Też skusiłam się na ten pajacyk misiowy z Pepco
prześliczny i naprawdę ma super jakość
@paola.4 my mamy sporo ubranek ze Smyka i mają dobrą rozmiarówkę, nie zaniżoną
A z tymi niedrapkami to tak, jak dziewczyny mówią, nie są zalecane, my nie używaliśmy wcale
@Kalusia161@SylwiaMK my w weekend też testowaliśmy plecak zabraliśmy się na wyjazd do teściow z całym “majdanem” ciuszki, pieluszki, nawet zabawki i książeczka, plus moja butla z wodą przy wózku jesczcze nie wisiał, ale niosłam go do auta na plecach, z całym załadunkiem wydawał się być naprawdę lekki kiedy go tak niosłam no i mega plus bo ręce wolne
Wiesz co właśnie ostatnio się zastanawiałam, dalszego te paznokcie są takie twarde i coraz bardziej ostre . Bo zawsze sprawdzam swoimi opuszkami czy gdzieś nie ma ostrego . To teraz mi dałaś do myślenia z tym obcinaniem .
A to nie jest tak, że najpierw dziecko ma bardzo mięciutkie paznokcie a potem same z siebie twardnieją ? Ja muszę obcinać często bo cali podrapani jesteśmy
tak z czasem twardnieja same
ja przy pierwszym slyszalam by nie obcinac pierwsze 2 tyg
z drugim az tyle nie wytrzymalam
ale faktycznie obserwujac przez 2 tyg i dluzej to zmieniaja sie bo po porodzie sa całkiem mieciutkie i same kruszą
Coś w tym jest, bo ja mojemu pierwszy raz obcięłam jak miał chyba 2 miesiące, może 1,5 miesiąca i się podrapał. Wcześniej miał takie giętkie paznokcie że same mu się skracały. Później miał etap że jak mu obcinałam to i tak się zadrapał
Plecak jest super ! Teraz nam na wyjazd sprawdza sie idealnie . Termo na butelki kochammm
Mega pojemny , zmiescilam wsyztsko co potrzebne na dluzsza podróż i jeszcze miejsce zostalo
Ja spakowałam ciuchy syna i jakieś potrzebne rzeczy dla niego na weekend na wyjazd i też nam się sprawdził w tym tygodniu przypinam do wózka i zobaczę jak w takiej opcji będzie
z podgrzanym trzeba uważać z trzymaniem dluzszy czas bo może sie skwasic szybciej
ale trzymam kciuki by się udało
ja trzymalam swiezo odciagniete kilka godzin wlasnie w tej kieszonce i bylo git
Tak jak dziewczyny pisały trzeba uważać z podgrzanym mlekiem bo może się szybciej popsuć. A w temperaturze pokojowej nie chce pić ? Synek czasami pił w pokojowej.
Często karmisz z butelki poza domem? Jak tak to warto zainwestować w podgrzewacz
To nasz pierwszy wyjazd , rano ściągnęłam i włożyłam do lodówki i w podgrzewaczu do tej odpowiedniej temp się grzało w razie w gdyby zgłodniał, ale wytrzymał te dwie godzinki bez jedzenia jak wróciliśmy do domu to mleczko było w dobrej temperaturze więc ta kieszonka ładnie trzyma ciepło !
jezeli mialas z lodowki to najlepiej by bylo w kieszonke takie dac i przed podaniem podgrzać. mniejsze ryzyko zepsucia
ale ważne że udalo się dobre podać
nie wiem jak z trwaloscia bo zawsze podawalam takie od razu ale jedna polozns mowila ze podgrzane z lodowki nie nadaje się na przechowywanie dluzszy czas
ostatnio w te wyzsze temperatury jedna na ig wstawiala ze swieze jej sie nawet zepsulo
nie wiem jak wy ale ja mimo ze drugie mam to zawsze mam takie obawy czy nie zepsute sprawdzam jak chwile postoi
Przed podaniem też sprawdziłam czy było ok , nic mu nie było . A plecak super ! Nawet się inna mama pytała skąd taki bo ona pampersy miała w reklamówce a ja cały zestaw miałam w plecaku
Też zawsze sprawdzałam przed podaniem i miałam wrażenie że psuło się szybciej niż te 4-6 godzin. A z lodówki to już po 24 godzinach nie chciał pić ale to akurat nie przez zepsucie tylko przez lipaze.
No ale też nie ma co panikować jak raz się podało mleko które powinno się podać szybciej - jak raz mleko dotknie śliny to nie powinno się dawać drugi raz a ja kiedyś podałam w nocy po 1,5 godzinie bo wydawało mi się że synek nie spał i minęło 5-10 min.
A plecak dajecie na spod wózka czy przewieszacie do rączki ?
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.