W Sinsay też zrobilo się misiowo.
Parę przykładów:
Ja też nie oglądalam też ale widziałam że jest mase rzeczy dla maluchów z tym printem
@karolina27034 @Mamamamusia @Kalusia161 fsjnie ze tak żegnają maluszki, jest to super podejście dla i faktycznie mega przeżycie dla dzieciaczków
To ja pamiętam jak starsza się żegnała ze żłobkiem To dali jej taką czapkę nie pamiętam jak to się fachowo nazywa Jak u Amerykanów kiedy kończą właśnie jakieś licea i tym podobne, magnesik z jej zdjęciem oraz taki wielki plakat z każdym miesiącem jak była w żłobku
Ale super pomysł z takim plakatem:face_holding_back_tears: To będzie piękna pamiątka. Fajnie że robią takie pożegnania, bo dziecko naprawdę czuje, że ten dzień jest wyjątkowy ![]()
@MamaMalychStopek o właśnie jak chodzi o czapeczki dla noworodka , jaki rozmiar dla wybrać ? Bo tak się właśnie zastanawiałam miałam zostawić to na koniec bo nie jestem pewna . Patrzy się tak jak na odzież? ![]()
@paola.4 Wiele czapeczek dla moja oznaczenia jak ubranka czyli rozmiar 50, 56 czy 62 albo podają w miesiącach tj. 0-3 miesięcy …… ale też są takie z obwodem główki. Mój teraz ma 15m i ma obwód główki ok 46-48 cm …… W kicu mają takie fajne zestawy rękawiczki na łapki by się dziecko nie drapalo paznokciami i czapeczka właśnie dla takich maluszków po urodzeniu
O ja mam miesiące i rozmiar na czapeczce a na żadnej nie mam obwodu
@Paulina.K jest dużo takich ewentualnie pod miesiącem lub rozmiarem jest wielkość w cm
niby uniwersalne ale kazde dziecko ma inny rozmiar glowy i najlepiej pod cm kupowac bo niektóre te w miesiacach czy rozmiarze tak sue różnią ![]()
ostatnio mialam w rekach 2 czapki 3-6 msc jedna wygladala jak na roczniaka a druga na noworodka i jak oni to robią ![]()
@MamaMalychStopek oki będę patrzeć . Nie byłam pewna to nie zamawiałam . Kupię kilka a najwyższej na bieżąco będę zamawiać . Rękawiczek niedrapek już mam sporo bo jak mi coś do przesyłki brakowało to odrzucałam sobie. ![]()
U mnie wszystkie czapeczki są za duże
a niedrapek nie miałam wcale ![]()
@karolina27034 dlatego też nie chce kupować na zapas bo nie wiem czy będą dobre . Nie wiem jaka będzie miał główkę . Kilka kupię w różnych rozmiarach zobaczę które się sprawdza
ja mam ale już kupować nie będę bo po co aż tyle ![]()
![]()
Ja nie mam niedrapek, w szkole rodzenia mówili żeby nie zakładać
Ja muszę dokupić kilka opasek na uszka
ja myślała że one są takie malusie a tu życie zweryfikowało
Nam też tak mówili i nie używałam. Raz się bardzo podrapał i chciałam mu założyć niedrapki (te z body z długim rękawem czasami mają możliwość zrobienia z rękawków niedrapek) i tak szybko jak wpadłam na ten pomysł to tak szybko odwinęłam rękawki bo były całe mokre, synek wkładał sobie ręce do buzi.
@karolina27034 a kiedy się zakłada takie opaski na uszy? My nie używaliśmy i przyznam szczerze że nie mam pomysłu kiedy miałoby się ich używać
jak było zimno to zakładałam czapkę (synek urodzony jesienią), jak wieje i synek jest poza wózkiem to jak to lekki wiatr to nie zakładam czapki, zakładam głównie żeby chroniło przed słońcem ale i tak dbam o to żeby nie był na słońcu
Ja zakladam opaski zeby lala wygladala jak lala
oczywsicie wtedy gdy jest cieplo , ale nie ma za dhzego slonca , bo wtedy wiadomo kapelusik , na zime czapeczka
U mnie niedrapki sie sprawdzily niestety , bo mala miala wenflon i bez zabezpieczenia chciala go sobie wyciagac . Ja tez sie balam “uszkodzic” czy pociagnac za niego wiec i dla mnie psychicznie bylo lepiej jak miala zaslonietą łapke
No właśnie, dzieci muszą poznawać świat, również przez swoje rączki ![]()
tez nie korzystalam a jak mieli pazurki to robilam tak by nie zadrapali np skracalam
niedrapki zbedne bo by pozdejmowali i tak
@asiam1 ja bylam z starszym w szpitalu jak mial 8 tyg i wystarczyło by pielegniarki dobrze zabezpieczyly wenflon
Mala miala odrazu po porodzie przez 11 dni , jedynie co to zmieniali miejsce raz jedna łapka raz druga , pozniej nozka i nawet chcieli w glowke , ale tak spanikowalam i nie moglam sobie z tym poradzic , ze pielegniarka bardzo sie starala i uniknelismy tego .
Jak kupowałam czapeczki dla moich grudniowych to wszędzie były rozmiary min. 36, 38-40 a na USG obwód główki miałam mierzony 29-30 i ciężko mi było znaleźć takie małe na necie ale kupiłam 32-34 cm i na samą zimę wystarczyły , w lutym już lekko małe ale na początku były super, na oczy nie spadały. Najgorzej mi dla synka założyć coś jak jest taka pogoda ni to na czapkę ni bez. Ma taką przejściówkę ale jest za gruba , a córce udało mi się kupić taką cienką Smerfetkę. Przydałaby się też taka opaska synkowi ale raczej to są dziewczyńskie akcesoria
Ja ubierałam dojemy te jak nazywacie niedrapki ale był skubany i je zdejmował w oka mgnieniu ![]()
ale potrafił się czasem za drapać niestety