Ja nim smaruje małego jak jeszcze jest w pampersie a potem ubieram bluzki bo właśnie barwi na żółto ![]()
![]()
Oj tak to prawda , zostają żółte plamy
Ale zauważyłam że fajnie się wchłania i piasek tak się nie przykleja. Jak użyłam innego spf i poszliśmy do puliaskownicy to była masakra ![]()
Ja lubię ten jeszcze mineralny ale nie lubię go rozsmarowywać
To prawda, on na skórze jest już bardzo fajny i nawet ładnie pachnie. Ale nie dość że brudzi materiały to jak córkę kąpałam po użyciu to miałam wrażenie że woda żółta (a nie sikała
) no a to było po dobrych paru godzinach od użycia
A to u mnie nie zauważyłam żeby brudził , ale na rękach to taki tłusty był
A gdzie widać tą datę ważności ? Też o tym nie wiedziałam
Nie wiem
nie patrzyłam jeszcze na to
Zależy od fotelika, niektóre mają taką informację a na niektórych producent deklaruje że jest data ileś tam lat od produkcji. W cybexach jest to zazwyczaj 7 lat od daty produkcji. Ale najlepiej szukać takich informacji w instrukcji obsługi
To muszę o tym poczytać bo nie wiedziałam o tym
Mnie zastanawiają te daty. Że niby p potem materiały mają swoje zmęczenie czy co? Bo jednak każdy fotelik ma inną datę a sądzę że z podobnych materiałów wukonuja …trochę mi się wydaje że tak robią by ludzie wymieniali i kupowali nowe bo tanie nie są a wiadomo że rodzic nie będzie oszczędzał na bezpieczeństwie własnego dziecku
@MamaMalychStopek no nie do konca sie zgodzę
jak dla mnie jednak to się eksploatuje czy jak dłuższy czas w samochodzie na skoncu to jak dla mnie te materiały plastiki itp nir sa juz z takimi samyni właściwościami jak na początku …
jak dla mnie kazdy powinien o ateistach i różnych takich typu testy wypadkowe sue doszkolic i każdy ma wybor czy kupuje czt nie
pozatym kolejny fotelik jest na kilka lat i po użyciu nie brała bym na nastepne np 4 drugirmu…
łupina tez inaczej sie zachowuje przy noworodky pol roczbym a inaczej jak ktos wozi roczne czy starsze choć dla mnie to nie logiczne
np nieraz wózki porównaj sobie jeden model nowy a po np dwojce dzieci czy jednym ale użytkowany duzo
i sprzęt nowy tez ma gwarancje wrazie czego a używka nie zawsze jeszcze ją ma
Totalnie się z tym zgadzam, też kwestia tego że niektóre foteliki mają 7 lat a niektóre 10 to bardziej wynika z tego że są użyte z różnych materiałów, inne mieszanki plastiku więc też jest inna trwałość.
To tak jak z fotelikiem po wypadku- niby wygląda ok ale nie chroni tak jak przed. Z datą ważności jest to samo, fotelik dalej wygląda ok ale plastik i pozostałe materiały już nie mają takich właściwości. My dlatego w ubezpieczeniu auta od razu ubezpieczyliśmy fotelik.
To sam
Dlatego napisałam że rodzic dbając o bezpieczeństwo dziecka i tak czy siak kupi po tym okresie. W sumie jak sobie tak to przemyślałam to faktycznie starzeje się materiał, są mikro pęknięcia czy chociażby zmiany norm czy innych atestów
Chodzi o to że dana rzecz może być eksploatowana w jakimś momencie. Zazwyczaj daję ci gwarancję na fotelik około rok 2 rata a później chodzi, oni jako producent mówią że mają ten plastik przebadany że on powinien dać radę 5 lat może się okazać że da radę przejść 7-8, bo i takie przypadki mogą być jednak producent mówi że na pewno pięć lat będzie okej więcej nie gwarantuje by nie popsuć sobie renomy
Tym bardziej że popatrzymy sobie tak logicznie jeszcze łupina częściej bierzesz do domu i tak dalej ale fotelik 2 i 3 kategorii z natury non stop jest w aucie co się dzieje w aucie w wakacje masz bardzo wysokie temperatury gdzie wiadomo że ten plastik się kurczy w zimie masz bardzo niskie temperatury gdzie w tym momencie trochę ten plastik pęcznieje więc są z pewne rodzaju mikro zmiany związane z warunkami klimatycznymi
Muszę mój sprawdzić mam z cybexa , może gdzieś jest jakaś data
Tak tak, jak tak przemyślałam sobie to ma to sens o się zgodziłam w sumie że raczej dziewczyny mają. Ja patrzyłam od innej perspektywy
W łupinie miałam z tyłu naklejkę z datą produkcji a w instrukcji znalazłam info jaka jest data ważności
Ooo to nie wiedziałam o tym, też muszę sprawdzić
Czytam o tych fotelikach i nie wiedziałam że jest jakaś data , dobrze wiedzieć . Akurat jutro jadę po fotelik to będę pytać o datę .
Ale chyba będę kupować z cybexa ,data długa jest . I raczej taki sprawdzony . Nie wiem czy lekki ale na to napewno będę patrzeć ![]()