Makijaż codziennie czy tylko od święta?

Tak samo drażni mnie, jak panie w Lidlu na kasie rozmawiają między sobą przez te sluchaweczki… rozumiem, gdyby musiały o coś ważnego zapytać, ale jednak ja przychodząc do kasy też nie paplam przez telefon. Nigdy nie wiem, czy kasjerka mówi coś do mnie, czy do koleżanki w słuchawce…

1 polubienie

Kultura i szacunek to podstawa, niezależnie od nastroju. To naprawdę nie kosztuje wiele.

No dokładnie, nic nie kosztuje, a też pomaga unikać nieprzyjemnych sytuacji.
Z takich prostych rzeczy np nigdy nie zamawiam przesyłek do żabki. Ile razy tam nie byłam, zawsze przy kasie stała jakaś młoda dziewczyna, żyła gumę z otwartą buzią, jeszcze ją tak memlała. Wchodzisz i mówisz dzień dobry, a ona ani be, ani me, na dziękuję i dowidzenia też nic nie odpowiadała. I miałam taką sytuację w kilku żabkach, więc teraz mam taką opinię, że nawet odebranie paczki stamtąd nie wchodzi w grę.

Ja raz byłam w urzędzie przyszedł pan taki trochę nieogarnięty nie wiedział co gdzie wpisać :rofl: pani była bardzo nie miła naprawdę. Poszłam do chłopa pokazałam mu co ma gdzie wpisać. Poszedł z powrotem do okienka, oddał papiery i mówi do kobiety,mimo pani nieuprzejmości ja życzę miłego dnia, kobieta nie wiedziała co ma odpowiedzieć a ja zaczęłam się tak śmiać że myślałam że mnie nie obsłuży :rofl::rofl:

3 polubienia

Nóż się czasami w kieszeni otwiera. Dużo ludzi nie wie jak wypełnić jakieś wnioski, bo przecież nie robią tego na codzień, a to jest praca pani w okienku, żeby w razie potrzeby to wyjaśnić i pomóc z wypełnieniem…

Hehehe serio ? U nas też baba w okularach i patrzy jak z pod byka :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::grin::grin::grin:

Mało chodzę do lidla ale jak już jestem to też zawsze widzę babkę co obsługuje i jeszcze rozmawia z kimś :scream_cat:

Nooo i brawo dla Ciebie super zrobiłaś :+1::+1::+1:

No dla mnie to też jest brak kultury, w końcu podchodzę do kasy, żeby być normalnie obsłużona. Rozumiem, że kasjerka nie rozscieli mi czerwonego dywanu, ale minimum kultury powinno być zachowane niezależnie czy to Lidl, Biedronka, Żabka czy jakikolwiek inny sklep

Dokładnie każdy niech wykonuje swój zawód jak należy

1 polubienie

ja nie wiem nieraz czy tak ciężko nieraz zmienić prace , cale życie siedzieć tak jak za karę chyba tez mija się z celem ;/ wiem ze nieraz trudno o prace ale tak się katować i innych

takich ludzi jak ty nie ma niestety za wiele , ale oczywiście na szczęście i tacy się zdarzają :wink:

ojjj musiała się w tym momencie kobieta zagotować ;p :hot_face: :crazy_face: :crazy_face: :crazy_face:

Nieraz faktycznie ktoś jest w tej pracy, bo po prostu już przywykł i nie chce żadnych zmian. Chociaż moim zdaniem, skoro praca nie daje żadnej satysfakcji, to widocznie nie jest dla ciebie

Zgadzam się, czasem warto coś zmienić, żeby poczuć się lepiej i ruszyć do przodu.

Nie no do fryzjera to już nie wyobrażam sobie iść który podchodzi do mnie jak za karę .

Ja też nie. Kiedyś to poszłam, bo chciałam o porostu podciąć włosy, byłam tam maks godzinę, ale teraz jak mam rozjaśnianie i siedzę czasami 4, to wolę iść do kogoś z pasji, a nie żeby mi fochy stroił nad głową :hear_no_evil:

Powinna być możliwość zgłaszania takich sytuacji , może by bardziej poświęcały się swojej pracy , i podchodziły do klientów z większym szacunkiem

1 polubienie

Dokładnie, szacunek i zaangażowanie powinny być podstawą w każdej pracy.

Tak dokładnie , nieraz jest wkoło że szukają do pracy . Jeśli jest nam źle to dla własnego komfortu lepiej zmienić i z uśmiechem iść do pracy .

2 polubienia