Makijaż codziennie czy tylko od święta?

No właśnie robię tylko u kosmetyczki, sama nie potrafię :worried:

1 polubienie

Ja nie robię makijażu codziennie. Na większe wyjścia owszem.

1 polubienie

A jaka hennę polecacie do zrobienia w domu? Mam wesele niebawem i muszę się właśnie ogarnąć i może sobie wyreguluje brwi i sama spróbuję założyć .

Ja na takie wyjścia robię pomadą , więc nie mam pojęcia

Ale to przed samym weselem chcesz sama próbować czy trochę wcześniej w razie co :crazy_face:

Sama tez tylko u kosmetyczki robię , czasem w domu tą z Dalia brązową , ale to na krótko żeby oczy delikatnie podkreślić właśnie brwiami jak nie ma mnie długo u kosmetyczki

1 polubienie

Ja robiłam delia ekspresowa henna do brwi w Rossmann można kupić, tylko tak jak pyta @daga1271 masz czas by zrobić i ewentualnie jak nie wyjdzie by ci kosmetyczka poprawiła albo by zdążyło ci zejść? Bo jak nie robiłaś sobie sama to bym nie ryzykowała na uroczystość sobie samej robić

1 polubienie

@daga1271 @Mama.Wiki mam jeszcze dwa tygodnie to akurat żeby wypróbować wyrazie co może zejdzie :rofl:

2 polubienia

Ogólnie to ta delia nie wiem czy jest taka słaba czy mi się cos stało z brwiami w ciąży ale mi się tak z tydzień max trzyma także może spróbuj sobie :sweat_smile: ja ją lubię bo wiem że krzywdy sobie nie zrobię

1 polubienie

Słaba jest. Używałam jej kiedyś, chyba była moją pierwszą henną, ale strasznie się zepsuła jeśli chodzi o napigmentowanie :frowning:

1 polubienie

No właśnie ja kiedyś też używałam i była okej , potem długo robiłam brwi u kosmetyczki ale niestety moja ulubiona zrezygnowała z pracy i nie mogę znaleźć nowej tak samo dobrej więc kupiłam tą hennę ekspresową i trzymałam nawet dłużej niż napisali i efekt taki okej ale właśnie do kilku myć i potem blaknie

1 polubienie

@Mama.Wiki to idealne dla mnie początkującej :rofl:

1 polubienie

Fajnie, że chociaż przez kilka dni wygląda dobrze

1 polubienie

Ja zauważyłam że trzeba dokładnie odmierzyć porcje tak jak na opakowaniu. Bo zawsyrobilam tak trochę kremu, trochę utleniacza :rofl: i trzymała się max tydzień. Ostatnio zrobiłam tak ja się należy o trzyma mi.sie już drugi tydzień

Ja kupiłam ta ekspresowa i powiem Wam, że efekt ok. Nawet jak nie będzie się trzymać tak długo, to nie trwa jej nakładanie dużo czasu, że wystarczy przed wyjściem to ogarnąć.

A uzywalyscie henny pudrowej ?

Ja sama nie. Raz byłam u kosmetyczki, ale nie spodobał mi się efekt końcowy i już więcej nie poszłam

Ale efekt henny cZy efekt wykonania ?

Hmm wydaje mi się, że raczej o wykonanie tu chodziło, chociaż sama henna również trzymała się dość krótko :frowning:
Bardzo podobał mi się efekt po laminacji z farbką, drozszy od henny, ale wyglądał bardzo ładnie

Mi henna trzyma około 5-6 dni max. Staram się unikać też zmywania płynem do makijażu