Ja często naciągam na spodnie i wtedy trochę dłużej wytrzymują na nogach ![]()
Czy ja jestem jedyną mama, która nie lubi pieluch tetrowych/muślinowych? Ja wolę chusteczki jednorazowe, a jak syn uleje na mnie, to się przebieram.
Jedynie taki otulacz bambusowy nam się przydaje, w lato na drzemki
Ja uwielbiam pieluszki, zawsze mam w każdym pokoju bo się przydają
każdy wiadomo robi jak mu lepiej
i w sumie jak tak patrze na nasze forum, to ile osob tyle opinii o danej rzeczy, że niekoniecznie to co jednej sie sprawdza to sprawdzi się tez u innej ![]()
![]()
A do czego używasz ich? No zdecydowanie, każda ma swoje patenty
Wiessz co ja nawet rozkładam np do kolyski pod buzie, jak uleje to mam tylko pieluszke do prania a nie materac, ochraniacz i przescieradlo
jak odbijam to na ramie swoje daje poeluszke żeby nie ulala na mnie tylko na nią
Ja ciągle zapominam o pieluszkach tetrowych
mam ich pełno a nie używam. W wyprawce spokojnie wystarczyłyby mi 2-3 ![]()
Ja generalnie dużo pieluch tetrowych używam. Mam cale pudło. Używam przy karmieniu, czy wycieram małego jak się spłoni teraz przy zablokowaniu. Używałam też w łóżeczku jak na początku ulewał. Na kokon mu też rozkładałam.
A te większe muslinowe w Acrion to zgięłam żeby go owijać ciasno w kokon jak był malutki bo one są przewiewne
Dziewczyny a jakie otulacze i kocyki polecacie? Dzidziuś rodzi się na przełomie lipca/sierpnia ![]()
![]()
Kocyk bambusowy na upały jest idealny albo otulacz bambusowy
muśliny też do otulenia albo przykrycia będą super tylko ten większy rozmiar.
Ja otulacze mam z bonjour cherie i yosoy a kocyk yosoy i my memi i polecam
Kocyk bambusowy z babyono jest super (zwłaszcza cena). A otulacze kupiłam na Vinted takie na rzep, gdzie wystarczy włożyć maluszka i nie trzeba kombinować z owijaniem. W szpitalu położne owijały synka w dużą pieluchę tetrowa ale dla mnie to było zbyt skomplikowane ![]()
@magdap_96
@SylwiaMK
Boskie jesteście- dziękuję!
Zaraz sprawdzę polecajki ![]()
![]()
![]()
Ja kupiłam kocyk muslinowy w Sinsay tego typu
On jest fajny na ciepłe dni.
Mam też polarowe i zwykłe bawełniane.
Podpisuję się pod kocykiem bambusowym z Baby Ono
sprawdził nam się właśnie latem bo mamy lipcowego Bobaska, a tak to cały rok nam w domu służył też i na spacerki zawsze w wózku go mamy ![]()
Jeśli nie zależy Ci bardzo na jakości to fajne perełki można znaleść w Sinsay i Pepco
Ale ja też uwielbiam ubranka z H&M i Reserved. Spoko są też w Smyku bądź 5.10.15 ![]()
Ja kupiłam kocyk bambusowy z colorstories. Fajny jest i mięciutki. Czeka już wyprany i nic po praniu z nim się nie stało. A otulacz mam jeden na rzepy z infantilo i taka tkanina waflowa, a drugi to taka duża pieluszka bambusowa z allegro.
Colorstories ma super kocyki , lulalove tez te kocyki mgnielki ma fajne ![]()
Właśnie się zastanawiałam między lulalove a colorstories.
Wybralabym colorstiories , wydaje mi sie , ze sa bardziej skoncentrowani na jakosci produktow tylko dla dzieci
Lullalove to wieksza firma , tez bardzo fajna , ale jednak wieksza i z szerszym asortymentem
Chociaz to tez kwestia estetyki , ktora bardziej trafia w Twoj gust , bo obie firmy sa naprawde godne polecenia
No właśnie ja się zastanawiałam i kupiłam finalnie ten od colorstories bo słyszałam same dobre opinie o tej marce. Choć moja koleżanka kupiła od nich z wełna merino i nie pomyślała i go wyprała i się skurczył.
Ja kupiłam muslinowy 100% w Sinsay i wygląda podobnie jak ten o którym piszecie a zapłaciłam 4 razy mniej
i uwaga sprawdza się i mały go bardzo lubił
O ciekawe ja ci się sprawdzi