Macierzyństwo po długim czasie

Po moich doświadczeniach też mogę śmiało powiedzieć że lekarze mężczyźni są bardziej delikatni. W moim środowisku mój lekarz jest bardzo znanym i szanowanym doktorem leżąc na oddziale miałam dobra opiekę ale nie zauważyłam żeby inne pacjentki traktowane były inaczej. Według mnie tak to właśnie powinno wyglądać żeby nie miało znaczenia czy chodzimy prywatnie czy na nfz 

Aneczka tutaj akurat wpływu na to nie ma . Ale szpital jest tak duży że raczej małe szanse żeby trafić na tą samą zmianę co miałam wcześniej :) 

Patka tam gdzie leżałam też nie traktowali jakoś szczególnie osoby które chodziły prywatnie. Ale miałam kilka takich sytuacji że było widać że traktują mnie inaczej . Zwłaszcza że wtedy mój lekarz jeszcze był ordynatorem i miałam wrażenie że położne się go bały . Były takie że przy innych lekarzach nawet mówiły co myślały zwłaszcza jedna była taka wyszczekana . A przez miesiąc zdarzyłam je dobrze poznać . Teraz mój lekarz na emeryturę poszedł i już ordynatorem nie może być ale nadal pracuje więc mnie to motywuje do działania :D 

Pati to prawda jak duży szpital to trudno trafić na tą samą zmiana. Chyba naprawdę trzeba mieć farta jak w lotto hehe

Ja na szczęście mam na nfz paru fajnych lekarzy którzy pracują też w szpitalu i generalnie byłam zadowolona wszystkie badania itd było wszystko na tip top i opieka była ok prowadzenie ciąży też 

Ja mam jednego sprawdzonego ginekologa..ale w razie czego też mam kontakt do ginekologa który zajmuje się trudnymi ciążami 

Ja nawet anestezjologa i ginekologa w jednym znam w sensie chodziłam też więc w razie co też zajmuje się właśnie trudnymi ciążami więc w sumie zawsze jakiś się znajdzie mam 3 i każdy jest doświadczony w prowadzeniu ciąż zagrożonych też 

Ja mam jedno dziecko teraz staramy się o kolejne. Zaczynam również śledzenie dni płodnych bo po tabletkach bywa z nimi różnie, mam w domu cyklotester owulacyjny co bada lh, chodzę również na wizyty do ginekologa 

Aiisa dobrze właśnie znać bo nie wiadomo co nam życie przyniesie 

PolaOla powodzenia :) 

Aisa fajnie że masz dobrych sprawdzonych lekarzy na nfz to bardzo duże odciążenie finansowe. Ja niestety nie trafiłam jeszcze na dobrego i opiekuńczego lekarza pracującego na fundusz 

Patka bo na takich trudno trafić zwłaszcza na NFZ

PolaOla jakiej firmy masz ten cyklotester? rozumiem że on działa jak testy owulacyjnych skoro bada poziom hormonu lh?

Megg w innym watku  Polaola pisała że ma myway. 

U mnie gorzej z 2 dzieckiem chcemy ale to nie idzie że tak ujme zaczynam myśleć że może to nie jest odpowiedni czas po prostu. 

Ja też mam sprawdzonego lekarza wczoraj nawet byłam na wizycie ale strasznie podrożał w porównaniu z innymi to jakiś kosmos . 

Pati a ile płacisz za wizytę?

Pati o kurcze jak podrożał w sensie dużo Placisz za wizytę? 

Ja o tyle jestem zadowolona ze na nfz i jest fachowo o tyle dobrze oby tak zostało. 

Moja ginekolog , super kobieta, bardzo dokładna i opiekuńcza.Ostatnio moja siostra była u niej na wizycie i też zdrożała.Ja ostatnio tzn. 1,5 roku temu płaciłam 150zł, teraz już 180 zł bierze.

Wszystko drożeje:-( Ja płacę 150 zł za wizytę. Z tygodnia na tydzień czasem widać różnice w cenach. Wiem, że to akurat może przykład nie na temat, ale karma dla mojego psa miesiąc temu 160zl, teraz 190zl bylam w szoku, że aż tyle. No cóż, z czegoś trzeba wypłacać 500+ i inne świadczenia. 

Ja to się cieszę że udało mi się na NFZ dobrego znaleźć 

Ja też się cieszę że na nfz mam dobrego bo ceny widzę zwalają z nog. 

W mojej przychodni wszyscy Ci lekarze którzy się nie nadają do niczego bo lekarze którzy mają doświadczenie nie mają czasu na przychodnie. Kiedy mój lekarz ma dyżur to dzieje się na oddziale cały dzień ciężko go złapać chociaż przyznaje ze kiedy bym nie leżała w szpitalu zawsze miał czas żeby zajrzeć i zapytać czy wszystko w porządku ale jestem jego pacjentką już prawie 10 lat