Laureatki czerwcowej edycji programu testowego 2026

Ja mam jedną opaskę w Batmana :joy: ale jest tak ogromna na jego główke :sob: no i co ubrać jak jest słońce i za chwilę chmury wiatr i zimno i znowu ciepło :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye:
@SylwiaMK A ja się boję o uszka tego mojego niemowlaka więc czepke ubieram jak idę na zewnątrz, a jest taka pogoda że jest raz ultra ciepło i za moment wieje i tak na około :confused: więc taka opaska myślę że była by najlepsza bo głównie chodzi mi o uszka

U nas też mówili aby nie zakładać , moja mała to i często bez skarpetek leży kiedy tylko może :blush:

1 polubienie

Wiesz co, ja też się bałam ale zupełnie niepotrzebnie - gondola chroni przed wiatrem a do tego jest jeszcze budka. Możesz podpytać swojej położnej środowiskowej jak radzi ubierać maluszka ale jak jest tak ciepło to czapeczki mogą tylko zaszkodzić bo ciepło nie ma jak uciec, więc maluszek się może przegrzać. My jesienią baliśmy się szybko wyjść z maluchem na spacer, a położna stwierdziła że zupełnie niepotrzebnie czekamy i możemy wychodzić już w pierwszych dniach (wydłużając czas).
Chyba że na spacerach sporo wyciągasz z gondoli to wtedy faktycznie przy sporym wietrze warto dać jakąś opaskę na uszy

1 polubienie

Tak myślisz ? Cały czas leży w gondoli akurat lubi bardzo w niej spać :sweat_smile: stresujące są te pierwsze dni życia :laughing::sweat_smile:

1 polubienie

Też tak mówię że te pierwsze miesiące to stres , a teraz jak mała ma już 9 miesięcy to już nieraz wiem o co jej chodzi już ja trochę znam

3 polubienia

Ja miałam kilka par niedrapek ale nie użyłam nigdy.
Czapeczki czasem, ale właśnie w gondoli to nie ma za bardzo potrzeby :person_tipping_hand: opaski kupiłam żeby uszka przyczepić ale też żeby już nikt nie pytał czy to chłopak czy dziewczyna jak ma neutralne kolory :joy::joy: pokochałam opaski bo mega słodko w nich wygląda :heart_eyes:

2 polubienia

Jaja no niedrapki to były słabe też nie używałam . Nam w czerwcu czapeczki też się nie przydały

@Mamaprzygod co dla opasek dla chłopca to są takie fajne , znajoma zakłada cały czas jakieś różne ma .
Muszę sobie kupić właśnie ale to już później jak będzie starszy . Nawet nie wiem gdzie takie fajne kupuje muszę się jej pytac . Strasznie słodko wygląda :heart_eyes:

A gdzie najczęściej kupujesz opaski ?

Muszę zerknąć i zobaczyć. Dzięki

U mnie jeszcze uszko jest tak plastyczne i cały czas mu się zawija :face_with_peeking_eye: co robić żeby tak nie było :laughing: co go przystawiam sprawdzam a za chwilę się porusza i znowu uszko sklejone do siebie

Na ten moment wszystkie mam ze smyka

Wszędzie czytam że niedrapki nie są wskazane, aby dziecko nauczyło się Siebie.

Tak samo skarpetki ! Żeby dziecko dotykało różnych struktur. Te paznokcie tak szybko rosną temu maluchowi że to chyba nie uniknione żeby się nie podrapało ale to szybko znika :laughing:

2 polubienia

Tak, skarpetki to tylko na dwór w sumie nakładam małej :grin: a paznokcie to tak ciężko mi jest jej obciąć porządnie że jednocześnie potrafię obciąć za mocno że lekko krew jej pójdzie a i tak zostawić tam coś ostrego :see_no_evil::see_no_evil:

1 polubienie

@karolina27034 ja na początku też miałam dylemat jak ubierać młodego by go nie przegrzać ani by nie było mu za zimno. Nauczysz się z czasem. Warto obserwować malucha i sprawdzać karczek. I nie ważne czy dziecko ma zimne rączki czy nóżki jeśli karczek jest ciepły. To wiem bo byłam na jakimś webinarium na ten temat

1 polubienie

Ja tyle na te bobasowe tematy czytałam a jak się urodził to głowa jest tak pusta że nic nie wiem :sweat_smile::sob:

Zaufaj sobie. Matka intuicyjnie wie co robić :grin::grin:

1 polubienie

U mnie to nie przeszlo :rofl: ostatnio bylam z mala na spacerze , byla ubrana calutka na rozowo , spodenki miala tak rozowe , ze az krzyczaly :sweat_smile: a pani sie mnie pyta czy to chlopiec czy dziewczynka :rofl: malo tego stoimy w sklepie w kolejce a za mna sasidad mowi do malej "o czesc maly sąsiedzie " :rofl::rofl::rofl: juz mi witki opadly , mowie , ze to sasiadka :laughing: ze czy naprawde nie widac (oczywoscie sie smialam jak to mowilam ) a on dopiero wtedy , ze no faktycznie widac , ale tak mu sie powiedzialo :rofl:

1 polubienie

U mnie córka czesto po wsi chodzi w ciuchach po starszym bracie :joy::joy::joy::joy: