Marki ubranek dziecięcych, które warto kupić?

Dziewczyny, a gdzie najlepiej kupić pierwsze skarpetki, czapeczki? :sunny::heart:

Ja lubię skarpetki z HM. Teraz te w Lidlu co były po 3 zł są super. Wydaje mi się, że takie prążkowane sieatwiej zakłada i są przyjemniejsze.
Pierwsza czapeczkę to u nas w szpitalu dają od razu na porodówce. Ja miałam spakowane wn3 rozmiarach i wszystkie były za duże

2 polubienia

U nas te skarpetki z lidla co ostatnio kupilam na ta chwile sprawdzaja sie super :heart: a jeszcze są super ze sklepu NKD - wtedy była promka i kupiłam chyba 3 pak skarpetek za 3 zl :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: a jakośc super

1 polubienie

Ja też nie patrze na matke, jak cos juz kupuje to z sinsay, pepco, reserved, h&m :wink:

2 polubienia

Ja jestem przerażona H&M bo mają dużo bardziej zawyżona rozmiarówkę. W H&M rozmiar 56 wypada tak jak w innych 62/68. Dla mnie to jest porażka. Ja lubię newbie ale to już droższy interes

1 polubienie

Ja kupiła w H&M ale wydaj mi się że rozmiarówka jest dużo zawyżona. Kapelusik kupiłam 1-3 miesiąca a podejrzewam że będzie na 2 latka

1 polubienie

A ja kupiłam czapeczkę w hm na 4-6 mc i była za mała na 5 miesięczne dziecko :see_no_evil: z innych firm nie miałam tego problemu.

@chloria skarpetki kupuje w hm lidlu i action. Te z action na początku były fajne dla noworodka. Chociaż ja i tak jestem team bez skarpetek :smiley: skarpetki zakładam synkowi tylko na wyjścia chociaż i tak szybko sobie ściąga.
A co do czapeczek to bardzo polecam z maylily. Są drogie bo za bawełnianą czapeczkę zapłaciłam chyba 70 zł ale nic nie zlatuje z uszu, synek sie nie wkurza w niej, a z innych firm co chwile się zsuwały z uszu lub spadały. Na zimę kupiłam stamtąd czapeczkę merino. Jakość mają super. Wolałam dopłacić i kupić 1 porządna czapeczkę na wiosnę niż 4-5 bylej jakich

1 polubienie

@chloria Ja skarpetki kupię albo w Pepco albo w Kiku albo w Lidlu. Te pierwsze malutkie kupiłam w Kiku :smiling_face_with_three_hearts: Dostałam też z Sinsay ale one mają mniej bawełny w skladzi. W sumie zawsze sprawdzam jaki jest skład i wybieram te z największą ilości bawełny.

Jak kupuję też czas to skarpetki antypoślizgowe co jest istotne zwłaszcza jak maluszek zaczyna chodzić i gdzieś jedziemy. W domu to jestem team bosa nóżka.

Pierwsza czapeczkę kupiłam w Pepco i Kiku. W Kiku mają komplety takie maleńkie czapeczki z rękawiczkami by maluszek się nie drapał

1 polubienie

Super, dzięki za polecajki! Jutro podejdę do pepco :slight_smile: Kika nie ma blisko - pozamykali :frowning:

Hm moje top - głównie z wyprzedaży
NEXT ale to droższe

1 polubienie

Do HM podjadę, jak przyjdzie mi paczka i będzie trza zrobić zwrot :sweat_smile::face_with_peeking_eye:
I do action też muszę się ruszyć :sweat_smile:
Jutro zaczynam 25 tydzień, więc powoli zaczynam kompletowanie :sparkling_heart::face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Często zdarza się że nawet używane ubranka z tych "lepszych " lepiej się noszą niż np wyprane dwa razy z Pepco :grin:mi na początku najlepiej sprawdziły się body kopertowe z h&m . I tak na prawdę jak kupiłam zestaw 5 czy 7 to córka ciągle w jakich chodziła a dalej są w idealnym stanie. Na promocji na prawdę w fajnej cenie można ich kupić :blush: ja polecam też newbie, next, c&a Georg

1 polubienie

Ja jak dotąd nigdy nie używałam u małego ubranek z H&M

Najczęściej z Pepco i h&m :grinning:

1 polubienie

@Mamii
Ja już dziś zaplanowałam trasę → ubezpieczalnia → action → kik → pepco :heart:

Hm zostawiam na resztę tygodnia :smile:

1 polubienie

Skarpetki kupujemy w Action albo hm, a czapeczki hm :heart:

1 polubienie

Moja topka to Next, lindex i h&m potem Newbie, c&a, Kappahl, george, lupilu.

Za to Primark, pepco i sinsay słabo nam się sprawdzają :frowning:

Action jeszcze nie próbowałam

Primark ma dość słabej jakości te swoje ubrania. Dużo poliestru jest i przez to się szybko mechaca

Ja akurat miałam z 100% bawełny to tragedia po praniu

1 polubienie

@chloria ja kupiłam czapeczki i skarpetki wszystkie w H&M te malutkie. Akurat była wyprzedaż i były super ceny.

1 polubienie