Nie no w święta to najgorzej taki detoks trzymać. Ja wiem, że jakbym teraz, a jestem u mamy kilka dni, się mocno ograniczała to potem w domu bym z nawiązką nadrobiła ![]()
Oj tak ale powien szczerze jak jestem gdzieś a ja sobie postanowienie zrobiłam w poście że nie jem słodkiego i na stole jest domowe ciasto to mnie tak ciągnie… ale od kąd nie jem slodyczy naprawdę czuję się lżej i te ograniczenie postar się utrzymać no chyba że z małi ustepstwami raz na tydzień jakieś ciacho do kawy🤣
Hahahaha tak sobie czytam , i rozśmieszył mnie tekst jak napisałaś że mąż ci ,go zeżarł” jak ja bym chciała tak jak ty odpuścić
Jak juz zezarl to ciezko by bylo odzyskac
ale ja lubie sobie takie slodkie trofea zostawiac cos typu "nie zdalam wczoraj to dzisiaj juz glupio zjesc " ![]()
O jeny Hahahhaha ciekawy sposób
No mi w ciąży mega ciężko odmówić , a nie mogę teraz nic jeść słodkiego ani owoców
także dołączam do Ciebie, też mam te batoniki każdy pakowane osobno i na niego patrzę
a w ciąży dużo jadłaś słodkiego? Ja przeważnie jadłam słodkie na nerwy, a teraz nie wiem jak sobie będę radzić z tym jeszcze tyle czasu ![]()
@daga1271 @Patrycjaw25 Ale takie domowe są najlepsze , i napewno lepsze jak jakiś batonik
W ciazy troche tak
tlumaczylam , ze mala w brzuchu chce a nie ja ![]()
Bo to prawda, to nasze bobasy potrzebują ![]()
![]()
I za pepowine targaja jak dzwonkiem w barze . A mozg to odbiera jak “dawaj teraz frytki” albo “bez snikersa zwariuje” ![]()
@asiam1 Twoje porównania jak zawsze w mistrzowskim stylu! ![]()
![]()
Uwielbiam! ![]()
Dziekuje , staram sie jak moge zebyscie sie usmiechnely 🫶🏼
@asiam1 też się tam usprawiedliwiłam
u mnie pod koniec ciąży codziennie był Tłusty Czwartek ![]()
![]()
pączki to szły mi hurtowo ![]()
Ja tak miałam na początku a teraz bardzo mnie ciągnie na batoniki i ciasta
@asiam1 haha masz rację ![]()
![]()
U mnie podobnie tylko, że dzień czekolady dzień w dzień:smiling_face_with_three_hearts:![]()
Ja tak samo , zawsze mówiłam sobie jak mialam ochotę na coś słodkiego to jadłam bez zastanowienia bo widocznie dziecko potrzebuje
niestety w ostatniej ciąży było inaczej przy cukrzycy ciążowej nie mogłam już sobie tak pozwalać.
Ja przytyłam teraz 3,5 kg więc w święta zjadłam tylko kawałek serniczka , nie mogę tyle jeść ![]()
![]()
@Magdallenka0897 a ile ogólnie przytyłaś i który to tc ? ![]()
26 zaczęłam i przytyłam 9kg
Dasz radę wytrzymać? Chociaż pewnie początek będzie /jest ciężko a potem już jak się odzwyczai to tak nie ciągnie
Jest ciężko, jednak wszystkie słodycze spakowałam i dałam chłopakowi na warsztat do kawki a ja jem orzechy i rodzynki w ostateczności
no ciężko , nieraz się nie da ale co zrobić
mam plan żeby do kolejnej wizyty polepszyły sie wyniki i dla bobasa zrobię wszystko ![]()