Laureatki marcowej edycji programu testowego 2026

@daga1271 a czym myjesz poza plynem? gabka czy coś innego

Ja wlewam ocet zamiast nablyszczacza. Usuwa osad z twardej wody i jest bezpieczny.

No ale z ład tak naprawdę wiemy że finish się nie odkłada na naczyniach a np zwykły nabłyszczacz z Lidla już tak. Ogólnie moje zdanie jest takie że jako by nie był to jedno i to samo. Przecież składy tych nablyszczaczy są bardzo do siebie podobne.

Ja twierdzę że żaden się nie odkłada ……
Lidlowy to nie no name :sweat_smile: na tej zasadzie skąd wiesz że się nie odkłada środek z tabletek na przykład tych Canpol …… myślę że te zmywarki zwłaszcza nowe mają odpowiednie programy do płukania nawet po nabłyszczaczu :smiling_face::upside_down_face:

Ja tak samo zmywarka takie rzeczy mocno niszczy :pleading_face:

Hmmm może źle zrozumiałam twój poprzedni komentarz bo teraz nie wiem za bardzo o co chodzi :thinking:

Szczotka do butelek z Canpol

1 polubienie

Ja też i właśnie sie zastanawiam czy płyn z canpol tak na mnie nie działa :confused: bo jak miałam inny to chyba nie bylo tego problemu. Musze wiecej kremować teraz i mam nadzieję, że przejdzie.

Ja do mycia mam osobną gąbeczkę i nią myje albo szczotką do butelek.

To ja miałam uczulenie po innych płynach niż z canpol. Małe butelki wole myć gąbeczką, a te większe szczotka z gąbką. Szkoda że nie ma nigdzie dostępnych wymiennych gąbeczek do szczotek, tylko trzeba kupować od razu cały zestaw

:joy::joy::joy::joy::joy: dobre ale już nie istotne w sumie :upside_down_face:

Ja naszczescie nie mam problemów z rękami po płynach …. A dużo myślę i sprzątam :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Ja kremuje bardzo dużo, kilka razy dziennie i tak mam suche aż czasami chore

U mnie w zmywarce plastiki np. Zauważyłam że zmieniają kolor . Przebarwiają się wszystkie plastikowe pojemniki przezroczyste.
@Magdallenka0897 ja tak samo kremuje ale nie zawsze mam możliwość np. Po każdym myciu ale jak nie pokremuje to mi ściąga skórę mam wrażenie

Ja nie wiem kiedyś tak nie miałam , a teraz cały czas . Może jakiś lepszy krem albo maseczki na dłonie zrobić

@Magdallenka0897 a nie masz problemu z tarczyca? czasami tez to jest winne a nie samo np mycie

Moja siostra to ma tak jak ty straszni3 ją chemia uczula i jej Skóra to czasem aż pęka :slightly_frowning_face:

Tarczycę mam ok, ale żelazo mam niskie @Patrycjaw25 masakra najgorsze co może być i najbardziej wiosna

1 polubienie

Ja też miewam suche dłonie po całym dniu moczenia w różnych sytuacjach w wodzie ale warstwa kremu pomaga :blush:

1 polubienie

Madzia wypróbuj Cerkoderm30 mi dermatolog polecała jak byłam w ciąży i potrzebowałam czegoś do buzi bo mi sie strasznie przesuszała. Mowiła, że cała ta seria jest super :grin: maja też kremy do rąk

Mi kiedys dermatolog poleciła ten krem na suchą i uszkodzoną skórę

Jest dość tłusty więc nakłada się niewielką ilość

1 polubienie

A jak myjecie/sterylizujecie butelki to wyjmujecie smoczek z tej nakrętki?

A ja to znowu mam suche nogi :face_with_peeking_eye: a dłonie nie :face_with_peeking_eye: i ciągle szukam czegoś mega nawilżającego