@Karcia @Magdallenka0897 ja do tej pory używałam finish ale w płynie nie tabletkach. Generalnie to chyba nigdy tabletek nie stosowałam więc chętnie wypróbuje.
Ja na przemian finish nieraz używam ![]()
Taak! I dla bobaskowych jak i “naszych” naczyń te tabletki są boskie!
Sprawdzą się i będziesz na pewno zadowolona! ![]()
@asiam1 cudownie napisane!
Wzruszające są Twoje słowa
ale zgadzam się z Tobą w 100%, że ta społeczność jest wspaniała, mimo że tak naprawdę nie znamy się osobiście to rozmawiamy jak ekipa najlepszych przyjaciółek i to jest cudowne i jednocześnie wyjątkowe, że udało nam się stworzyć tak genialną CanPolkową ekipę! 🩵
A to go wlewasz do tej szufladki czy jak? Bo szczerze nigdy płynu nie używałam . @Mama.kacperka to ja kiedyś go używałam i też spoko cena. A używacie sól do zmywarek albo nabłyszczacz?
Sol do zmywarek zawsze musi byc wsypana czy nie ![]()
![]()
a nabłyszczacz uzywałam ale jakos nie widzialam efekti
Tak tam gdzie wkładasz kostkę. W mojej zmywarce nawet jest tak że musisz przestawić tam na jakiś program do prania naczyń z kostką. Będę musiała tą wiedzę odświeżyć ![]()
Ogólnie ja zawsze mam sól wsypana , ale nie wiem czy to coś daje i czy jest potrzebne. Bo niby zmiękcza wodę i chroni przed kamieniem no i nie ma tych osadów na szklankach , ale jak jest faktycznie to nie wiem , odkąd mam tabletki z canpol wszystko ładnie myje, a nabłyszczacz to nie wiem też czy to coś daje , nie widzę jakoś różnicy
@Mamuska357 ja tą kostkę zawsze wkładam luzem w zmywarkę
może na początku wkładałam tam gdzie trzeba ale już nie pamiętam kiedy tak robiłam ![]()
a co ile czyścicie zmywarkę ?
ja daje sol i nablyszczacz
raz na probe nie dawalam jak sie skonczylo to naczynia były matowe i jak niedomyte
duzo tez zalezy od jakosci plynu i soli bo juz przerabialam rozne z efektem roznym
wogole tez im czesciej sie czysci zmywarke to tez tym lepiej to wygląda
Ja zawsze mam wlany nabłyszczacz i sól ale czy to coś daje, to tak naprawdę nie wiem bo zawsze mam uzupełnione. Najczęściej używam tabletek Somat lub Finish z promocji w Biedronce i też nie wiem czy jest między nimi jakaś różnica, bo zawsze mam domyte naczynia. Fakt, że jak coś mocno jest zaschnięte to czasem nie zejdzie. A jeżeli chodzi o czyszczenie zmywarki to zajmuje się tym mój mąż i raz w miesiącu nastawia pustą zmywarkę na program czyszczący plus czyści na dole ten filtr.
Ja używam i nabłyszczacza i soli i płynu do prania naczyń firmy finish i wszystko ładnie domywa i pachnie. Sól uzupełniam regularnie jak tylko zaświeci lamp z informacją że czas to zrobić ![]()
Czyszczenie zmywarki robię też regularnie co miesiąc czy dwa i też czyszczę płynem specjalnym od finisha. Czasem jak mi śmierdzi to robię nawet częściej. Ogólnie o zmywarkę dbam i staram się nie dawać tylko na krótkie cykle prania ale też na dłuższe 2h
Używam zarówno soli jak i nabłyszczacza do zmywarki
mam oddzielnie szufladkę zamykaną na to a tabletkę wkładam do innego dedykowanego do niej przedziału
czy to coś daje, ciężko ocenić, uzupełniam zawsze bo tak świeci mi się komunikat że tego brakuje a wkurza mnie jak coś się wyświetla zbędnego i w dodatku na czerwono więc dbam o to i na bieżąco uzupełnieniam ![]()
![]()
A czyszczenie takie generalne z wyciąganiem i myciem filtra to co jakiś czas tylko, ale ogólnie to praktycznie po każdym wypakowaniu naczyń przecieram wnętrze jak widzę jakieś zacieki czy cokolwiek się przyklei gdzieś to sprzątam to ![]()
Sol zmiękcza wodę więc nie ma później tyle zacieków
A jaka sól i płyn używasz ? @Karcia no wlansie, moi rodzice rzadko wsypują sól I nabłyszczacz to w sumie u nich ciągle są zacieki
@Magdallenka0897 ostatnio od dłuższego czasu finish bo narobił mi zapasow wczesniej mialam somat, w5 i kraft
Dziękuję @CanpolBabies_Redakcja .
Ogromnie się cieszę z wygranej i gratulacje dla wszytkich mam które również otrzymały produkty do testów ![]()
@Mamii ja tak samo używam nabłyszczacza ale nie mam pojęcia czy to coś daje , ale naczynia niby błyszczą ![]()
Coś na pewno zawsze daje ![]()
Ja sól używam zwykła z biedronki. Sól nie jest aż tak ważna bo każda będzie dobra a zamiast nablyszczacza można dać ocet
A co Ty ja odkąd mam tabletki z Canpola to ani soli ani nabłyszczacza nie używam ![]()
![]()
i cieszę że je otrzymam bo zostało mi kilka sztuk
a do tego jakby zapas płynu do naczyn też z Canpol był to już mamuśka ma super mamuśkową wyprawkę ![]()
![]()
![]()
![]()
Niby też dana firma dedykowana jest do modelu zmywarki ale ja nigdy na to nie patrzyłam.
Ja też nigdy nie patrzę na to do jakiego modelu zmywarki jest tabletka , jak się mieści to używam
mi te z canpola tabletki też pasują , świetnie domywają naczynia i jestem bardzo z nich zadowolona.
Też tak macie że co chwilę czekacie na nowości z canpola? Czy coś nowego się pojawi na ich stronie? ![]()
Dokładnie tak mam, co jakiś czas wchodzę na stronę sprawdzić czy są jakieś nowości ![]()
A tabletki do zmywarki są super, ja czasami zupełnie nabłyszczacz a czasami nie, różnie. Jak mnie denerwuje ikonka że nie ma nabłyszczacze do wleje
używam ekologicznego z frosh. A soli używam zawsze z promocji
kiedyś używałam tylko tabletek z somat czy z finish ale teraz przeszkadza mi ten chemiczny zapach na naczyniach