Makijaż codziennie czy tylko od święta?

Tak zaangażowanie i minimum kultury. Bo niektóre zawody Maja kasę dzięki nam i to trochę my im łaskę robimy że przychodzimy i dajemy zrobić a nie oni nam. Tak jak fryzjer źle mnie obsłuży będzie nie miły to więcej do niego nie pójdę i kasy miał nie będzie

1 polubienie

U nas jak kogoś szukają to Ukraińców , wszędzie zabierają nam pracę

Dokładnie, szacunek powinien działać w obie strony.

Oj to też nieprawda. I to mówię na podstawie obserwacji w swojej okolicy, że Ukraińcy pracują tam, gdzie Polacy już po prostu nie chcą.
Poza tym ile osób siedzi też na bezrobociu… jakby nie ci Ukraińcy, to nasza gospodarka byłaby w jeszcze gorszym stanie niż jest.

Mnie ostatnio zdenerwowała farmaceutka w aptece. Niestety w tej ciąży czuję się okropnie , stałam w kolejce , przede mną była jeszcze jedna osoba, przyszła kolejna pani do okienka i mimo chodem podeszłam a ona do mnie ,że nie jestem pierwszą w kolejności do obsługi. Już miałam jej powiedzieć że jestem w ciąży i źle się czuje , ale przepuściłam tamte osoby. Ale no powiedziała to w taki chamski sposób, że aż mnie ciśnienie się podniosło.

Wystarczyłoby odrobinę życzliwości, zwłaszcza wobec kobiety w ciąży. Szkoda, że nie każdy to rozumie.

ja to nigdy nie byłam przepuszczona w kolejce ani w pierwszej ani teraz.

Mnie często przepuścił ktoś w kolejce w sklepie i uwaga, przepuszczali mnie tylko mężczyźni. Kobiety patrzyły i udawały, że nie widzą…

1 polubienie

Czasem rzeczywiście faceci wykazują więcej uprzejmości w takich sytuacjach…

Naprawdę, mi się dużo razy zdarzyło, czy byłam w ciąży, czy już po, że facet był w moim kierunku bardziej uprzejmy, niż inna kobieta…
Pracuje w transporcie, więc większość kierowców to faceci i pracowali mi się z nimi naprawdę przyjemnie. Mieliśmy jedną babkę, która też była kierowcą. No modliłam się, żeby akurat nie musieć planować jej wyjazdu, bo zawsze miała jakieś ale. Baby chyba po prostu to do siebie mają, że są bardziej awanturnicze i problemowe :rofl::rofl:nie mówię, że my wszystkie, ale chyba zdarza się to częściej w naszym gronie :rofl:

Też to zauważyłam, faceci często są bardziej w porządku, a niektóre kobiety potrafią być naprawdę problemowe.

3 polubienia

mnie tez nikt nigdy w kolejkach nie przepuszcza , na szczęście wybieram się tylko na zakupy jak czuje się dobrze to tyle w tej kolejce postoje ,

2 polubienia

Właśnie najgorsze jest to że to właśnie najczęściej kobieta kobiecie :frowning: przykre

No to najlepsze wyjście , żeby iść jak sie dobrze czujesz

Tak jest. U mnie w pracy są ciągle zgrzyty a jak kolega pyta o co chodzi to ja mam jedną odpowiedź,za dużo bab, :rofl::rofl::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Mi to też zazwyczaj lepiej pracuje się z facetami, kobiety wszędzie widzą problem a faceci są bardziej zgodni

1 polubienie

To akurat niestety racja

1 polubienie

Ojjj tak a najgorzej jak wchodzisz na nowe stanowisko a tam już stała klika bab o jezuuu no współczucia takiego wejścia :stuck_out_tongue:

Dokładnie , wtedy albo im podpasujesz albo nie masz życia :stuck_out_tongue:

Zanim cię zaakceptują, to się człowiek zdąży zniechęcić :sweat_smile: