@asiam1 oj ten torcik to wygląda przepysznie ! ![]()
smaka mi narobiłaś
też uwielbiam dżemy wiśniowe i inne smakołyki z nich
a czereśnie to kocham miłością bezgraniczną ![]()
![]()
Ja mam Kaufland blisko zapisze do sprawdzenia ![]()
U mnie wjezdza na kazda okazje . Mam urodziny w lipcu i przez to , ze bylam tak wysoko w ciazy (rodzilam w sierpniu , ale bylam na podtrzymaniu wiex wiadomo strach) wiec nie szykowalam nic , ani tym bardziej nie jechalam do niemiec po tort . Moj brat postranowil mi zrobic niespodziake i kupil truskawkowy . No tez byl spoko , ale jednak do mojego wisoniowego nie mial podjazdu , a tym bardziej z mysla , ze wisnie to moj ciazowy wymysl . Szczerze mowiac to nie krylam rozczarowania
do tego stopnia , ze biedny pojechal po drugi , tym razem wlasciwy
pozniej bylo mi troche glupio , ale to bylo silniejsze odemnie a moja twarz doslownie miala napisy
wiec nie dalo sie tego ukryc
@ironiczniepateyczna oo dziekuje bardzo
Też jestem fanką dżemów wiśniowych
aaa i z czarnej porzeczki też uwielbiam! ![]()
Ja niestety nie mam blisko siebie Kauflandu
@Mamamalwi ja w tym roku będę w środek patrzeć bo jakaś mamusia pisała że można robaki znaleść w środku
już nie pamiętam kto to był, ale jak zobaczę jednego to nigdy więcej nie zjem
@Mamii ja lubię swojski gruszkowy ![]()
![]()
jak zaszłam w ciążę to bardzo miała ochotę na dżem wiśniowy o 23 a w domu nigdzie nie było ![]()
![]()
Ja teraz po drugiej ciąży bardzo mało się maluje. Tylko jak gdzieś wychodzę. Nie wiem czy to keiesi hormonów ale moja cera bardo się popsuła ostatnio
mam nadzieję że wróci do normy za jakiś czas ![]()
A z ciekawości: jesteś przedszkolanka?
Też mnie to zastanawiało
@Mama.z.przedszkola ja w ciąży prawie wcale, ostatni raz jak byliśmy na sali na urodzinach jakoś w lutym a potem na święta
Ale ciągle mam suchą skórę
@Mama.z.przedszkola a u mnie zupełnie odwrotnie, cera mi się w ciąży i teraz po mega poprawiła, nie wiem czy to hormony czy witaminy czy więcej czasu miałam na pielęgnację ale koleżanki stwierdziły że synek mnie bardzo odmłodził
🩵
Mi bardzo dużo pryszczy wyskakuje, jak nie na skroniach to na brodzie ![]()
@Magdallenka0897 podobno na dziewczynkę takie przypadłości ![]()
Nie no to jeszcze za szybko ![]()
![]()
Mam to samo całą ciążę pryszcze wyskakują i nic nie pomaga. Kupiłam chyba wszystkie możliwe kosmetyki na niedoskonałości, plasterki różnych firm i ciągle coś wyskakuje.
Oo, a u nas nie robi się gruszkowego dżemu
a w sumie ja lubię gruszki i różne rzeczy o tym smaku, więc jest to dobry pomysł na dżem, muszę mamie podpowiedzieć bo ona się specjalizuje u nas w rodzinie w przetworach
![]()
Myślisz że to się sprawdza ? Różnie mówią , ciekawe jak to jest
Muszę podważyć waszą teorię bo ja jestem przeciwieństwem wszystkiego ![]()
podobno dziewczynka zabiera urodę tak babcid mówią. Jak byłam z córką w ciąży to wszyscy mówili że chłopak będzie bo super wyglądam żadnych przypadłości związanych z cerą nie miałam i ku zaskoczeniu wszystkich a raczej tylko babć urodziła się dziewczyna. A znów z synem miałam całe czoło wysypane krostkami i żadne żele ani nic nie pomagało więc ja to myślę że to zależy od hormonów i chyba od wieku bo u mnie dość duża różnica była. Nie wiem może faktycznie jak się ma 18 lat to organizm inaczej reaguje na ciążę a jak się jest już po 30 to ta cera się zmienia
@Karcia i teoria obalona ![]()
![]()
u mnie się sprawdziło, bo faktycznie w ciąży z synkiem cera mi promieniała ale tak sobie przypomniał że córka miałam tak samo ![]()
![]()
![]()
No ciekawe to jest
u jednych się sprawdza , u drugich nie ![]()
Haha wiesz teoria jest taka że można ją sobie trochę pod siebie podpasowac albo całkowicie ją obalić ![]()
![]()
Ja na poczatku ciazy , jak jeszcze nie znalam plci to wygladalam pieknie. Naprawde az dontego stopnia wygladalam lepiej niz zawsze , ze bylam swiecie przekonana , ze nosze pod sercem chlopca
az nagle wstalam rano i juz nie promienialam . Najlepsze jest to , ze nie wiem czy to kwestia pewnosci siebie , bo nawet na poczatku jak wygladalam lepiej niz zwykle to poszlam kupic kebaby , to pan mi herbate zrobil , bo uznal , ze przeciez zimno jest i oczka mi puszczal
nigdy wczesniej mnie to nie spotkalo
a tu bam ! Dziewczynka