Tego jeszcze nie sprawdziłam ![]()
Do mierzenia temperatury wody są specjalne pływające termometry, chodź mój mąż jak przygotowuje kąpiel dziecku to korzysta z techniki łokcia
trzeba ta opcje sprawdzic. nam sie fajnie udawalo zmoerzyc temperature wody innym termometrem na opcji mierzenia temperatury pomieszczenia a tym nie próbowałam bo juz od dawna po prostu na “dotyk” pamietam jak ma byc i im pasuje
Dla małego kupiliśmy taki termometr, ale tak z ciekawości czy ten termometr tez nada się do mierzenia wody ![]()
Ja dziś będę sprawdzać czy dobrze mierzy temp wody, dla mnie to była konieczność jak podgrzewałam wodę w podgrzewaczu albo mieszkałam gorącą wodę z zimną - nie chciałam wsypywać mm do za gorącej wody żeby nie straciło wartości odżywczych, bo z moim mlekiem nie było problemu żeby po prostu przechylić i sprawdzić na nadgarstku ale przy takim mieszaniu wody nie chciało mi się co chwilę zakręcać butelki itp wiadomo że później i tak sprawdziłam na na nadgarstku ale już po przygotowaniu całości
ja do kąpieli kupiłam jakiś z temu czy allegro za grosze taką rybkę pływającą, ale nie wiem czy to był dobry zakupu
sprawdzę może tym z canpola
Ja mialam kilka tyxh rybek (i innych) i wg mnie slabo temperature pokazywaky ![]()
W wanience mieliamy taki wbudowany:
I potem maz kupil luzem i dalej soboe je stusuje jak przygotowuje kapiel malemu w wannie.
To my z polecenia znajomej kupiliśmy taki , tylko nie wiem czy foczkę czy hipcia mężowi oddałam tą decyzję
ona mowi że jej się sprawdza już od 10 msc cały czas go używa i jest zadowolona
Dlatego aby nie bawić się w coś takiego kupiłam nawet mały przenośny podgrzewacz do wody Boże to jest naprawdę super game changer w domu mam jeden duży wielki ale na wyjazd mamy specjalny taki malutki
Oo a jaki masz taki przenośny ? Z jakiej firmy
Mam dokładnie ten my baby bottle
No i nie rozumiem czemu ludzie piszą, że kiepska bateria. Korzystam ok nie codziennie bo na wyjścia, ale mam od grudnia i ładowałam go tylko 3 razy a przynajmniej raz na tydzień (w weekend jest w użytku)
mozw inaczej jest jak ktoś uzytkuje codziennie i całymi dniami
to tak jak na babyono roznie mowia a ja na wyjezdzie mialan cały dzien włączony grzanie od 4 rano i dopiero wieczorem musialam naladowac
Oo fajny , zapisuje na przyszłość ![]()
![]()
Mówię mi bardzo pomaga zwłaszcza na wyjazdach. Zawsze biorę dodatkowy plecak. Dlatego patrzę na ten co ma Canpol aby właśnie mi się zmieścił i nie bawić się na dwie rzeczy.
A ponadto ładowałam go w aucie i jak dla mnie dość szybko naładował te dwie kreski
Myślałam żeby kupić też taki zwykły termos na samą wodę ale to urządzenie brzmi lepiej
Wiesz co jest jeszcze z lionelo i neno. Jedyne co mi nie odpowiada w tamtych to nie widzę jaką ilość wlewam wody. Okej oczywiście ja mogę sobie wlać właściwą ilość do butelki a z butelki do podgrzewacza, ale z mojego punktu widzenia to dokładasz sobie roboty gdzie jednak No jak masz podać mleko to raczej chcesz to zrobić jak najszybciej
A w naszym przypadku to o tym bardziej był kluczowe bo córka ulewa więc potrzebny jest jeszcze zagęszczacz a on wcale nie chce się dobrze rozpuszczać jeżeli woda jest za zimna
nie wiem czy juz próbowalyscie ale te reczniczki mnie zaskoczylu. wzielam mniejszy do kapieli mlodego i po był prawie suchy. swietny tak na pierwsze wrażenie
Ooo no to super , do szpitala będę mieć idealny ![]()
Ja mam przenośny podgrzewacz z babyono i jestem zadowolona- zajmuje bardzo mało miejsca, szybko podgrzewa i bateria też jest ok:
Ja nie używam tej butelki która była dołączana do zestawu tylko z adapterem podpinam te z canpol. Więc tak naprawdę noszę ze sobą tylko tą dolną białą część. Jedyne co to czasem jak źle zakręcę to przecieka trochę przy odwracaniu, ale to dlatego że zawsze się spieszę i źle dokręcę adapter.
@karolina27034 mialan termos i nie polecam - żeby wytrzymał cały dzień musiałam brać gorącą wodę. Jak dziecko było głodne to musiałam mieszać gorącą z zimną. Poza tym dobrej jakości termos kosztuje ponad 100 zł więc lepiej już dołożyć do podgrzewacza.
Też wygląda dobrze i nawet tańszy od tego wyżej ![]()
![]()