My mamy żywa zawsze bo mamy je za darmo. Szczerze gdybym co roku miała wydać 150-200 zł za choinkę albo i więcej to by mi szkoda było. Też miała bym sztuczną. Nasz piesek nie ma za bardzo z niej interesu i w sumie od ład jest u nas pies nigdy nie obsikał choinki jedyne co to wypija mi wodę z pod niej ![]()
no miska stoi obok a ten pod choinkę i pije, jakoś bardziej mu smakuje. Teraz stoi na doniczce to ma problem
Moj pies pil wode z fontanny w domu kiedys
teraz juz fontanny nie ma . Ale jednak ta zywa choinka pachnie … sztuczna to pachnie ale staroscią i przelezeniem ![]()
![]()
Kiedyś wszytkie prezenty pakowałam w papier ale ostatnio dzieciakom siostry wrzucam słodycze i ciężko mi zapakować bo musiałabym znaleźć jakieś pudełko i dla dzieciaków siostry i przyjaciółki pakuję w torby
tym bardziej jak jedziemy samochodem w piątkę w bagarzniku walizki na prezenty w kartonach nie ma już miejsca:slightly_frowning_face: ale moim udało mi się dziś zapakować w papier , znajdą pod choinką jak wrócimy z świąt od moich rodziców ![]()
@Lola1 mi zaczynają powoli wypadać właśnie, ale ogólnie moje włosy jakieś niesforne wogule nie mogę ich ułożyć, nie wiem mam wrażenie że są jakieś inne po porodzie.
@Efektdomi wow powiem ci że swietna robota😄 tyle ciasteczek. Ja dziś popakowałam kilka w celafon i dzieci rozdały dziś na imieninach babci😀
Albo długie kolejki przed Biedronka na dworze , a w biedronce w rękawiczkach maseczce i wszystkie płyny do dezynfekcji wykupione albo 100% droższe
a najgorzej jak się chciało psiknąć i już się tego nie powstrzymało to jak się zaraz ludzie patrzyli , jakby chcieli zabić ![]()
Asiu, zerknij sobie za rok czy gdzieś w waszej okolicy nie rozdają choinek za darmo, w tym roku w Gdańsku Krakowie i Szczecinie ikea dawała za 20 zł
a u mnie w gminie są co roku zorganizowane akcje ze za 30 zł samemu przyjeżdżasz i ścinasz sobie drzewko
ew taką choinkę na pieńku i na jakimś taborecie postawić ![]()
Ja kupiłam synowi taki mały wałek w Pepco, i trochę sam wałkował
u nas znowu jedna na drugiej odbijał. I mamy serce z odbita Sky ![]()
@SylwiaMK byliśmy ostatnio u chrześniaka mojego męża. I mama jego mówi że u nich dzieci nadal wierzą w mikołaja, a mają 6 i 11 lat. I jej się wydaje, że syn co ma 16 to też wierzy
bo w zeszłym roku się chwalił co dostał. To Twoja siostra szybko się dowiedzia prawdy ![]()
Cos Ty . W moich okolicach to nigdzie nic nie ma
tutaj za darmo to nawet w zeby sie nie dostanie
mamy miasto nastawione na zarobek na wszytskim
@Magdallenka0897 hahaha taaak , jak sie kichnelo to zaraz sie mowilo , ze to uczulenie , bo naprawde ktos mogl w leb strzelic , ze chora a po smiescie chodzi i zaraza i wszyscy popadaja jak muchy ![]()
![]()
My też właśnie później palujemy i rozdajemy wszystkim
u męża w pracy zawsze czekaja cały tok na nasze pierniczki ![]()
Mi się podobają wszystkie choinki. My jako rodzina stolarska mamy taką
@Magdallenka0897 pamiętam piątek przed lockdownem, byłam w drogerii, i wszyscy kupowali po 10 sztuk mydła.
