Laureatki czerwcowej edycji programu testowego 2026

Koniecznie daj znać co w sklepie powiedzą o tej dacie ważności. Bo ja jak zmieniałam łupinę na inny to totalnie wyleciało mi to z głowy

2 polubienia

Dobrze że przeczytałam o tym , bo tak to nawet nie myślałam żeby pytać o datę . Skąd miałabym to wiedzieć :see_no_evil:
Napewno zapytam , sama ciekawa jestem co mi powiedzą :upside_down_face:

Tak zawsze jest informacja na każdy lm foteliku jak nie z tyłu to pod spodem. Chociaż w znacznej większości jest tam data produkcji bo foteliki mają różną ważność czasem 6 a czasem 10-12 lat

Nawet tu dziewczyny pisały o krótszych datach może te co podałaś

Z tego co czytałam niedawno jak kupowałam małemu nowy fotelik to daty były takie i zależy w czym. Bo jak masz np fotelik 0-18kg to przecież to dziecko ma 7-8 lat zanim tyle będzie ważyć więc fotelik nie może mieć krótkiej daty ważności. Niektóre są nawet do 36 kg przecież a skoro producent pisze że jeden fotelikena lata no to nie może mieć daty ważności 4 lata skoro ma służyć 12

1 polubienie

Niby tak jest logicznie ale może być tak że dzieci w różnym wieku mają różne wagi więc jednemu starczy na dłużej a innemu na krócej. Albo może też być tak że w tym czasie i tak powinieneś z raz czy dwa i tak wymienić bo niby dlaczego nie

Aż poszłam zerknąć na moje nosidełko i nie widzę nigdzie informacji o dacie ważności :flushed: jest data produkcji do ilu kg ale na żadnej naklejce nie ma tej daty

Ja mam z CYBEX i jest dosyć ciężki niestety ten mój

1 polubienie

No bo zazwyczaj jest data produkcji i informacja o latach przydatności jest w instrukcji albo w karcie produktu.

No ale to by sensu nie miało bo skoro producent pisze że jeden fotelik starcza na długo to po co go wymieniać. Nie ma w tedy sensu kupowania jednego fotelika

1 polubienie

Ooo to nie wiem gdzie mam instrukcje :sweat_smile:

To sprawdź w Internecie ile ma przydatności twój model

Też muszę to zrobić :face_with_peeking_eye:

A sprawdźcie i z ciekawości napiszcie ile mają przydatności. Bo przecież kurcze kupując łupinę można by mieć dla dwójki dzieci przecież jeżeli była bezwyoadkowa. Trochę bez sensu kupować co 2-3 lata nową łupinę

Sprawdź sobie na google ile producent daje gwarancji i z tej naklejki dolicz ten czas tak ma np. Swandoo

Sprawdziłam ! Mój ma 7 lat od daty wyprodukowania
Czyli do 2032 muszę mieć drugiego bobasa , oj nawet 2030

1 polubienie

No to masz jeszcze trochę czasu

No ale dziewczyny tu sugerowały że jest zmęczenie materiału i starzenie materiału i trzeba nawet co 3 lata wymieniać jak producent tak podaje. Moja łupina jest do 102 cm i 14kg a przecież to łupina dla niemowląt a nie 17 miesięcznego dziecka

Hmm z tego co czytałam to najkrótszy czas jest w nosidełkach ale jest to 5 lat a nie 3 więc nie wiem. Dziwne to bo nawet teraz sprawdzałam i podają że 5 lat

Nie kłócę się bo nie wiem :joy: ja dopiero jestem na kupnie i będę wybierać fotelik dla młodego

No ja też pewna nie jestem na 100% ale pisze co wiem na dany temat :grin:

1 polubienie