W Pepco sa rewelacyjne książeczki kontrastowe za 4,99 zł. Sa 4 różne książeczki.
A dodatkowo Teraz są na wyprzedaży
no i w pepco ostatnio widziałam książeczki tupcio chrupcio za 2.99 w wyprzedaży ![]()
Tak teraz w Pepco ruszyły wyprzedaże, co prawda u nas książeczek nie przecenili, ale wiem, ze w innych sklepach książeczki świąteczne, naprawde fajne są za 99 gr, wiec warto kupić niech chwilkę poczekają.
Tak ogólnie mają świetne książeczki. Kupowałam nawet książeczki Fisher Price za 9,99
CzuCzu są rewelacyjne.
jednak trzeba brać pod uwagę, że maluch jednak mocno niszczy, dlatego lubię kupować te książeczki tak za 3-5 zł, a właśnie czasami można trafić w pepco czy supermarketach.
Kilka fajnych książeczek kupiłam w sklepie z tanimi książkami “Dedalus”. Ich księgarnie są głównie w Warszawie (7 punktów), ale teraz spojrzałam, że można ich znaleźć też w Krakowie, Bielsko-Białej, Częstochowie i Wrocławiu. Jeśli któraś z Was tam mieszka to polecam zajrzeć. Dla siebie też pewnie coś fajnego znajdziecie ![]()
U nas Córa ma etap kontrastowych, Syn już znowu “literaturę poważną” i seria Kici kocia jest u nas na równi z Puciem.
Tupcio chrupcio i mucha już mniej.
Jakoś mu te dwie serie podpasowały i w ciągu dnia Kici Kocia a przed spaniem Pucio. W ciągu dnia czytamy też wiersze.
Majupa, Dedalus ma rewelacyjne ceny i sporycwybór. U nich można też zamówić online. W swojej ofercie mającrowniez językowe książki,
U nas na topie są teraz te książeczki z lidla, wierszyki dla 2,3,4, latka. Rewelacja jak córa szybko zapamiętuje i uczy się ich na pamięć. I każda książka ze zwierzątkami w tle to szał ciał ![]()
Jeśli można też online to aż sprawdzę, nie znałam ich wcześniej, a przeróżnych książeczek u nas kupuje się najwięcej. Pucio ma świetną serię dla dzieci, właśnie idealnie sprawdza się w czytaniu przed snem
Jusen u mnie Pucio jest codziennie rano i wieczorem obowiązkowo. Inaczej Syn nie idzie spać.
W ciągu dnia natomiast najczęściej czytamy Kici Kocię. Super bajeczki króciutkie i na prawdę z morałem.
Bajki dla dzieci można kupić różne. Basnie Andersena czy bajki z disneya. Ja mam jeszcze stare bajki i czytam je dzieciom na dobranoc. Syn ma kilka dni jeszcze nie rozumie. Ale córka słucha z zaciekawieniem. Zawsze wieczorem się upomina, że czas na czytanie i spanie.
Kasia a gdzie kupiliscie te bajeczki ? ![]()
u nas sprawdzają się książeczki akademia mądrego dziecka z Egmont te ruchome że przesuwa się coś na każdej stronie ![]()
Aisa ja kupuję w księgarni internetowej. Kici koci mamy 11 książeczek i młody tak je lubi że przynosi i czytamy kilka raz dziennie. Pucio jest u nas obowiązkowo przed snem czasami na dzień dobry ![]()
Najważniejsze dla nas żeby bajki były króciutkie bo mój dwu latek nie lubi jak jesteśmy długo na jednej stronie więc baśnie i inne bajki czekają na swoją kolej.
My kupujemy różne książki z twardymi stronami jak np alfabet, farma, zoo, trzy świnki. Poza tym mamy dużo bajek Disneya i baśni ![]()
Ja kupuję książeczki w twardych oprawach, dotego piszczące do kąpieli. Lubię kiedy w książeczkach trzeba czegoś poszukać, policzyć, odpowiedzieć. Mimo, że Synek jest za mały to przydadzą się na później.
Asia to prawda ale zawsze możesz sama pytać synka gdzie jest to itd jak już pokażesz gdzie co jest no i synek będzie starszy.
My używamy na tym etapie kart kontrastowych i książeczki kontrastowej, Ale czytam również córeczce takie krótkie bajeczki.
My mamy.ksiaseczke “pierwsze wiersze dla…” to jej czytam
My czysty od początku jakieś krótkie bajeczki takie dwu stronne i powiem wam, że mały nawet wyglądał na zainteresowanego do tyka książki , patrzy na obrazki nie wiem co on tam widzi, 5 miesięcy ma, ale najwazniejsze,że grzecznie leży i jako tako trzy bajki zawsze jest spokój�
Moja lubi przewracać kartki książek