Mega pomysł! Mąż mi chciał na ogród zrobić gwaizdke z drewna i ozdobić lampkami. Dalej chce, na bank kiedy zrobi
moze juz nie w te swieta ale… może za pare lat ![]()
Wow ! Mega pomyslowe ! Pieknie to wygalda z tymi światełkami ![]()
Najsmieszniejsze bylo w sumie to , ze ryz, makaron czy konserwy w sklepie byly. A papieru juz nie ![]()
@daga1271 starsze kuzynostwo jej powiedziało kilka lat temu
przez 2-3 kolejne święta udawała że wierzy, a teraz już wspólnie wybieramy prezenty dla rodziców. Ale mimo tego że nie wierzy to dalej pisze list do świętego Mikołaja ![]()
My w tym roku na zewnątrz na domie mamy tylko lampki, ale w przyszłym roku planujemy więcej oświetlenia. Mąż zobaczył ile światełek mają sąsiedzi i też chce więcej
wysłał mnie nawet dziś do pepco i action żebym zobaczyła czy są jakieś lampki na okna ![]()
Ale patent z taką drewnianą choinką jest super, mąż bardzo ubolewa że wizualnie nam nie pasuje posadzenie choinki przed domem, a taka drewniana jest świetna alternatywą ![]()
Ja zawsze miałam mega gęste włosy każdy mi zazdrościł a po ciąży to są tak straszne dosłownie 1/3 tego co kiedyś a jak czesze to wszędzie włosy leżą w łazience aż siostra kiedyś jak przyszła to zapytała czy nie jestem chora i nie biorę jakiejś chemii czy coś . Ale podobno po jakimś czasie to przechodzi bo znajoma też tak miała
Mojej mamie zaczęły wypadać włosy po ciąży ze mną, czasami zdąża jej się wypomnieć że miała takie piękne gęste włosy ale przeze mnie już nie ma (oczywiście w żartach to mówi ).
Ginekolog na wizycie kontrolnej mówił że jak tylko zaczną mi wypadać włosy przez hormony to żebym zaczęła stosować Kerabione Mama. Jeszcze nie musiałam kupować więc się nie wypowiem czy dziala ale na pewno planuje kupić jeśli włosy zaczną wypadać
@SylwiaMK to u mnie tylko renifer że saniami się świeci, bo mąż nie na tego flow świątecznego co ja i bardziej rozum do niego przemawia, bo mówi czy zarobimy na prąd ![]()
Ale u nas też nie oświetlają tak domów na święta, może dlatego że glownie mieszkają starsi ludzie bez dzieci.
@daga piękna choinka, ja mam jeszcze taka drewniana z deseczek co się obracają wokół własnej osi, ale nie ubierałam w tym roku…
U mnie magia Świąt w dużej mierze przyszła razem z moją córką ![]()
Jej radość z dekorowania domu, zachwyt nad każdą bombką, światełkiem czy świątecznym gadżetem sprawiają, że sama zaczynam patrzeć na ten czas zupełnie inaczej. To jej emocje, oczekiwanie i ta dziecięca ekscytacja najbardziej mnie „przenoszą” w świąteczny klimat. Dzięki niej i mnie udziela się świąteczny klimat ![]()
Moja córka tez właśnie cieszy się na każde światełko i ja mąż zobaczył jej blask w oczach to trochę zmiękł i sam mi kazał ostatnio włączyć światełka bo wracali z zakupów i żeby zobaczyła jak widać ![]()
Są też akcje z darmowymi choinkami w centrum krwiodawstwa, ostatnio była właśnie akcja choinka za krew . Ja przed ciążą oddawalam krew teraz zamierzam dać sobie z rok po porodzie jeszcze vzas na regenerację organizmu i znów myślę oddawać krew😊
@Efektdomi muszę zapakować drugą turę jutro albo dziś i w sumie zostanie kilka w domu
u nas idą pierniczki na bieżąco ![]()
@Lola1 tak to przechodzi później zobaczysz tyle babyherów na swojej głowie i każdy będzie żyć swoim życiem
ja trzeci raz to przechodzę ![]()
No powiem Ci że niezła produkcja!
Co do tanich żywych choinek, kiedyś Castoramy przed świętami miała taką akcje, że przy zakupach za 150 zł można było kupić i wybrać dowolną choinkę za 10 zł.
My kiedyś się załapaliśmy bo jakiś drobny remont się nam trafił przed świętami.
O nieee to jest najgorsze w tym dorastaniu potem włosów hahahah. Ja ogólnie zawsze miałam dużo baby hair i jak pomyślę co będzie za niedługo to chyba będę musiała je żelem zaklejać hahaha