Natinka omdlenia, opuchlizny mogą się pojawić o każdej porze roku jak i inne dolegliwości. Niestety taka prawda
Natinka o widzisz a ja zima rodziłam a też miałam takie akcje jak omdlenia czy opuchniecia więc jak widzisz pora roku nie ma znaczenia zresztą omdlenia mogą być spowodowane anemia która w ciąży zdarza się często.
Samopoczucie nie zależy tylko od pogody i pory roku, wiek też przecież ma znaczenie. Mimo tego że byłam w ciąży w odstępie 11 lat to chyba jednak drugą ciążę lepiej zniosłam.
Ja w styczniu przyjmowana byłam na patologię ciąży,było tak gorąco w budynku,że dwa razy zemdlałam.
Moniczka wlaśnie zima jest ten problem ze nie każdy zna umiar jak nagrzać w pomieszczeniu. I czasem jest tak gorąco że aż słabo się robi
Aiisa ja nie raz bliska omdlenia byłam ake jeszcze się nie zdarzyło żebym zemdlala :) z opuchnieciami też nie mam problemów. Widocznie zależne od ciąży jednak a nie pory roku
Natinka zależy od hormonów jak działają os tego czy woda się nie zatrzymuje w organizmie i jesy mnóstwo czynników łącznie z ryzykiem wystąpienia komplikacji typu zakrzepica itd of przyjmowanych leków też i od diety jaką się stosuje nacodzien. Więc jest wiele czynników wpływających na dane dolegliwości a pogoda czy temperatura maja jakiś też wpływ ale też nie jakiś spory bo nie zawsze to czynnik który wpływa na daną dolegliwość.
Ja zemdlałam ale jak nie byłam w ciąży ale tylko raz.
Natinka i oby dobre samopoczucie towarzyszyło Ci jak najdłużej. U mnie opuchlizna pojawiła się dopiero po cesarskim cięciu, a całą ciążę nie miałam tego problemu.
Czasami zimniej w szpitalach jest latem niż zimą, bo właśnie nie zawsze jest znany umiar. Plus też, że i my czasami zabieramy grubsze szlafroki, bo zima, a się one wcale nie przydają. Ja w domu też mam taki super gruby szlafrok, a nie mam kiedy w nim chodzić, bo ciągle ciepło.
Mega.mialam dokładnie tak samo jak Ty. W ciąży zero opuchlizny a po CC automatycznie się pojawiła
Aneczka niekiedy nie ma opuchlizny i po cc ale różnie z tym bywa.
Aisa tak czasem nie ma ale zazwyczaj jak występuje to mówią że to normalne po CC
Aneczka niby tak ale nie można sobie bagatelizować objawów takowych w sensie nie zawsze jest to cecha normalna bo niekiedy po prostu coś więcej się dzieje
Aiisa ja nie mówię żeby bagatelizować. Na bieżąco o tym rozmawiać z lekarzem
Ja nigdy nie miałam problemu z blizna, trochę była pogrubiona ale to jak świeża była.
Natinka na początku ma prawo być zgubiona bo jest spuchnięta. Ale potem to znika. U mnie było tak samo a tak zero bólu dobrze się .goiła
Natinka to się cieszyć tylko niektórzy mają bliznowca częste to jest bym powiedziała nawet
Aneczka rozumiem ale niektórzy lekarze bagatelizyja mówią że normalne i lekceważa kiedy czasem wcale nie jest to normalne u mnie tez tak było nogi spuchly w ciąży pod koniec nagle i zrobiły się grube tak że klapka nie mogłam założyć gdzie zwykle latały bo były luźne i do mnie ze normalne kiedy to już był objaw zakrzepicy u mnie która w sumie wyszła dopiero po porodzie już w zaawansowanej wersji gdzie miałam 80 proc żył w nodze z zakrzepami i zatorami zakrzepowymi.
Aoisa no dobrze ale co mamy wtedy zrobić zmusić lekarza żeby nie lekceważył ?
Aneczka myślę że lekarz powinien się zainteresować a nie mówić że to normalne i zbywac w taki sposób ja bym zmieniła lekarza albo poprosiła o konsultacje....