Mój lekarz na każdej wizycie pytał czy nie czuje dyskomfortu/bólu blizny. Nie można tego lekceważyć.
Gdybym wiedziała że coś jest nie tak a lekarz zapewniał że wszystko dobrze to napewno zmienilabym lekarza. Gorzej jak by było źle a my nie były byśmy świadome tego a lekarz by zbagatelizowal
Aiisa jak nie było się chorym co mogłoby wywołać opuchliznę, nie było takich przypadków przed ciążą, nie boli nas to lekarz nie ma podstaw sprawdzać od razu od czego to. Czy po CC czy coś innego wywołało. Chyba że coś się dzieje niepokojącego dodatkowo
Aneczka wlansie w tym sek że powinien bo zakrzepica może być bezobjawowa tak jak było u mnie jedynie opuchlizna nie bolało.
Aiisa ale przy wywiadzie przed CC masz dokładny wywiad i wszystko mówisz czy miałaś takie problemy, czy mamy problemy z krzepnięciem itp więc jak coś takiego się zgłosi to nie zbagatelizuja
Aneczka a ten wywiad na nic u mnie mimo że był wywiad w razie wu niky nie ogarnął że to może być z krzepnieciem problem.
Aiisa mimo długich wywiadów nie każdy szczegółowo czyta życiorys pacjentki niestety. Pozatym byłaś "innym" przypadkiem więc się nie domyslili
Aiisa u mnie to co na wywiadzie wspomniałam właśnie pamiętali.
Aneczka niekiedy nie łączą faktów mimo że mają na tacy podane różnie bywa.
Aiisa bo zazwyczaj myślą że przyczyną tkwi tu gdzie w powszechnych przypadkach a jednak czasem są wyjątki
Natinka tak też może być to normalne i olewaja a to może być złudne powinni zawsze sprawdzić czy jest ok oglądnąć i obserwować mieć na uwadze że tak się dzieje i czy coś się nie zmienia czt nie ma różnicy grubości nóg iyd.
Aiisa różnie bywa. Wszystko zależy od lekarza
Ja zawsze jak chodzę do lekarza jakiegokolwiek na NFZ to jest wszystko po łebkach , a jak idę prywatnie i jest to pierwsza wizyta to jeszcze się nie spotkałam żeby lekarz nie przeprowadził dokładnego wywiadu .
Aisa jak u Ciebie w ogóle się sprawy mają ?
Pati to mi się udaje trafiać na lekarzy na nfz którzy traktują dobrze pacjenta i nie jest to wizyta po lebkach.
A u mnie cóż nic nowego jedynie co to miesiączki zaś znów nie mam kilka miesięcy już normalnie człowiek wariuje już od tego....
Na razie czekam na wyniki jutro idę zrobić kolejne badania odnośnie żelaza...
Mam różne doświadczenia. Pierwsza ciąże prowadziłam u lekarza na NFZ. Czegoś mi brakowało, choć na opiekę nie mogłam narzekać. Dlatego druga ciąża była prowadzona poniekąd podwójnie. Tzn na NFZ i prywatnie. Nie mogę powiedzieć że któryś z lekarzy był lepszy, raczej się uzupełniali. Prywatnie czułam się bardziej zaopiekowana, bezpieczniejsza (lekarz kobieta), a na NFZ lekarz miał większe doświadczenie (staż pracy). Gdybym kolejny raz miała możliwość wybierać to również byłaby to opieka „podwójna” u tych samych lekarzy.
Ja chodzę prywatnie do ginekologa od wielu lat. Pan doktor prowadził moje 2 ciąże. Profesjonalizm, opieka, doświadczenie wszystko w jednym gabinecie dlatego nie traciłam czasu na nfz. W mojej przychodni raczej kiepsko z lekarzami niestety
Megg, ja tak samo robiłam podwójnie, teraz przy kolejnej ciąży też tak zamierzam, tylko nie wiem czy teraz czas mi na to pozwoli.
Pati ja chodzę na NFZ i mam właśnie dokładne wizyty.
Ja te zchodze na nfz i nie zawiodłam się tzn zależy jeszcze jaki lekarz bo wiaodmo nawey prywatnie można się naciac to już od niejednej mamy słyszałam przeszły na nfz do przychodni przy szpitalu i były mega zdziowione że lepsza opieka niż miały prywatnie..
Ja to będę teraz szukać nowego lekarza, więc muszę wypróbować jeszcze osobiście, a nie po opiniach. Bo wykupiłam prywatną opiekę, to nie będę już do swojego starego chodzić i jeszcze dodatkowo płacić. Na NFZ też spróbuję znaleźć kogoś, ale jak jest dobry to kolejki niemiłosierne.