Też nie lubię malować dolnych rzęs, próbowałam kilka razy, ale zawsze czułam się dziwnie, jakby coś było nie tak z proporcjami twarzy. Przy jasnej urodzie górna powieka wystarczy, a oko wygląda świeżo i lekko.
No widzisz widocznie nie jesteś na bieżąco z trendami makijazowymi ![]()
ale cóż ja też nie i maluje się tak ja mówię podoba a nie komuś. Jak się nie podoba to niech nie patrzy ![]()
tak samo jak te krzaczaste brwi mi się nie podobają takie zaczesane do góry. Ja wolę delikatniejsze z ładnym kształtem
Nie każdemu wszystko pasuje. Jak czujesz się dobrze bez dolnych rzęs to nie maluj ważne żebyś ty się dobrze czuła ![]()
Każdy ma swój gust i styl, i tak powinno być. Nie wszystko, co modne, musi do nas pasować. A makijaż to przecież forma wyrażania siebie ![]()
Dokładnie, najważniejsze to czuć się dobrze ze sobą.
Och ja też tych krzaczastych brwi nie lubię, z nowych trendów (chyba nowych) podoba mi się dużą ilość różu na twarzy. I kupiłam nawet do tego specjalny róż w sztyfcie. Mam wrażenie że bardzo zdrowo się wtedy wygląda
Ja np nie znoszę takich brwi jak odrysowanych od szablonu. Wolę jak są bardziej naturalne.
Te narysowane od szablonu to też śmiesznie wyglądają.
Ooo o tym też nie wiedziałam ![]()
Ja ostatnio byłam na regulacji brwi z konturowaniem i mega fajnie mi dziewczyna zrobiła kształt, pasujący do twarzy i mega naturalny.
No właśnie o to chodzi żeby było ładnie równo i naturalnie ![]()
Ja tez odkad mam zrobiony makijaż pernametny brwi w zasadzie juz nic nie musze robic
jak to brwi potrawia wszystkk zalatwić
Wow też marzę o pernamentny
Oj, ja cały czas się nad tym zastanawiam
Z jednej strony kusi mnie bardzo, bo widzę właśnie po innych, jak brwi potrafią totalnie zmienić twarz i ułatwić życie, wstajesz rano i wyglądasz ogarnięta bez ruszania kredki. Z drugiej strony mam jeszcze jakieś obawy, czy efekt na pewno będzie naturalny i czy nie zrobią za ciemnych
Właśnie na coś takiego bym liczyła, żeby było naturalnie, ale jednak podkreślone i dopasowane do twarzy. Fajnie trafić na kogoś, kto ma dobre wyczucie, bo z brwiami łatwo przesadzić.
Taki makijaż permanentny brwi musi być mega wygodny. Ja co miesiąc chodzę na regulację i hennę, ale po paru dniach już pasowałoby coś dorysować. A boli taki zabieg? Jak się go wykona to na długo zostaje?
Też tak mam, chodzę co miesiąc na regulację i hennę, ale już po tygodniu kolor zaczyna schodzić i trzeba poprawiać. Makijaż permanentny brzmi super wygodnie, bo faktycznie na dłużej zostaje, ale trochę się zastanawiam, czy nie boli i jak to wygląda po zabiegu.
Z tego co wiem, makijaż permanentny brwi utrzymuje się zazwyczaj od 1 do 2 lat, w zależności od typu skóry i pielęgnacji. Z czasem delikatnie blednie, więc czasem trzeba zrobić dopigmentowanie. Ale faktycznie, mega wygoda na co dzień
Tak, zdecydowanie lepiej czuję się, jak nie są pomalowane. Optycznie nie pomniejsza mi to oka
ale jak ktoś ma ciemne oczy, to pomalowane dolne i górne wyglądają całkiem ładnie
Makijaż permanentny jest na pewno wygodny i człowiek się nie rozmaze jak to może się zdarzyć przy malowaniu brwi.