Kolczyki u dziewczynki

Malo kto zdaje sobie sprawę o tych różnicach w wykonaniu przez pircera a kosmetyczke

Ja swojej zuzi przekulam uszy na roczek. Teraz nosi złote kolczyki ze swoim imieniem.

Marzą mi się kolczyki dla córki około roczku. Warto też zainwestować w kolczyki z dobrego, porządnego materiału, w przeciwnym razie uszka mogą ropieć

Mnie tez kusilo aby przebic uszka 2.5 rocznej corce zwlaszcza, ze dopominala sie ze tez chce takie dziurki a w nich kuleczki jak mama; ale za bardzo boje sie tego niedokladnie wysterylizowanego pistoletu u kosmetyczki, a wiem, ze piercer raczej 2.5 latce uszka nie przekluje - postanowilam wiec jeszcze zaczekac az mala podejmie swiadoma decyzje.

Moim zdaniem jest to kwestia indywidualna kazdeho z nas. Jedno przekuwaja inni nie. Nie ma co koho krytykować tem czy ten zrobił źle. Każdy z nas podejmuję świadomą decyzję. Każdy widzi w tym coś innego. Jedni przekuwaja uszy dziecku bo kolczyki ładnie wyglądają na uszach u maluszka, a inni żeby zaznaczyć że jest to dziewczynka bo dziecko jest często mylone z chłopcem.

Widziałam kilka dni temu roczną dziewczynkę z kolczykami, zaliczenie wyglądała. Jeśli zabieg jest wykonany bezpiecznie, pewnie. Jedynie co to mam obawy czy dziecko nie zahaczy o szalik, czapkę lub w czasie zabawy. Ta dziewczynka sczesto dotykała uszek, może kolczyki są nowe i jej przeszkadzały

Moja córka ma 6 miesięcy, póki co uszek nie zamierzam jej przebijać. Boje się, że je zerwie. Córka często macha rączkami, ciągnie za włosy a także uszy. Dlatego uważam, że w jej przypadku jest jeszcze na to czas

Ja miałam uszy przekute w okolicy roczku. Ważny jest materiał z których są wykonane kolczyki, ale i też rodzaj zapinania. Wkrętki mogą gnieść podczas drzemki, dziecko może je ściągnąć a także zjeść, jeżeli motylki za lekko trzymają, są kółeczka na wsuwanie albo na haczyk, tylko trzeba uważać by kolczyki nie były za bardzo zwisające, bo dziecko może o coś zahaczyć.

Moja chrześnica miała przebijane uszka chyba w wieku 3 lat. Kolczyki dostała ode mnie duzo wcześniej, bo na Chrzest.
Wybrałam złote z zapięciem angielskim. Pani nam doradzila ten typ kolczyków. Faktycznie jest on bardzo dobry. I super się sprawdza u malycg dziewczynek.
Minusem jest to, że kolczyki z tym zapięciem typowo dla małych dziewczynek posłużą do max 7 roku życia.
Później uszko jest za duze i niestety kolczyk staje sie za maly.

Pierwsza corcia miala przebijane uszy jak mialam 7/8 miesiecy i to pistoletem :frowning: teraz tego mega zaluje mlodsza misia ma 17 miesiecy i niema orzebitych uszu plus nie planuje jej przebijac jeszcze dlugo moze dopiero wtedy jak sama bedzie tego chciala … Kazda mama uczy sir na swoich bledach .
Co do rodzaju kolczykow Oli ma te z angielskim zapieciem dla mnie najlepsze dla dzieci zaraz po lrzekuciu nosila kolczyki ze stali chirurgicznej jesli dobrze pamietam nazwe

Moja córka ostatnio dostała kolczyki od babci. Niestety coś jest źle z zapieciem bo stale się odpina i trzeba uważać by nie zgubiła. Byłyby szkoda bo są naprawdę ładne. Takie z czerwonymi oczkami.

Ale to sa jakies specjalne kolczyki dla malych dziewczynek, Patrycja? Bo ja mam kolczyki z angielskim zapieciem, dostalam je jakies 15 lat temu i nadal sa mi dobre…
Mam teraz juz 2 coreczki i czasem jak widze jak uroczo potrafia wygladac dziewczyneczki w kolczykach to mnie kusi przeklucie uszu; ale jednak mysle, ze to moze poczekac. Klara jest tak aktywna i taki z niej rozrabiaka niekiedy, ze na pewno bezpieczniej bedzie bez metalowych elementow :wink:

Moja córeczka miała przekute uszy jak skończyła 6 miesięcy. Przez pierwsze kilka dni łapała się za uszka, teraz nawet nie pamięta,że tam coś ma.

Ja swojej coreczce przebilam uszka po 8 miesiacu.Uszy goja sie super.Moim zdaniem najlepiej przebic uszy do roku poniewaz potem dziecko moze sie bac.A najwazniejsze jest znalesc dobry i czysty salon kosmetyczny wtedy napewno nie dojdzie do zadnego zakażenia

corka majac 3l sama zdecydowala ze chce kolczyki. ja nie nosze, jedynie od wielkiego dzwonu, a ona podpatrzyla u kolezanek.

Moim zdaniem dziecko powinno być dzieckiem a nie od małego kolczyki, bransoletki i jak widziałam w UK makijaż u rocznych dzieci

To glownie domena ludnosci “naplywowej”, w Niemczech np. kazda turecka dziewczynka ma kolczyki juz jako niemowle.

A tak swoja droga to obserwuje ostatnio u mojej 3.5 latki zainteresowanie moja bizuteria i ostatnio ogladalyamy wspolnie moje kolczyki, no i uslyszalam ze ona takze chcialaby miec dziurki w uszach. Zobaczymy, jak sytuacja sie rozwinie. Mysle ze w tym wieku juz powoli moge to rozwazac choc nie wiem, czy znajdziemy piercera ktory sie zgodzi przekluc uszy takiemu dziecku.

Moja córka miała przeklute uszy jak skończyła roczek

Moja Hania miała przebite przed rokiem. Na roczek od chrzestnej dostała złote kolczyki ale niestety takie wkówki i już jedną zakretke zgubiła… kupiliśmy jej takie kółeczka ze stali chirurgicznej, wyglądają jak złote a kosztowały całe 10zł.
Nie żałuję że przebiłam jej uszka… wiem że im większe dziecko tym gorzej.