Laureatki marcowej edycji programu testowego 2026

A widzisz …. To ja później wprowadziłam bo po 6 miesiącu jak zaczął ząbkować i może to już było za późno.

@chloria Wczoraj mu dawałam a ma rok bo się wiercił koło nas i się ja chwilę miętosił w buzi …. ale byl czas ze codziennie ja wieczorem gryzł przed spaniem. Jest kauczukowa wiec odpowiednia i zdrowa na zęby …. Tylko nie można jej dezynfekować

Czyli zależy to od dziecka chyba a nie wielu

@Wesola95 ja ma wersję bez dziurki :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Fajny pomysł, strzykawka może łatwo by się wypełniało. Muszę zapamiętać taki myk.
Hehe ten grzybek wywinięty fajny patent

tak strzykawką da rade jak najbardziej tyle ze musisz patent mieć na zablokowanie by sie nie wylalo
ja zrobilam tylko raz to zagielam i zapielam klamerką taką co do np przypraw

1 polubienie

Każdemu dziecku może przypasować tak naprawdę co innego

Nooo ja jak rodziłam to nie sądziłam że smoczek z butelki może nie przypasować dziecku :upside_down_face::face_with_hand_over_mouth:

U nas synek zaczyna odkręcać smoczek na tą stronę plastikową i jak ma smoczki z jakimś nadrukiem to poprostu tak są zgryźione smoczki że ten rysunek na smoczku jesf zniekształcony przez jego małe dwa ząbki :smiley::sweat_smile:

Wlasnie dzis przy zasypianiu mala mnie tak dziabła , ze masakra a , ze meczyla sie , krecila i marudzila to chcialam jej posmarowac dziąsła . Okazalo sie , ze chyba pojawil sie drugi ząbek :see_no_evil: nie chciala pokazac wiec nie jestem pewna , ale wydaje mi sie na 90 % ze cos tam juz wystaje . Matko jesli faktycznie jest ten drugi to wychodzi jeden za drugim jak grzyby po deszczu :face_with_peeking_eye:

2 polubienia

Gryzienie przy karmieniu jest straszne :stuck_out_tongue: może wyjda dwa i bedzie chwila przerwy. U nas dwie dolne jedynki wychodziły dzień po dniu :grin:

1 polubienie

Ale wiesz co , w sumie mala nie jest jakos bardzo marudna , balam sie , ze bedzie duzo gorzej , chociaz teraz jak pochwalilam to pewnie da mi szkole :sweat_smile: dalej nie chce pokazac co tam ma w buźce :see_no_evil: nie przekonuja ja zadne argumenty

Mój ma 6 ząbków ale ostatnio nie lubi myć górnych więc nie wiem czy coś tam się nie wykluwa…. u mnie na szczęście nie wpadł na to by mnie gryźć … i ładnie pije mleczko :purple_heart: z piersi i nie gryzie swojej żywicielki :stuck_out_tongue:

Zazdroszcze :see_no_evil: moja ma z tego taka radoche ze masakra :sweat_smile: juz nie wiem co mam robic , wczoraj to myslalam , ze oszaleje tak mnie złapała

No to współczuję bo mojemu raz czy dwa kiedyś to się przydarzyło ale był sam zdziwiony …… no i nie było to miłe więc rozumiem

To u mnie synek to samo, ugryzie, mówię żeby tak nie robił to jest ten charakterystyczny uśmieszek :rofl: ale pociesze Cię, że mu przeszło jak już ząbki wyszły. Teraz znowu zaczyna to chyba idą kolejne. Może czują ulgę jak nas gryzą

Mam nadzieje , bo jesli mala bedzie mnie tak kąsac to chyba przejde calkowicie na kpi a bardzo nie chce rezygnowac z piersi . Pocieszylqs mnie :smiling_face_with_three_hearts: wczoraj serio myslalam, ze jajko zniose :rofl:

Jejku to zazdroszczę. Ja pamiętam to gryzienie do dziś

No ja nie chce wykrakać więc nic już nie pisze :smiling_face:

To ile już ma ząbków? :grinning: u nas dopiero dwa wyszły :blush::heart_eyes:
Mój to mnie w palca gryzie cały czas jak aby się z nim bawię :rofl:

Wlasnie wyszedl drugi , normalnie jak grzyby po deszczu jeden za drugim :face_with_peeking_eye: no prawda jest taka , ze mala teraz caly otaczajacy ja swiat uznaje za gryzak , mnie , siebie , zabawki , dzisiaj chciala ugrysc meza w nos :sweat_smile:

1 polubienie

Hahah synek męża też ugryzł w rękę a dziś wyszarpał mu ucho na wszytkie strony tą małą rączką😄

Mnie raz synek ugryzł w udo jak siedziałam ale ogólnie nie ma etapu na gryzienie nas :sweat_smile: