Meble co polecacie

Unikaj Agata meble:)
Meble są słabej jakości , a próby reklamacji są w prawie 100 procentach odrzucane .

A tak to racja, kurzy się w środku bardzo, mąż tylko tam przechodzi i powtarza że trzeba przetrzeć, ale jeszcze żadne z nas tego nie zrobiło :sweat_smile: dlatego jest cały czas “zwinięta, nie otwarta” :sweat_smile::sweat_smile: ale mam nadzieje, że wystarczy swifferem przejechać i będzie wystarczająco :grinning:

1 polubienie

Oj nie zgodzę się, to zależy bardzo od mebla i serii, ja kiedyś zamówiłam i mi kurierzy uszkodzili to nie było problemu z wymianą. Ale fakt trzeba patrzeć czytać opinie itd. bo niestety wszędzie można się naciąć na słabej jakości mebel. Szczególnie jak teraz te sklepy udostępniają swoje platformy dla sprzedaży przez innych producentów

1 polubienie

Mi się właśnie kiedyś wyświetliła reklama i musiałam zapisać, bo jest cudowna! :rofl:

1 polubienie

Właśnie wysłałam mężowi :rofl:

Myślałam nad nią, myślałam że jak nie znajdę innej to właśnie ona będzie, ale kupiłam Lędowa na pilot, takie serduszka niby kwiat

Szukam na dość szybko bo fajnie jakby doszła do świąt (łóżko dla dziewczynki) może być tapicerowane (ważne aby był pojemnik szuflada na pościel i fajnie jakby wymiary były 90/100x200. Jakaś strona sklep z szybką realizacją

Jest okres przedświąteczny, więc niestety każdy sklep meblowy może mieć teraz opóźnienia w dostawach, bo hurtownie się zamykają na czas świąt, inwentaryzacji itp :frowning:

Wiem właśnie, bo przedwczoraj dowiedziałam się że moje meble nie przyjdą napewno na święta może do 6 stycznia ale też nie wiadomo, więc odpuściłam sobie z myślą że wprowadzimy się na górę po świętach, ale wczoraj dostałam telefon że moje meble oprócz szafek nocnych są już do odbioru, więc meble mamy już w domu (wiadomo do złożenia ale są) więc do świąt byśmy je złożyli, ale z racji że miało nie być mebli to łóżka nie zamówiłam dla córki, a teraz pasowałoby żebyśmy wszyscy razem poszli spać na górę, a nie córka została na dole bo by było jej przykro, ale patrzę że z dostawami krucho teraz

My mamy meble do pokoju dziecięcego ze strony idczak meble (ktoś polecał) ale ja jestem średnio zadowolona. Mąż ma dużą wprawę ze składaniem mebli i planuję zrobić sam zabudowę w garderobie, ale meble z idczak strasznie ciężko się regulowało- mamy dużą szafę i przy zamykaniu jedno skrzydło opada, nie dało się wyregulować żeby było idealnie przez co szafa się nie domyka przy zamykaniu. Szuflady mają słabej jakości prowadnice i tak jakby się zacinają w połowie i trzeba troszkę mocniej pociągnąć żeby się otworzyła. Na plus szafa jest stabilna i bezpieczna, nawet jak bobas pociągnie za szuflady to się nie wywróci na niego. Zdecydowanie jak przeniesiemy malucha z sypialni do swojego pokoju to kupimy mu inne meble a te przeniesiemy do innego pomieszczenia (już mam plan że szafę dam do pralni, żeby tam trzymać środki czystości itp).
Nie chciałam kupować drogich mebli bo już miałam wizję plan od oliwki na komodzie.

Jakbym miała jeszcze raz podjąć decyzję gdzie kupić to zdecydowałabym się na Ikea lub od stolarza (czasem taniej wychodzi niż w Agata meble czy BRW). We Wrocławiu w niedzielę jest targ gdzie wystawiają się meblarze z okolicy którzy robią meble na wymiar. Np za kanapę na wymiar zaplacilismy 4 tysiące gdzie prawie identyczna (trochę mniejszą) w Agacie kosztowała 7 tysięcy. @MamaZosiWojtkaFranka Warto sprawdzić czy w Twojej okolicy nie ma właśnie takiego miejsca gdzie wystawiają sie stolarze.

Najszybciej to albo coś lokalnego co mają na wystawie, albo może jakaś ikea, allegro? :grinning: ew jak Ci się coś spodoba to zadzwonić i dopytać o dostępność :grinning:

Właśnie zastanawiam się nad łóżkiem Ikea gdzie można rozsunąć i robi się duże łóżko i ma 3 szufladki, co prawda kosztuje około 2 tys ale może posłuży i dobrego w razie koleżanki czy gościa to będzie miejsce

1 polubienie

Ikea hemnes ? Moje dzieci je maja w swoich pokojach i jest naprawde super napewno na pare lat :wink:
Spie czasami z nimi i spokojnie zmieszcza sie nawet 3 osoby na nim :wink:

Ja mam wszystko od stolarza, ale do pokoju syna zdecydowaliśmy się na szafę z Ikea i nie żałuję. Ten system.organizacji i tego że w każdym momencie możesz dokupić szufladę czy drążek przekonuje mnie do tego że warto.
W.pokoju córki mam kalax na zabawki i też super…
Łóżeczko mamy z luletto, ale jak będę zmieniać to na pewno to z Ikea właśnie o którym piszesz…

Jeżeli nie będzie miało szuflad pod łóżkiem - kupowałam wczoraj w action fantastyczne pojemniki pod łóżko - plastikowe na kółkach do wysuwania.
Nam posłużą jako pojemniki na zabawki :slight_smile:

Decyzja zapadła, teraz pytanie może macie na oddanie kod Ikea 50zł Ikea Family przychodziły na maila kody

Poszukaj na fb na grupie ikea :slight_smile: tam oddają :slight_smile:

jest tu osobny wątek z kodami ikea. na grupie wyprzedażowej jak ktoś udostępni kod, to za 20 sek jest już nieaktualny hehe.

Ja do pokoju kupywalam komode i szafe z allegro
I mam je juz rok czasu i nic sie z nimi nie dzieje jestem zadowolona i przesyłka była szybka i bezpieczna

No nic dziwnego :slight_smile: te kody schodzą jak ciepłe bułeczki