Nie próbuj rodzić szybciej tylko dlatego żeby mieć rok po roku ![]()
![]()
Na 13 lutego mam termin ale lekarz mi ze względu na moją bliznę będzie robił wcześniej cc zawsze tak było że już dwa tygodnie wcześniej blizna robiła się bardzo cienka .
czekaliśmy do 9 miesiąca
Oooo to termin na prawie walentynki
no ale tak cc zawsze jest 2 tygodnie przed planowanym porodem
O to niewiele by brakło żeby byli rok po roku
mi z USG wychodził początek 2026 a jeszcze w 25 cc
Ooooo kurczę , ale ciekawie hahah
O a czemu w 25 tygodniu? Czy chodziło ci o 35 ?
Gratuluje
ominęła mnie ta informacja
Rok 2025
tak napisałam niejednoznacznie, a w 37 tygodniu i brakło mi 13 dni do 2026 i tym samym do tego żeby z męża ubezpieczenie dostać wypłatę za urodzenie dziecka ale to szczegół ![]()
O to niewiele
lekarz stwierdził że już koniecznie trzeba szybciej cc robić? U mnie gdyby nie blizna cieniutka już to by mnie jeszcze przetrzymał ![]()
Bliźniaki się zwykle rozwiązuje wcześniej bo na końcu już łożysko nie wydala, a wagowo też już byli ponad 3 kg to miałam zielone światło i już chciałam z niego skorzystać
rodziłam przed świętami więc chciałam jak najszybciej żeby wyjść do domu, jakby ktoś mi dał 100% że dotrzymam do tego 2 stycznia to bym trzymała ![]()
Gutek ma swoja dostawke, ale wlasciwie nie wiem po co ![]()
spi ze mna. Nie mam sily wstawac w nocy karmic i go odkladac, bo on spi przy piersi. Jak sie tylko przekrece na drugi koniec lozka to juz placze. Maz sie wyprowadzil z sypialni, niby plecy go bola ![]()
A w ciagu dnia spi w wozku. Chociaz ten sen ostatnio to naduzycie. 40min max.
@Patrycjaw25 dobrze ze bedzie poczatek 2027 bo te Maluszki z konca roku zwlaszcza w pierwszych latach nauki troche odstaja ![]()
Mu śpimy praktycznie większość nocy we 4
któryś maluch zawsze porzucony w dostawce ![]()
Masz racje z tym rocznikiem jest przeskok duży, moja 3 latka z marca przy rówieśnikach z drugiej połowy roku traktuje jak bobasy. A nasze maluchy będą takie na szarym końcu
moje na pewno nadrobią wzrostem ![]()
To u mnie starsza jest z grudnia. I dokładnie pierwsze trzy lata robiło to różnice. Zwłaszcza widziałam to na przykład w odpieluchowaniu w radzeniu sobie z wieloma rzeczami. Nagle pyknęły cztery lata i ja nie widzę różnicy.
Wiele osób mówiło jakie właśnie dzieci urodzone w grudniu będą miały problemy w porównaniu do tych urodzonych w styczniu w szkole i tym podobne. Jestem ciekawa ale już teraz jest na poziomie świetnego radzenia sobie. Sama już zaczyna próbować czytać a jeszcze nie ma sześciu lat
U nas 40 minut to norma drzemki ![]()
Jakbyś opisała nasze spanie
też synek spi przy cycku, dostawka była półką na różne gadżety ale w końcu wyjechała z sypialni i założyliśmy barierkę.
Mąż przez 2 miesiace spał na kanapie bo niby ciągle go katar męczył
potem mieliśmy gości to musiał zwolnić kanapę i tak już zostal z nami.
Ja śpię na jednym końcu przytulona do barierki, mąz na drugim skraju a synek książe rozwalony na środku ![]()
To u nas różnie jest. Są noce ze synek śpi pięknie sam w łóżeczku a są też takie że śpi między nami i co go dam do łóżeczka to zaraz się przebudza i płacze ![]()
My od pierwszych dni uczymy spania w łóżeczku. Każda drzemka i każda noc. Zdarzyło się dosłownie kilka razy (może trzy) że mała spała na noc z nami i to bardziej już z naszego braku sił do walki
kilka razy dodatkowo się zdarzyło że rano ostatnią porcję snu nocnego spała w naszym łóżku bo albo zasikała się i nie chciałam już zmieniać prześcieradła na szybko albo sama chciałam się przespać to ją wzięłam żeby też spała ![]()
Edit - może nie każda drzemka, są też na spacerze ![]()
A no tak to każdy by wolał jednak rodzić przed świętami i na święta być już z bobaskami w domu także fajnie że się tak udało
no i maluchy już swoje ważyły ![]()
@Hedwiga dokładnie także ja też się jednak cieszę że będzie to 2027 rok już akurat w świeżym nowiutkim roku się urodzi , co prawda będzie zimno ale mamy w domu ocieplacze do gondoli
w sumie co by się nie urodziło mam i na chlopca i na dziewczynkę już wszystko ![]()
No akurat na święta nie wyszliśmy niestety, 8 dni maluchy przetrzymali. Ale zapamiętam te święta do końca życia ![]()
No to jesteś przygotowana i możesz całą ciążę leniuchować!![]()
Mój dziś przespał w nocy w swoim łóżeczku od 22 do 4:30
a potem już spał między nami