No właśnie bo dużo jest takich tatusiów co mówią że pomogą a potem zostajemy ze wszystkim sami
otoz to bo nie sztuką narobic a zadbac wychować… przed dzieckiem czy w ciazy to jedno a po porodzie to przepasc szczególnie jak pojawiaja sid problemu rutyna natłok obowiazkow
ja kiedys widziałam filmik na ig dziewczyny opowiadajacy ze pierwszy rok życia dziecka weryfikuje związki i sie z tym zgadzam
Mój mąż też chce drugie ( ja niby też) ale przynajmniej daje mi trochę czasu na regenerację i nic na siłę ![]()
Coś w tym jest ![]()
@Paulina.K moj mąż jakby grupę czytał ! Dziś rano wrócil z pracy i mówi o 3 dziecku ![]()
a my drugiego jeszcze nie mamy
Hahahah może od razu bliźniaki mu się marzą ![]()
Noo ja też się dziwię że tak długo jest w niej…. No ale i tak mimo że mógłby jeszcz pojeździć to zmieniamy bo już nie lubi w nim jeździć a i gorzej się go wyciągną jednak.
Tak ludzie czasem tak mówi nie nie zdają sobie sprawę z pewnych rzeczy dopiero jak się ma to dziecko i te różne problemy czy właśnie niedogodności to się dopiero okazuje jak to wygląda
@MamusiaNM 5msc skończone tydzień temu
@karolina27034 niby tak, bo to faktycznie zajmująca i cwana bestia, ale mimo wszystko uważam że rodzeństwo jest ważne ![]()
Jeny dwa naraz było by ciężko ![]()
@BeataSt oj tak rodzeństwo jest ważne , ale jak wam nie pozwala to pewnie jeszcze go nie chce ![]()
![]()
Teraz i tak za szybko jeszcze
najwcześniej za rok około ![]()
no to jeszcze trochę czasu sobie warto dac
mala różnica wieku ma plusy ale im bardziej dziecko samo mobilne tym latwiej Ci będzie niz na ubierac dwojke naraz czy cos wieksze juz nawet samo zje nie musisz karmic
lepiej ulatwiax sobie zycie:)
Ja dalej podtrzymuje że 4-5 lat różnicy wieku jest odpwiednie ![]()
![]()
No my myśleliśmy początkowo że jak pójdzie do żłobka to niewiele potem już następne próbować ale patrząc na nią to faktycznie może chociaż na przedszkole poczekamy ![]()
![]()
Mój nie jest jakiś bardzo problemowy
nawet teraz przy tym przeziębieniu jest znośny
ale nie chce tak wszystkiego na raz, chce wrócić do pracy bo dopiero co skończyłam staż , marzy mi się być w ciąży i przeprowadzać się w tym czasie do nowego domu
i się nauczyć tam żyć bez tego że muszę rano iść do pracy ![]()
To ja marzę następne mieć już w nowym domu, bo ns takim małym mieszkaniu to ciężko ![]()
Mi mówią żeby drugie było zanim wyjdzie z pieluch pierwsze ![]()
Moja siostra tak ma to jak bliźniaki się zachowują a 1,5 roku różnicy. Mega ciężko ogarnąć ![]()
No też tak slyszlam, bo jesteś w rytmie ale dla mnie. Uważam ze to było by juz ciężkie ![]()
Teeen to jest dobry ![]()
eheheh
A dla mnie to był must have żeby pierwsza była odpieluchowana i odsmoczkowana
ja mam różnice minimalną jaką zakładałam 2 lata i 9 miesięcy, jak córka skończyla 2 latka zdecydowałem że już można no i złoty strzał i double
chciałam taka różnice żeby dzieci jeszcze się ze sobą pobawiły ale też nie na tyle małą żeby umordowac się w ciąży przy maluchu. Przy niemowlakach musi się sama ogarnąć czasami , jak na 3.5 roku to dużo potrafi. Ale muszę pamiętać że to jest maluch dalej i muszę jej dać nim być, nie oczekiwać grzeczności i ciszy… z tym jest ciężko. A co dopiero gdyby miała rok mniej ![]()
mowia ludzie dużo rzeczy ale pytanie czemu tak?
ja tez słyszałam ze tak lepiej …
mam roznice 26 miesięcy
zmiana pampersa to hurt za jednym zamachem tak samo kapiele i usypianie na noc trzeba sobie starac sie organizowac w jednym czasie. lepiej w sensie swiadomisci ze pampers? niw wiem czemu tak namawiaja bo gdy maluch sam sie ogarnie np z nocnikiem to byłoby duzo latwiej