Jak ktoś nie patrzy to choćby chciał to nie zobaczy ![]()
![]()
Moja też
i an początku byky często pytania czy chlopak czy dziewczynka.
Testowalismy w wekend plecak intensywnie! To jest sztos ! Zapakowalam w koncu 2 dzieci w jeden plecak a nie 2 torby jak do tej pory - pampersy, chusteczki, butelki x2, termos z wodą, pojemnik z mm, ubranka na przebranie dla dwojki, pieluszki, kremiki na slonce. I jeszcze miejsca zostalo na moja wodę i saszetkę
jestem zachwycona!
@Kalusia161 ooo.
To bardzo pojemny jest jak tyle rzeczy włożyłas . U mnie schowany , będzie jak się urodzin maluszek jak nóweczka nie używany . Narazie nie mam gdzie testować a nawet mi szkoda będzie idealny później ![]()
Też jestem nim zachwycona. Na cały dzień bez problemu się zapakowałam w niego. Łącznie z kocykiem, 1,5 litra wody, puszka mm, no świetny jest. Ale w tych swoich testach zapomniałam przypiąć go do wózka
więc z opinią jeszcze czekam , bo najważniejszego nie sprawdziłam
jestem ciekawa czy nie będzie przeszkadzał jak będzie przypięty do wózka
Jutro mamy wizytę kontrolną to przetestujemy jak się sprawdzi na pierwsze wyjście z domu ![]()
![]()
Dokładnie miałam to samo. Jak była ubrana po chłopakowemu to nikt nie pytał tylko i dziewczynka ubrana po dziewczęcemu i to chłopak czy dziewczyna ![]()
![]()
![]()
Też o tym czytałam i w szkole rodzenia mówili i w szpitalu na dniach otwartych , że od razu ściągają jak ktoś ma założone
Paznokcie musimy obcinać co dwa dni bo jak zapomnimy to następnego dnia jak się budzimy to mały wygląda jakby był po dobrej imprezie ![]()
![]()
U nas podobnie tylko że to ja jestem bardziej podrapana niż on ![]()
Plecak u nas też był testowany, super pojemny
tylko nie pasuje mi jak wisi na rączce wiec wrzucam pod wózek
Ja niedrapki miałam spakowane do szpitala bo w tym co miałam rodzic (a rodziłam w końcu w innym) było w rozpisce żeby zabrać i nie chciałam żeby później się ktoś czepiał. Tam gdzie urodziłam nikt nic nie mówił o tym
My na razie dwa razy obcinaliśmy w przeciągu tych dwóch tygodni i dziś jest kolejny raz bo nawet mnie drapią przy karmieniu ![]()
![]()
Dla mnie ten plecak jest bombowy akurat teraz jesteśmy na wakacjach i jak on jest pojemny ile można wsadzić a przede wszystkim bardzo dobre są zamki cud malina
Nooo z tymi paznokciami to są jaja, strasznie szybko rosną albo ja mam takie wrażenie. Ledwo obetnę i znów są do obcięcia …… a młody coraz mniej lubi obcinać
One bardzo szybko rosną. A mi to ciężko idzie obcinanie
Rosną rosną mam wrażenie że co drugi dzień obcinałam xD
to u nas mlodszemu 2x w tygodbiu starszemu raz w tygodniu
ostatnio obcinalam z 2 dni temu dzis ucho wydrapane do krwi🫣
to ja miałam w ciazy tak ze paznokcie i wlosy bardzo szybko rosły
Ja to nawet na dwór mojej nie zakładam
bardzo dużo czasu na gołe stopki ![]()
No jak wieje to ja zakładam, w końcu ja mam buty to ona niech ma skarpetki ![]()
![]()
nie jest przykryta jak nie śpi bo i tak się rozkopie więc moja psychika potrzebuje żeby je miała w ramach butów ![]()
Ja tak samo obcinam co dwa dni , a czasem nawet codziennie . Nie spodziewałam , się że dziecku tak szybko rosną . A i tak mi się zdarza , że jest podrapana cała buzia . I mi wstyd iść na spacer bo jak ktoś zajrzy do wózka to sobie pomyśli co ja robię dziecku .
Nie przejmuj się tym co powiedzą ludzie, ja o wiele rzadziej obcinałam paznokcie i za każdym razem był podrapany - obcinałam rzadziej bo miałam wrażenie że przy częstym obcinaniu są bardziej twarde i ostrzejsze jak odrastają. Każde dziecko ma taki okres że się drapie po twarzy itd
Raz byłam u pediatry jak był podrapany i pediatra stwierdziła że to żadna nowość, dużo dzieci w pewnym etapie wygląda podobnie ![]()