się przebije;/
Czy ktoś z Was stosował osłonki na piersi, żeby wolniej leciał pokarm? Myślicie, że warto tego wypróbować jak za bardzo tryska mleko z piersi czy lepiej odciągać laktatorem?
Mysle ze lepiej odciągnąć trochę mleka laktatorem ściągnięte mleko.mozesz przechowywac w lodówce lub mrozic;)
ja bym jednak odciągnęła nadmiar pokarmu i podała z butelki albo zamroziła, a wceśniej podac dziecku pierś żeby łatwiej było mu złapać.
Zazwyczaj tak robię, że odciągam i albo podaje z butelki albo mrożę, ale czasem dziecko się denerwuje czekając aż odciągnę pokarm dlatego zastanawiam się czy w takiej sytuacji nie pomogłyby te osłonki
Myślę że nie, przeciekały by zaraz całe w mleku. Przy takich nawałach to ja nawet recznie kilka razy uciskałam brodawkę do wkładki laktacyjnej żeby ta fontanna ustała, gdy nie chciało mi się brudzić laktatora, ale przy takich fontannach to wezmiesz laktatot jedną piers ciagniesz a juz zaraz druga to samo, dlatego u mnie minuta uciskania jedną i drigą pierść i po sprawie miałam
Roz net no taka trochę zabawa a laktatorem to można jeszcze bardziej rozkręcić laktacje ;) wiec może być efekt z jeszcze większym napełnieniem.mleka w piersiach;)
U mojej bratowej pomogły te nakładki a z czasem mały łapał pierś normalnie
ja przy pierwszej córce chyba nie umiałam z nich korzystać;) bo sie nie sprawdziły;(
Myślę, że.tez nie ma co do nich przyzwyczajać dziecka, lepiej odciągnąć i jak mały potrafi chwycić to wtedy mu podać, by lepiej złapał i nie krztusił się tym nadmiarem.
MamaRozaMiki też tak czasem ręcznie odciągam na pieluszkę tetrową i mam wrażenie, że już próbowałam wszystkiego a i tak praktycznie codziennie w ciągu dnia jest problem z tym nadmiernym kapaniem. Raz nawet mała jak wypluła pier to zaczęło na nią tryskać jak z psikawki :(
Hehe tak mialam przy pierwszej corce ;) potem sie uspokoiło ale nie przy pierwszym dziecku chyba hormony tak wpływały