Laureatki marcowej edycji programu testowego 2026

Ja nie wyjmuje. Czasem jedynie wyjmuję jak myję pod bieżącą wodą

1 polubienie

Ja używam od czasu do czasu tej kąpieli do stóp bo ma wysoki procent mocznika który zmiękcza

Mają też kremy do stóp

1 polubienie

te balsamy są super

1 polubienie

@daga1271 @Mamuska357 na pewno kupię , kupię wszystko co będzie mi polecone już nie mam siły na te moje przesuszenie .

1 polubienie

Oo dziękuję za polecenie , a gdzie można kupić?

Wiesz co ja kupowałam w aptekach internetowych albo na allegro

To tak samo u siostry , wiosną wszystko pyli i dodarkowo widocznie to podrażnia cię, a co na to dermatolog?
@daga1271 ja nie wyjmuje ale przy czyszczeniu wyjmuje.

O jeny, to ja też muszę zacząć to wyjmować

Ja zazwyczaj wyjmuje smoczek i do czyszczenia i sterylizacji. A butelki wrzucicie do sterylizacji po każdym użyciu? Czy myjecie suszycie i tylko np. co drugie użycie?

Ja na początku po każdym użyciu teraz to już w ogóle nie sterylizuje. Jedynie pojemniki w
których mleko trzymam

Ja zawsze wyjmuje do czyszczenia bo pomiędzy smoczkiem i nakrętka zawsze zostanie trochę wody/mleka. Jak synek był noworodkiem to po każdym użyciu sterylizowałam, teraz raz na kilka dni, bo jednak samo mycie może nie wystarczyć żeby pozbyć się resztek mleka itp

Tak, masz rację. Czuje się teraz jak jakiś brudas :see_no_evil: dobrze, że na insta zobaczyłam u innej mamy, to chociaż teraz zacznę tak robić.

Ja powiem ci że smoczki sterylizuje a butelki tylko co drugie użycie. Lub jak butelka po karmieniu odrazu nie jest umyta tylko z parę godzin postoi to sterylizuję później . Nie zawsze mam możliwość umyć zaraz po użyciu.

To ja też tak właśnie robię, że jak synek był malutki to po każdym użyciu a teraz co dwa dni zazwyczaj. A bidony na wodę od Canpol też wrzucacie do sterylizatora ? Kupiłam nidon i przeczytałam, że nie można :frowning:

Nie, ja bidon już tylko myje. Ja gryzak od Canpol wstawiłam do sterylizatora, i przypomniałam sobie że nie można, jak zobaczyłam czerwoną wodę w środku :grinning:
@Patrycjaw25 ja też właśnie sterylizuje butelki jak długo stoją po karmieniu. To tak raz dziennie wyjdzie.

To ja jak maluszek jeszcze nie miał 6 miesięcy to sterylizowałam hurtowo rano wszystko, łącznie z kolektorem na mleko i czasem też w ciągu dnia jak trzeba było.

1 polubienie

Ja włożyłam takiego gryzaka z wypustkami kulkę i po sterylizacji wyjęłam i wciągnęło mi ją więc gryzak jest taki powyginany i też więcej nie będę sterylizować :rofl:

Ja właśnie teraz nie mogę się połapać co można było sterylizować a co nie :see_no_evil: wrzucam obecnie tylko smoczki i butelki na mleko

Myłam i dalej ręcznie myje :slight_smile:

to ja mialam gryzak wodny i skurczylo go plus wygieko a na takim twardym zwykłym wypustki przytopilo
reszta nic sie nie dzialo. grzybek mombella multum razzy i stan super