Laureatki marcowej edycji programu testowego 2026

Ja jak kupowałam gryzaki czy grzechotki to czytałam instrukcje używania i jest tam taki paragraf zawsze „przed pierwszym użyciem” i tam pisze czy można sterylizować czy tylko można myć …. I w większości przypadków nie mozna sterylizować :smiling_face:

1 polubienie

Ja tez :sweat_smile: wrzucalam wszytsko . Ale wlasnie grzybki fajnie sie zachowywyaly , bo wychodzily ze sterylki bez szwanku .

Ja też mam ten grzybek i również wiele razy sterylizowałam i nic się z nim nie działo :blush:

Te grzybki to takie viralowe co :sweat_smile: chociaz mi sie najbardziej sprawdzil gryzak z grzechotka z Canpol . Mala dalej go maltretuje , mamy w 2 kolorach

Macie jakis fajny gryzak chlodzacy do polecenia ? Bo jeszcze nie uzywalam i jestem ciekawa czy dzieci serio je lubią

2 polubienia

tego nie używałam
co do chłodzących kupowałam wodne rozne ale był nie wypal
lepiej sie sprawdził mrożony smoczek, jakiekolwiek gryzak a hit to byly mrożone owoce w tym

1 polubienie

Wiedzialam , ze któraś podrzuci mi jakis dobry pomysl :heart: na was zawsze mozna liczyc , wiesz , ze sama nie wpadlam na to zeby podawac w tym smoczki mrozone owocki :see_no_evil::sweat_smile: dziekuje

1 polubienie

po to tu jestesmy :heart: czasem ciezko na coś wpaść alr szukając aby pomoc sobieschlodzone tez próbowałam ale twarde np jablko
ale wolał mrożone winogrono w tym

1 polubienie

U mojego te gryzaki grzybki się w ogóle nie sprawdziły. Nie był nimi zainteresowany ale przy ząbkowaniu świetnie sprawdziła się żyrafa kauczukowa

zyrafa tez spoko i polecana alw jej nie kupowalam
z grzybkiem tez duzo zalezy kiedy go wprowadzilas w życie dziecka i w jaki sposob bo czasami moze nie byc juz wiek na niego albo tak jak mowisz nie zaintetesuje
ja u starszego w 4 miesiacu a z mlodszym w 3 miesiacu i polubili , znajomi jak dawali też sie im sprawdziło

Ja też smoczki i butelki, bo w sumie te gryzaki mogą mieć trochę bakterii, przecież i tak syn wszystko do buzi wkłada.

@Mamuska357
Kilka lat temu kupiliśmy przyjaciółce i jej się super sprawdziła żyrafa :smiley:
Nadal jest super? Bo myślę nad zakupem do naszej wyprawki :sunglasses:

@Mamuska357 @chloria tej zyrafy są podobno dwie wersje - jedna z dziurką a druga bez dziurki i ważne żeby kupić bez dziurki bo jak będzie dziurka to będzie tam wpadała ślina, woda i się może zrobić niezły syfek :grinning:

4 polubienia

dlatego grzybek jest spoko bo otwory latwo wyczyścić i po wywinieciu kapeluszza może służyć jako miseczka na przyssawce do rozszerzania diety

Mgrzubek dałam synkowi w 4 miesiącu ale miłości nie było, chciał traktować go jak smoczek. Zrobiłam ponowną próbę w 6 mięsiącu podczas ząbkowania i super się sprawdza

1 polubienie

Zapomniałam, że mamy grzybka :grin: dostaliśmy przed porodem schowałam z innymi zabawkami i zapomniałam, trzeba wyjąć

U nas też się ten grzybek nie za bardzo sprawdził.

Za to największy szał jest na to

Słyszałam że ludzie wkładają te wodne gryzaki do lodówki i dzieciom podają do gryzienia.
@MamusiaNM mamy ten sam ze smyka :smiley: ale córka średnio owoce przez to gryzła, ciekawa jestem jak synek będzie gryzł :smiley:
@AnetteSo u nas grzybek się sprawdził i synek go męczy na wszystkie strony.:rofl:

1 polubienie

jeszczd mialam polecenie. na wezyk winiarski od neurologopedki ze mozna napelnic musem i mrozic w dodatku pomaga na cwiczenie buzi alw za duzo zabawy by tak zamrozić

Na to zeby grzybek byl miseczka tez nie wpadlam nigdy :see_no_evil::sweat_smile:
Mala teraz ciagle maltretuje tego pingwinka z akcion do wody co wam kiedys wstawialam fotke , no gryzie go tym jedym zębem z kazdej strony :rofl:

kiedys u jakiejs mamuski podpatrzylam :rofl:
ja pingwinka nie miałam